Výpadky?

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
lakai
Light Expert
Light Expert

Výpadky?

Príspevok od používateľa lakai »

Zdravím, netuším ani ako začať lebo málo toho určite nieje.Mám problém ktorý pretrváva už nejakú tú dobu a na každom OS je to zhruba také isté.Pc som kupoval prednedávnom a mal som nahodených zopár os ako boli XP SP2,SP2 64bit,SP3 a Vista 32bit.Jedná sa o to že skrátka pc začne po určitej dobe,väčšinou tomu tak býva pár dní že začne vykazovať známky nestability a celkových výpadkov.Presnejšie teda výpadkami myslím zamrznutie pc pri väčšom vyťažení teda pri hraní náročnejších hier,pomalé alebo teda žiadne nabootovanie OS,väčšinou po reštarte sa pc zastavil hned pri prvom bootovacom screene.Po tom ako sa prvý krát objavia takéto veci po reinštalovaní os mi XP začne pracovať abnormalne pomaly,pomale spúštanie...pri winampe hudba doslova seká.v Task Managery občas vidím ako oba procesory pracujú na vyše 50% pričom nemám pustené žiadne vedľajšie náročné aplikácie.Je to jedno či pc funguje na XP alebo Viste problémy pretrvávajú stále.Snažil som sa pc reklamovať,teda vrátil som ho s tým že som popísal problémy ktoré sa objavujú.Technik mi pc vrátil s tým že mu nič nieje, že ho skúšal na svojom vlastnom napojenom hdd kde mal čerstvo nainštalovaný win.Ak má aspoň niekto skúseností s takýmto niečím každá rada mi pomôže ďakujem.Zostavička AMD Athlon 4800+,ASRock AliveXFire E-SATA2,Ati Sapphire HD2600XT 512MB,Kingston 800MHz 2x1GB.
DejmiJohn
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DejmiJohn »

a zdroj je tam aky ?!?
xXPAINKILLERXx
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa xXPAINKILLERXx »

ano. On mal vlastny disk ten mechanik. Skus si dat iny disk a testovat to na tom. Ja si osobne myslim ze to moze byt aj diskom. Moze byt aj maticnou. Skratka moze to byt vsetkym. Ale som si istny ze to bude pravdepodobne diskom. :)
lakai
Light Expert
Light Expert

zdroj som menil lebo som si myslel že sa mi nespúštal hlavne kvôli zdroju,no je tam 450W zdroj ale tak no neodstránil sa ten problem.Najhoršie na tom je že ten problem sa tam objavi vždy až po nejakej dobe no :?
johny_sk
Professional
Professional

Príspevok od používateľa johny_sk »

skus zmenit disk. Aj mne svojho casu blbol disk - Seagate, dvakrat som ho zreklamoval a nakoniec kupil WD. Tvorili sa na nom chybne sektory...nekompatibilita s mojim chipsetom ;)
DFI Infity - nForce4 chipset si nerozumel so Seagate a Maxtor diskami, ako sa neskor ukazalo..., v case ked som to kupoval, sa este tato nekompatibilita neprejavovala...

kazdopadne ale, moze to byt riesenie aj pre teba - disk. Taktiez si kukni, ake mas teploty stabilne. Napriklad aj na tom disku...
blscha
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa blscha »

Ešte jena vec vyčisti procák ad starej pasty a daj tam novú.Tá original od AMD stojí za prd po čase je tuhá a neodvádza dobre teplo.Skús :!:
lakai
Light Expert
Light Expert

Mám nový 250GB Samsung kupovaný no pred dvoma mesiacmi ale tak skúsim vymeniť disk a uvidím čo to po takom týždni spraví.Tá pasta no za to tak isto nič nedám vyskúšam.Teploty ako na cpu tak aj hdd sú stabilné.Na hdd teplota nejde nad 38°C a na cpu je to max 30°C.Ešte som dostal takú radu aby som si zmeral priepustnosť prúdu do miestnosti kde sa nachádza zásuvka,čiže teda pripojený pc.Potom ma ešte napadlo že či to niečo nemôže mať s prepäťovou ochranou na ktorú je pc napojený.
johny_sk
Professional
Professional

Príspevok od používateľa johny_sk »

v pripade, ze by si mal taketo problemy, tak si kukni:
http://www.hojko.com/ako-zistit-ze-mi-o ... 95572.html

v tom pripade by mozno bola na mieste otazka: Aky tam mas zdroj?
lakai
Light Expert
Light Expert

nooo nie zdrojom to podľa mna nebude...najprv som si to tiež myslel,ale vymenil som ho a momentálne mám Fortron 450W Saga 450P
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

no podla mna to tiez bude bud diskom alebo skus porozmyslat ci nebude nejaka vyrobna chyba na doske resp skus flashnut novy bios mozno nieco kompatibilne nieje :)
sebci
Star
Star

Príspevok od používateľa sebci »

Počuvaj svoj disk v momente zamrznutia by mal cvakať resp vraciať sa spať na to isté miesto, ten zvuk isto rozoznaš (vadné sektory-nevie prečitať) ak je vadný ... ak nič také nespravi tak je to bud RAM, ZDROJ alebo DOSKA. ram a zdroj si myslim nieje problem zohnať horšie to bude s doskou
lakai
Light Expert
Light Expert

Tak dneska ráno som sa posnažil tento moj problemik kompletne vyriešiť a aj sa to podarilo.Ešte keď mi išiel systém som stiahol a pustil OCCT na zaťaženie cpu.Test prebehol v poriadku ako to bolo vidno aj na grafoch.
Nič zvláštneho,eploty stúpali pravidelne,napájanie bez akých koľvek výkyvov.Pc nezamrzol čiže procesorom to nebolo.Ďalej som skúšal testíky na hdd,DriveSitter nezaznameal žiadne riziko ani nič podobného.Ďalej som išiel na grafiku.V 3DMarku moja grafika HD2600XT mala predpísané skóre žiadne zaváhanie zo strany karty.Pre zmenu som nechal bežať ešte potom aj RTHDRIBL,teplota stúpala ale žiadne zamrznutie.Mohol som teda povedať že tento problém nevznikol zatial vadou hdd,cpu a ani grafikou.Ostávalo mi viacmenej teda len teda ramka alebo doska.Po testoch som zapol Race Driver GRID kde sa mi pravidelne stávalo že hra zamrzla a snou aj celý pc.Reštartoval som pc a vložil do mechaniky Memtest 86,test prebehol v poriadku žiadne chybné hlásenia.Vyradil som teda už aj ramku a jedine mi ostávala teda základná doska.Po tíchto testoch sa mi už ale nepodarilo dostať do systému.Vyhadzovalo mi viaceré hlásenia.Nedalo sa nabootovať žiadny disk,nenachádzalo žiadne mechaniky a ani hdd,zamrzávanie pri prvom bootovacom okne.Rozhodol som sa teda že si zbehnem po pár komponentov a skúsim ich povymienať.Okrem cpu a dosky a nového zdroja som vymenil takmer všetko a hlásenia pretrvávali.Kedže mi nešlo sa dostať do winu,skúsil som naištalovať Vistu.Inštalačka po hodine stála na mieste,skúsil som nainštalovať XP no tá mi vyhodila chybu s bluescreenom.Na 90% som teda presvedčený že mi odišla práve doska.Možno to ale aj predpokladať z toho koľko stála a akej značky je. Týmto príspevkom by som sa Vás teda ale aj chcel opýtať či poznáte a máte dobré skúsenostami s nie moc predraženými ale zase spoľahlivými a kvalitnými doskami pre sockety AM2.
sebci
Star
Star

Príspevok od používateľa sebci »

nejde ani tak o cenu alebo značku ... ide o to že momentalne sa dosť často stava taka vec že je na trhu vela výrobkov s výrobnými vadami ktoré sa prejavia až po určitom čase použivania osobne som už takto vymenil za jeden rok cca 5 komponentov... jednoducho smola... nevedno či je to nedbalosť vyrobcov alebo učinná metoda ako donutiť ludi vzdať reklamovanie a kupiť novy vyrobok.. prakticky je to už jedno

Moja odpoved na druhu tvoju otazku... ja som doteraz fungoval na doskach MSI a ASUS s obidvoma spokojnosť použiva mnoho mojich znamych...

Vela zdaru pri oprave
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

lakai napísal:Tak dneska ráno som sa posnažil tento moj problemik kompletne vyriešiť a aj sa to podarilo.Ešte keď mi išiel systém som stiahol a pustil OCCT na zaťaženie cpu.Test prebehol v poriadku ako to bolo vidno aj na grafoch.
Nič zvláštneho,eploty stúpali pravidelne,napájanie bez akých koľvek výkyvov.Pc nezamrzol čiže procesorom to nebolo.Ďalej som skúšal testíky na hdd,DriveSitter nezaznameal žiadne riziko ani nič podobného.Ďalej som išiel na grafiku.V 3DMarku moja grafika HD2600XT mala predpísané skóre žiadne zaváhanie zo strany karty.Pre zmenu som nechal bežať ešte potom aj RTHDRIBL,teplota stúpala ale žiadne zamrznutie.Mohol som teda povedať že tento problém nevznikol zatial vadou hdd,cpu a ani grafikou.Ostávalo mi viacmenej teda len teda ramka alebo doska.Po testoch som zapol Race Driver GRID kde sa mi pravidelne stávalo že hra zamrzla a snou aj celý pc.Reštartoval som pc a vložil do mechaniky Memtest 86,test prebehol v poriadku žiadne chybné hlásenia.Vyradil som teda už aj ramku a jedine mi ostávala teda základná doska.Po tíchto testoch sa mi už ale nepodarilo dostať do systému.Vyhadzovalo mi viaceré hlásenia.Nedalo sa nabootovať žiadny disk,nenachádzalo žiadne mechaniky a ani hdd,zamrzávanie pri prvom bootovacom okne.Rozhodol som sa teda že si zbehnem po pár komponentov a skúsim ich povymienať.Okrem cpu a dosky a nového zdroja som vymenil takmer všetko a hlásenia pretrvávali.Kedže mi nešlo sa dostať do winu,skúsil som naištalovať Vistu.Inštalačka po hodine stála na mieste,skúsil som nainštalovať XP no tá mi vyhodila chybu s bluescreenom.Na 90% som teda presvedčený že mi odišla práve doska.Možno to ale aj predpokladať z toho koľko stála a akej značky je. Týmto príspevkom by som sa Vás teda ale aj chcel opýtať či poznáte a máte dobré skúsenostami s nie moc predraženými ale zase spoľahlivými a kvalitnými doskami pre sockety AM2.
urcite nespravis chybu ak investujes do dosky cca 2000sk ja osobne odporucam dosky znaciek ASUS,GYGABITE, AJ BIOSTAR AK ESTE ROBIA LEBO VRAVELI ZE KONCIA, MSI RADSEJ NIE NO MOZE SA NAJST AJ KVALITA,ALEBO AJ INY MODEL ASROCK TATO FIRMA MA DOBRE DOSKY TA TVOJA MOHLA BYT VYNIMKA
Napísať odpoveď