Vecsi problem s MRAVCAMI..plis, jak na ne..??
Vecsi problem s MRAVCAMI..plis, jak na ne..??
Zdravim.. v poslednom case sa u mna doma zacali objavovat vo vacsom mnozstve mravce.. behaju po linke, a vsade, kde to moze byt sladke.. Zastriekali sme vsetko tymi sprejmi na mravce, vsetky mozne diery, odkial by mohli ist, ale tie su furt vsade a je ich vela.. ide to uz dost na city..
nevite nejaku fintu, co by tie mravce aspon odkalako chodit niekde inde? ku susede napriklad...
diki moc.. 
no, ja mam dom... a nasypat do drahy? problem je v tom, ze presne neviem, odkial tie mravce vychadzaju... ak by som im to nasypal do drahy, cela kuchyna bude od kavy..jackb napísal:panelakove mravce sa jedneho dna objavia z nicoho nic a potom zase zmiznu...
na zahradne mravce celkom uspesne plati "spodok" zo zalievanej kavy... vyskusaj im trochu posypat do drahy...
no mravce chodia do pribytkov ked tam maju potravu pripadne nieco ine
..
no a tak ak vam lozia po kuch. linke, tak skuste nejak vsetky omrvinky alebo zvysky z jedal odstranit z linky a davat na to pozor
jedla skuste davat do plastovych "krabic" ..
ked tam nebude potrava tak ku vam nebudu mat preco chodit.. môj nazor, v bytoch to funguje
no a tak ak vam lozia po kuch. linke, tak skuste nejak vsetky omrvinky alebo zvysky z jedal odstranit z linky a davat na to pozor
jedla skuste davat do plastovych "krabic" ..
ked tam nebude potrava tak ku vam nebudu mat preco chodit.. môj nazor, v bytoch to funguje
dom, no vidis... mozno to budu prave zahradne... take ake som mal v intrakovej izbe - kobkecinges napísal:no, ja mam dom... a nasypat do drahy? problem je v tom, ze presne neviem, odkial tie mravce vychadzaju... ak by som im to nasypal do drahy, cela kuchyna bude od kavy..ale vyskusam nieco..
diks
na tie fungovala aj "krieda" proti behajucemu hmyzu
drahou som myslel cesticku po ktorej ich chodi najviac... okolo stien a tak...
celkom pomahaju aj take tie "domceky" do ktorych mravec vlezie, nazerie sa, zoberie ochutnat svojim a su kaput vsetci jak ich je. my sme mali taky isty problem s mravcami v kuchyni v panelaku, nakoniec to bolo neunosne, tak dosiel typek s postrekovacom, nastriekal nam cely byt nejakou vecou (nieco ekologicke, lahko sa zmyva, ludom neskodi, nesmrdi), nakoniec vystriekal stupacky a mravce sa prestahovali do druheho vchodu. vybavoval to domovnik cez bytove druzstvo, skus sa u neho informovat, take veci je nutny zabezpecit
-
wolodo
Professional
- Kontaktovať používateľa:
aj ja byvam v rodinnom dome... a obcas asi raz za leto sa to tiez stane.... asi v tom nejvacsiom teple to byva.. ze sa zacnu pchat az do domu.... my kupujeme taku kriedu ze ked po nej mravce prejdu tak sa im to da na nohy a ked ked to dovedu domov tak tam ich to zacne zabijat.... a ked jeden mravec zomre tak ked si vsimnete tak ho idu dalsi "studovat" ci je naozaj mrtvy, po pripade ho niekam odnesu a hned su takto infikovany vsetci.... nam to pomaha.... sice je tak dom asi 3-5 dni dakde od kriedy... najcastejsie po kuch. oknom a vchodovymi dvermi ale pomaha to....
-
aughostino
Medium Professional
existuje krieda proti mravcom, je to obycajna krieda napustena dakym pesticidom. Ked cez nu mravec prejde uhynie.
Ak najdes miesto odkial vychadzaju tak by si mal toto miesto "obkreslit" tak aby tam nebol kusok volneho miesta kade by chodili a uhynu. Je to problem vtedy ked je tych miest odkial vychadzaju vela alebo nevies od kial vychadzaju.
Ak najdes miesto odkial vychadzaju tak by si mal toto miesto "obkreslit" tak aby tam nebol kusok volneho miesta kade by chodili a uhynu. Je to problem vtedy ked je tych miest odkial vychadzaju vela alebo nevies od kial vychadzaju.
-
bolek
Guru
- Kontaktovať používateľa:
My sme mali nedávno tiež podobný problém, ale nejako zmizli po čase. Ak sa vyskytujú len napr. v kuchyni, lebo tam majú dostatok zásob, tak treba dávať pozor na omrvinky, aby ti niečo nepadlo na zem, no proste, aby nemali po čom ísť. Ale ak ich máte vo väčšom množstve po celom dome, tak toto asi nepomôže. 
necital som celu temu tak nevim ci to tu je, ale moja mama ked sme mali mravce kupila v zahradkarstve take ruzove gulicky ze MRAVCOSTOP... oni sa z toho neotravia, ale odnesu to kralovnej, ta to sezere a skape... cize sa nebudu mnozit a nevim ci vykapu, zdrhnu za inou alebo co, ale proste ich uz nebude...
-
ledenaster
Medium Professional
Ma napadol Melisko
http://www.youtube.com/watch?v=JAMinfR4ZW8
"Aha pozri sa mravce chodia!!!!"
A ako by to riesil? :"J*bn*m plyn a vyj*eb*m cely dom do p*c*"
http://www.youtube.com/watch?v=JAMinfR4ZW8
"Aha pozri sa mravce chodia!!!!"
A ako by to riesil? :"J*bn*m plyn a vyj*eb*m cely dom do p*c*"
Ide to aj iným spôsobom. Zopár tých mravcov, čo behaju hore-dole po linke "prizabiješ". Normal rukou alebo novinami ich budeš mlátiť, ale nesmieš ich zabiť.
Následne, keď tam príjdu kolegovia a očuchaju ich, zašnu pobehovať hore-dole splašene, niekedy aj tých zranených začnú kdesi ťahať. Zaručene to tam vzdaju a pôjdu inde, mám to overene.
-Možno niekto bude moralizovať a živiť si karmu na humanistickych žvastoch, no podľa môjho názoru je lepšie zraniť zopár jedincov, ako vyprášiť celé mravenisko. Totiž keď postriekate mravce sprejom a pozametáte ich, ostatne mravce si to zrejme ani nevšimnu, pokial nezasiahnete kralovnu. Keď im však hrozi bezprostredne riziko, tak sa radšej odsťahuju.
Následne, keď tam príjdu kolegovia a očuchaju ich, zašnu pobehovať hore-dole splašene, niekedy aj tých zranených začnú kdesi ťahať. Zaručene to tam vzdaju a pôjdu inde, mám to overene.
-Možno niekto bude moralizovať a živiť si karmu na humanistickych žvastoch, no podľa môjho názoru je lepšie zraniť zopár jedincov, ako vyprášiť celé mravenisko. Totiž keď postriekate mravce sprejom a pozametáte ich, ostatne mravce si to zrejme ani nevšimnu, pokial nezasiahnete kralovnu. Keď im však hrozi bezprostredne riziko, tak sa radšej odsťahuju.