potrebuj prepojit notebook a PC na posielanie suborov

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
LacoTT
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

potrebuj prepojit notebook a PC na posielanie suborov

Príspevok od používateľa LacoTT »

prosim vas zhanam nejky navod ako si preposim NB s PC tak aby som si mohol z pc do NB posielat mp3 videa a tak ... kabel mam vsetko len ako to mam ponastavovat, diky moc za halp
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

no dobre, vidím že s tebou to inak nepôjde: http://www.hojko.com/zosietovanie-pocit ... 95766.html

takže: chytíš kábel, strčíš do pc. Chytíš druhý koniec kábla, strčíš do nb. Potom na oboch kompoch: štart/nastavenia/sieťové pripojenia - na svojej sieťovke pravý klik a vlastnosti. Z protokolov vybereš TCP/IP a klikneš na vlastnosti. IP adresu dáš 192.168.0.1 na jednom kompe a 192.168.0.2 na druhom. Masku podsiete necháš takú ako ti zvoli keď klikneš do tej kolonky.
Potom vo vlastnostiach tohto počítaš zkontroluješ či sú v rovnakej skupine (ak je na jednom iná skupina tak ju prepíšeš na takú ako má druhý komp). Priečinok ktorých chceš zdielať: pravý klik/vlastnosti na karte zdielanie zaškrneš "zložka zdielaná v sieti"
LacoTT
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

audiotrack napísal:no dobre, vidím že s tebou to inak nepôjde: http://www.hojko.com/zosietovanie-pocit ... 95766.html

takže: chytíš kábel, strčíš do pc. Chytíš druhý koniec kábla, strčíš do nb. Potom na oboch kompoch: štart/nastavenia/sieťové pripojenia - na svojej sieťovke pravý klik a vlastnosti. Z protokolov vybereš TCP/IP a klikneš na vlastnosti. IP adresu dáš 192.168.0.1 na jednom kompe a 192.168.0.2 na druhom. Masku podsiete necháš takú ako ti zvoli keď klikneš do tej kolonky.
Potom vo vlastnostiach tohto počítaš zkontroluješ či sú v rovnakej skupine (ak je na jednom iná skupina tak ju prepíšeš na takú ako má druhý komp). Priečinok ktorých chceš zdielať: pravý klik/vlastnosti na karte zdielanie zaškrneš "zložka zdielaná v sieti"
sorry ten prvy prispevok robil kamos cez moj net tak som nevedel o tom , este raz sa ospravedlnujema tebe diky moc taketo vysvetlenie re debilou som potreboval :) este raz dik

//autoeditácia príspevku ( 06 Jun 2008, 20:14 )
vsetko som spravil ako si kazal ale ako si tho prenesem z PC do NB ? ako to tam poslem ??? :? :? :?
ReACTiVe
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa ReACTiVe »

chod do tento pocitac/miesta v sieti a tam by si mal vidiet zlozky zdielane na druhom PC
LacoTT
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

ReACTiVe napísal:chod do tento pocitac/miesta v sieti a tam by si mal vidiet zlozky zdielane na druhom PC
ono sa mi za prenasat subory iba z NB do PC ale ja to potrebujem naopak .... mi dovoli ib NB a nie PC.a na NB mam tie moznosti ze zdielat priecinok na siety a da sa odskrtnut ale na PC je to take blede a nemam tam pristup
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

LacoTT napísal:ono sa mi za prenasat subory iba z NB do PC ale ja to potrebujem naopak .... mi dovoli ib NB a nie PC.a na NB mam tie moznosti ze zdielat priecinok na siety a da sa odskrtnut ale na PC je to take blede a nemam tam pristup
no to nevadí, tam kde si zaškrtával že povoliť zdielanie, tak tam je aj povoliť zápis. Potom je jedno či z z toho nb budeš čítať, alebo do toho priečinku budeš tie dáta kopírovať (z pc)
LacoTT
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

audiotrack napísal:no to nevadí, tam kde si zaškrtával že povoliť zdielanie, tak tam je aj povoliť zápis. Potom je jedno či z z toho nb budeš čítať, alebo do toho priečinku budeš tie dáta kopírovať (z pc)
ale ako ich budem kopirovat ked nikde mi neukaze aj NB ani neviem kde by mi to malo uazovat a ani netusim ako to tam mam kopirovat :cry: :cry: :cry:a na NB tam mam vsetko povolene a ked to lenm odskrkam tak sa mi to hodi do PC

//autoeditácia príspevku ( 06 Jun 2008, 21:02 )
ReACTiVe napísal:chod do tento pocitac/miesta v sieti a tam by si mal vidiet zlozky zdielane na druhom PC
jj ja ich tam vidim ale iba zdielane z NB ale ja potrebujem z PC do NB a nie z NB do pc a to mi nejde
Prílohy
untitled.JPG
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

LacoTT napísal:jj ja ich tam vidim ale iba zdielane z NB ale ja potrebujem z PC do NB a nie z NB do pc a to mi nejde
ešte raz si prečítaj čo som písal. Skúsim inak: na nb (ktorý v sieti vidíš cez PC) vytvor priečinok. Je jedno kde a ako sa bude volať. Potom daj vlastnosti/zdielanie, zaškrtni "zložka zdielaná v sieti" a pod tým je "povoliť užívatelom v sieti meniť moje súbory". Potom si tento priečinok otvor cez PC a nakopíruj do neho všetko čo chceš. V nb si to potom preusporiadaš ako chceš
Prílohy
siet.jpg
LacoTT
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

audiotrack napísal:ešte raz si prečítaj čo som písal. Skúsim inak: na nb (ktorý v sieti vidíš cez PC) vytvor priečinok. Je jedno kde a ako sa bude volať. Potom daj vlastnosti/zdielanie, zaškrtni "zložka zdielaná v sieti" a pod tým je "povoliť užívatelom v sieti meniť moje súbory". Potom si tento priečinok otvor cez PC a nakopíruj do neho všetko čo chceš. V nb si to potom preusporiadaš ako chceš
jj uz mi to ide , diky moc za pomoc velmi si mi pomohol este raz dakuejm!!!
Napísať odpoveď