Sheep napísal:Ja nehovorim ze sa to tak robit ma, ale moze. No ajtak mi nejde do hlavy aky velky vykon prenasas po datovom kabli? napr. LPT, USB? tam tecie dost maly prud nato aby sa elektrickym oblukom odpalil CMOS obvod, mozne to je ale musi to byt ozaj ojedinely jav, pretoze ako som spominal, nestretol som sa s niecim takym a denne zapinam/vypinam kdeco mozne, nemyslim teraz ze len tak pre srandu vypinam monitor tym ze mu vytiahnem napajaci kabel, ale par krat sa stalo ze povolil kontakt, ked niekto do toho kabla kopol, vypadol prud..etc a stale ten monitor zije, cize robit by sa to nemalo, no nie je to nebezpecne. A co sa tyka signaloveho kabla tak tam sa monitor automaticky prenastavuje na signal a v pripade ze ten obvod prerusis, tak okamzite odpoji displej pretoze nema co zobrazovat a caka dokym zase obvod uzavries.
On sa neodpali elektrickym oblukom.Ide o to,ze tam dojde k iskreniu(samozrejme cim vacsi prud tecie,tym vacsi obluk sa natiahne) a tam vznika prepetie...Ja tiez netvrdim,ze zakonite dojde k poskodenie pristroja..Ale na co zbytocne riskovat???
To co pises,ze robit by sa to nemalo,avsak to nie je nebezpecne-ja si myslim,ze to je nebezpecne a toto moze zapricinit poskodenie elektronickeho zariadenia,hlavne ak su pouzite spomenute obvody.
A co sa tyka signaloveho kabla tak tam sa monitor automaticky prenastavuje na signal a v pripade ze ten obvod prerusis, tak okamzite odpoji displej pretoze nema co zobrazovat a caka dokym zase obvod uzavries.
Nechapem co si tymto chcel povedat?