meniť monitor/TV bez vypnutia PC - škodí to?

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
i-Cube
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

meniť monitor/TV bez vypnutia PC - škodí to?

Príspevok od používateľa i-Cube »

dnes som privelmi vymlety na to, aby som co najinteligentnejsie polozil tuto otazku, tak ju nejako sformulujem ..
ako velmi skodi pocitacu toto: chcem si pozriet film na telke, tak vypnem monitor, vytiahnem kabel z graf. karty vzadu a pripojim tam telku cez HDMI do pocitaca, bez toho , aby som vypol PC a zapnem TV.
je lepsie ak PC vypnem, prehodim a potom zapnem, alebo to je zbytocne?

diky :P
PAuLi3
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAuLi3 »

Ked som to ja skusal tam mi nenabehol obraz na telke tak som musel restart PC cize by som odporucil vypnut pc pred zapojenim kablu do tv
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

je to uplne jedno... dost pochybujem ze to skodi... pokial ti to nerobi ziadne problemy ako napriklad, ze ti niekedy nejde obraz na tej telke alebo monitore po pripojeni kabla, tak sa nestrachuj... je to v pohode...

ja robim aj ine veci ako napriklad pripajam a odpajam komponenty na molex za chodu windowsu... konkretne chladice... a taktiez do trojpinu, ale tvoj problem je uplne mimo tohoto
DjBass
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DjBass »

Šu-Do napísal: ja robim aj ine veci ako napriklad pripajam a odpajam komponenty na molex za chodu windowsu... konkretne chladice... a taktiez do trojpinu, ale tvoj problem je uplne mimo tohoto
no ja tez nejak tak :D ale nekedy ked pripojim pocas chodu cd-rom tak mi skratuje zdroj abo nwm co a musim ho vypnut tlacitkom na zdroji a potom zapnut
... a pripajanie tychto veci by skodit nemalo (aspon mne neskodilo nijak)
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

DjBass
kks.. tak to co robis je uz extreme :D ako vrchol by bol odpajat a zapajat HDD za chodu
i-Cube
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

zatial pre istotu PC vypnem.. nerad by som nieco odpalil pokial nemam istotu, ze by sa nemalo nic stat :)
AXO
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa AXO »

Šu-Do napísal:DjBass
kks.. tak to co robis je uz extreme :D ako vrchol by bol odpajat a zapajat HDD za chodu
co tak odrazu celu MB :D to by bola sranda.... ked to niekto skusi napiste dojmy :D
Gadelat
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Gadelat »

Akoze za chodu pripajat/odpajat sata disk nie je problem, horsie to je uz s klasickymi. Ved majitelia dosiek s nforce chipsetom a sata diskom maju taku feature ze maju vedla hodin to tlacitko na odpojenie disku ako pri usb...
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

IMHO-Odpajat monitor,alebo ine elektronicke zariadenie pocas zapnuteho stavu nie je najstastnejsie riesenie...Vobec si nemyslim,ze je to uplne jedno-ako pisal Gothar.Uz len ak si zoberieme,ze zakladom kazdeho dnesneho pristroja su obvody CMOS-tieto obvody su nachylne na prepetia a dokaze ich dokonca lahko znicit staticka elektrina.Staci dotyk nabiteho cloveka preskoci iskra a IO je v prdeli,ako nic.

Urcite je lepsie a bezpecnejsie odpajat komponenty,hardware ako taky za vypnuteho stavu :idea: .
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

dudo02 napísal:IMHO-Odpajat monitor,alebo ine elektronicke zariadenie pocas zapnuteho stavu nie je najstastnejsie riesenie...Vobec si nemyslim,ze je to uplne jedno-ako pisal Gothar.Uz len ak si zoberieme,ze zakladom kazdeho dnesneho pristroja su obvody CMOS-tieto obvody su nachylne na prepetia a dokaze ich dokonca lahko znicit staticka elektrina.Staci dotyk nabiteho cloveka preskoci iskra a IO je v prdeli,ako nic.

Urcite je lepsie a bezpecnejsie odpajat komponenty,hardware ako taky za vypnuteho stavu :idea: .
monitor ma plug and play takze sa nestane nic, ani pri monitore ktory to "nema" sa nestane nic a pri vytiahnuti zo siete za jazdy sa tiez nestane nic

alebo, musim vypnut komp nato aby som mohol z neho vytiahnut USB zariadenie alebo ho tam pripojit?
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

dudo02 napísal:Vobec si nemyslim,ze je to uplne jedno-ako pisal Gothar.
nevsimol som si ze v tejto teme pisal aj Gothar.. :shock:
dudo02
King
King

Sheep napísal:monitor ma plug and play takze sa nestane nic, ani pri monitore ktory to "nema" sa nestane nic a pri vytiahnuti zo siete za jazdy sa tiez nestane nic

alebo, musim vypnut komp nato aby som mohol z neho vytiahnut USB zariadenie alebo ho tam pripojit?
Vies co to vlastne znamena plug and play?

Su-do.Prepac,som si vas nejako poplietol :wink: .
Sheep
Addict
Addict

dudo02 napísal:Vies co to vlastne znamena plug and play?
hej, viem
dudo02
King
King

Sheep napísal:monitor ma plug and play takze sa nestane nic, ani pri monitore ktory to "nema" sa nestane nic a pri vytiahnuti zo siete za jazdy sa tiez nestane nic

Nechapem potom tomuto,ci si hore napisal.Ano-USB predsa nemozes vytahovat kedy sa ti zachce-teda mozes,ale riskujes jeho poskodenie..

Plug and play znamena vlastne to,ze zariadenia si vymenia svoje"udaje" a pri kazdom pripojeny sa danny soft,ovladac nainstaluje sam-nemusis to robit ty. Urcite vsak neznamena to,ze mozem hardware odpajat kedy sa mi zachce a pocitat s tym,ze je to predsa plug and play,tak sa nemoze nic stat :idea: .
Sheep
Addict
Addict

dudo02 napísal:Nechapem potom tomuto,ci si hore napisal.Ano-USB predsa nemozes vytahovat kedy sa ti zachce-teda mozes,ale riskujes jeho poskodenie..

Plug and play znamena vlastne to,ze zariadenia si vymenia svoje"udaje" a pri kazdom pripojeny sa danny soft,ovladac nainstaluje sam-nemusis to robit ty. Urcite vsak neznamena to,ze mozem hardware odpajat kedy sa mi zachce a pocitat s tym,ze je to predsa plug and play,tak sa nemoze nic stat :idea: .
Je to mozne pri USB klucoch alebo diskoch, ak by si to vytiahol pocas zapisovania je mozne ze niektore subory odidu, ale ked mas napr. USB klavesnicu, mysku, joystick ktore komunikuju neustale, tak potom co? mam vypnut komp a tak to vytiahnut len preto ze to je elektricke zariadenie? Ale zrejme si zaspal dobu pretoze nato to je robene aby sa to mohlo zapinat/vypinat za jazdy. Do kompu mozes pripojit UTP kabel, telefonny kabel, USB zariadenie, seriovy/LPT kabel monitor, repraky ci mikrofon a za jazdy ho kedykolvek mozes vytiahnut az na prave zapisujuci disk a nic sa nestane, stale vytahujem zariadenia za behu a nikdy sa nic nestalo, tebe snad hej?A zriadenie taktiez neposkodis len tym zeby si z neho vytiahol napajaci kabel keby bolo prave zapnute, napr. monitor, u kompu sa v podstate tiez nic nestane, ale ak system prave zapisoval na disk tak tieto subory sa mozu poskodit ale pri dalsom boote to win opravi automaticky. Ale v niecom mas pravdu elektronika sa moze odsrat kedykolvek, nie len pri vytiahnuti z portu ale nevies jasnu pricinu preco to odislo a toto je zakon prirody, takze s tym nenarobime nic.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Šu-Do napísal:nevsimol som si ze v tejto teme pisal aj Gothar.. :shock:
Asi tak :D
No pridam sa aj ja: podla mna to nevadi, lebo je tam iba privod video signalu, nie napajania. Takze monitor zisti, ze nema signal a az potom sa vypne, lenze na to je uz pripraveny.
//lekoklatik: tento vydrzi uz dlhsie :)
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

Som rad ze je tu takato tema. Tiez to planujem takto nejak robit. Avsak preco odpajat monitor? Nema karta nahodou 2vystupi? Na monitor a aj nato HDTV ci co to je? Mno neviem ale moja ma, takze to budem mat asi zapnute stale a budem len menit nastavenia monitoru, ak rozumiete co tym myslim. :)

Gothar zas novy avatar :icecream: ze ta to bavi :D
i-Cube
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

moja ma tiez 2 vystupy, ale nemam v nich naraz zapojeny monitor aj telku. vzdy len 1
diky za prispevky, som o nieco mudrejsi :)
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

i-cube napísal:moja ma tiez 2 vystupy, ale nemam v nich naraz zapojeny monitor aj telku. vzdy len 1
A nebolo by zapojenie aj monitoru aj telky rozumnejsie? Potom by si mal len par klikov mysou. Kedze nekces vypinat Pc tak predpokladam ze kvoli tomu ze sa ti to nekce robit dookola a furt cakat. Neviem ale mne to pride praktickejsie :?
Sheep
Addict
Addict

i-cube napísal:moja ma tiez 2 vystupy, ale nemam v nich naraz zapojeny monitor aj telku. vzdy len 1
sucasne mozes ku kompu pripojit monitorov a televizorov kolko chces(zalezi od poctu portov)
Napísať odpoveď