Kosovo
-
Kosh
King
- Kontaktovať používateľa:
preto sem pletiem izrael, lebo to je presne rovnaká situácia ako kosovo - jednostranne vyhlásený štát. - taktiež rovnaká situácia ako severoturecká republika, abcházsko, osetsko... taký jednostranne vyhlásených štátov máš veľmi veľaSabo napísal:Akoze nechapem co tu pleties Izrael, trochu offtopic nemyslis (alebo provokacia???)? Izrael ma diplomaticke styky zo 144 krajinami, a rysuje sa mier s Palestincanmi a Syriou.
Na tej stranke mas aj zoznam krajin ,ktore v najblizsiom case uznaju Kosovo.
plus aj Izrael zacinal na tom ze privadrovalci terorizovali miestnu spravu a ta sa narozdiel od srbskej zdekovala a nechala ich robit si co chcuKosh napísal:preto sem pletiem izrael, lebo to je presne rovnaká situácia ako kosovo - jednostranne vyhlásený štát. - taktiež rovnaká situácia ako severoturecká republika, abcházsko, osetsko... taký jednostranne vyhlásených štátov máš veľmi veľa
predstavitelia tychto teroristov si rovknako potriasli rukami s Amikmi a na cely terorizmus sa smahom ruky zabudlo a z teroristvo sa stali clenovia vlady.
Sabo, ked nevidis tieto spolocne body pri vzniku Izraela a Kosova tak je to smutne
OT premazany.
Pre podrobnejsiu diskusiu o Sionizme, resp. vzniku statu Izrael vyuzite temy Sionizmus, Mahmud Ahmadinejad a pod.
Pre podrobnejsiu diskusiu o Sionizme, resp. vzniku statu Izrael vyuzite temy Sionizmus, Mahmud Ahmadinejad a pod.
-
Sabo
Zablokovaný
Montenegro might recognize Kosovo on 16 June
http://www.makfax.com.mk/look/novina/ar ... Section=20
Nejako sa nam rozsiruje uznanie Kosova.
http://www.makfax.com.mk/look/novina/ar ... Section=20
Nejako sa nam rozsiruje uznanie Kosova.
Nemáš úplnú pravdu. Srbsko síce chcelo udržať Juhosláviu aj za cenu vojny, ale Srbi sa ešte mstili Chorvátom za 2. s.v., kde Chorváti vraždili Srbov.Vies, lenze za vojny v Juhoslavii je zodpovedne LEN Srbsko. Ono utocilo.
V jednotkách NATO pôsobia jednotky USA. V kosove je aj základňa USA. Teda teraz by ju mala prevádzkovať KFOR. A ďalší omyl, NATO tam nie je, je tam KFOR. Aj keď zas za KFRO je NATO.3. Spominal tu niekto USA??? V Kosove je NATO.
UČK síce už neexistuje ale pretransformovala sa na TMK (http://en.wikipedia.org/wiki/Kosovo_Protection_Corps). Týmto krokom sa len zlegalizovala UČK.UCK je rozpustene.
"kosovčania". To je čo za výraz??? Oni sú Albánci.Lenze Kosovsku vladu si zvolili sami Kosovcania.
Netrep blbosti. Koho zas mal zavraždiť??? A žijeme ešte v právnom štáte => pokiaľ nebol odsúdený nie je vrah.My mame vo vlade tiez vraha Meciara a vsetci sa tvaria OK.
Inak neviem prečo by mal byť aj vrah. Pretože potom je vrah aj Dzurinda, Mikloš, Zajac, Schuster, Ftáčnik atď.
Tak to asi ťažko. Nedostane sa do basy, o to sa už postarala USA svojim vystupovaním a ona neumožní jeho stíhanie. Však do basy sa nedostal nijaký Albánec, ktorí bolo obvinený za násilí na Srboch, tak prečo by sa mal ten teroristický vodca tam dostať?Thaci je pre Kosovcanov nieco ako Gotovina pre Chorvatov. Ale dufam ,ze o par rokov ked skonci vo vlade sa dostane do basy. (tak ako vacsina zlocincov s byvalej Juhoslavie)
Vieš čo je zaujímave, že keď sa začal Miloševič obhajovať, tak zomrel záhadnou smrťou.
1999 USA podporovali Thačiho, ktorý bol veliteľom UČK. A keď uzanli štát kosovo, tak tým uznali aj vládu Thačiho. Lebo je zaujímavé, že USA sa snaží bojovať proti terorizmu, pritom ich sama podporuje.USA a CZ podporuju Kosovo ako stat.
Ako je to známeK tomu Meciarovi je zname ,ze je vrah, lenze vdaka samoamnestovaniu sa nemozu tieto veci vysetrit.
Nemáš pravdu. Nemohol za to len Miloševič. Tito mohol za to s veľkou časťou, pretože on riadil štát tak, že Srbom odobral zem a dal ju albancom a ešte ich tam aj nechal prisťahovať. Ale to si už videl v tom dokumente Oloupené Kosovo.nie mnozne cislo, zavinil to len jeden: Milosevic, lebo narozdiel od Tita nedokazal bezproblemovo riadit multinacionalny a mulitreligialny stat
problem nebol v pustani si niekho niekam, ale v tom akeho vodcu akceptovali.
Rovnocenný až na Srbov, preto sa žilo aj dobre. Pozri si ten dokument o kosove od ČT, teda pokiaľ si si ho nepozrel.Za vlady Tita sa vsetkym narodom zilo dobre v Juhoslavii. Vsetcia boli rovnocenny.
ČH možno uzná kosovo a ešte might má najmenšie percentuálne vyhodnotenie pravdepodobnosti v Ang.
Sabo, neviem prečo tak vehementne obraňuješ tento "štát". Ale jedno je isté, je to precedens.
-
Kosh
King
Sabo - ale to presne sa ti tu snažíme povedať - že keď USA podporuje Kosovo, prečo nepodporuje Abchadzko a Severne Ostetsko a Severotureckú republiku? schválne mi skús odpovedať na túto otázku. - pretože to je presne vec, ktorá vadí mne - že USA podporuje kosovo (bandu teroristov), ale uvedené dve provincie nie, a ani severotureckú republiku, ani kurdov, ani nikoho, iba Kosovo
-
Sabo
Zablokovaný
Si nejaky mocny ked vyhlasis Kosovsky narod za bandu teroristov.
Zistil si si ako vznikla Severocyperska republika??? Je to cista okupacia Turecka. Severocypersku republiku uznava 1 stat, Turecko. Kosovo 44 statov a stale sa to rozsiruje. Ked ste proti samostatnemu Kosovu ,tak by ste mali byt aj proti Abchadzku, Severnemu Osetsku... Ale Rusku sa to vypomsti ,ze podporuje samostatnost tychto krajov. Cecensko vola.
Keby nebol Milosevic debil Kosovo mohlo byt do teras sucast Srbska. Ale teras ked je samostatne uz s tym nic neurobite. Rozdrapovanie na fore, a nadavanie nepomoze.
Keby nebol Milosevic debil Kosovo mohlo byt do teras sucast Srbska. Ale teras ked je samostatne uz s tym nic neurobite. Rozdrapovanie na fore, a nadavanie nepomoze.
-
Kosh
King
to som vyhlásil ja??? sa spamätaj človeče, ako môžem ja vyhlásiť niečo, čo je dokázaný fakt? to nechápem. keď ja poviem že zem obieha okolo slnka, tak povieš že som mocný keď som také niečo vyhlásil?
a taktiež - hovoríš o abcházsku a severnom osetsku - keď ty podporuješ samostatné kosovo, tak prečo nepodporuješ aj osamostatnenie sa týchto dvoch provincií? nebodaj kosovo samostatné môže byť, a to je všetko, nikto ďaľší?
a presne ako som predpokladal, na moju otázku si mi neodpovedal. a turecká cyperská republika? veď to je to isté ako vzťah albánsko - kosovo.
a taktiež - hovoríš o abcházsku a severnom osetsku - keď ty podporuješ samostatné kosovo, tak prečo nepodporuješ aj osamostatnenie sa týchto dvoch provincií? nebodaj kosovo samostatné môže byť, a to je všetko, nikto ďaľší?
a presne ako som predpokladal, na moju otázku si mi neodpovedal.
Kód: Vybrať všetko
keď USA podporuje Kosovo, prečo nepodporuje Abchadzko a Severne Ostetsko a Severotureckú republiku?-
Sabo
Zablokovaný
Kosovo malo uz za Tita autonomiu. Co chces docielit ,ked Kosovo ma 90% obyvatelov Kosovcanov. (Albancov)???
Tak ako sa od Srbska odtrhli vsetky byvale republiky, odtrhlo sa aj Kosovo. Keby Milosevic nezautocil na Kosovo, mohlo ty byt dodnes sucastou Srbska.
Mali ste plakat ked sa Cierna Hora osamostatnila a nie teras ked uz aj Kosovo.
Tak ako sa od Srbska odtrhli vsetky byvale republiky, odtrhlo sa aj Kosovo. Keby Milosevic nezautocil na Kosovo, mohlo ty byt dodnes sucastou Srbska.
Milosevic zautocil na Kosovo? Nemas teplotu blizko 40°C?Sabo napísal:Kosovo malo uz za Tita autonomiu. Co chces docielit ,ked Kosovo ma 90% obyvatelov Kosovcanov. (Albancov)???
Srbske, vtedy juhoslavske, vojska sa snazili pomoct svojim obyvatelom na ktorych bol pachany teror!
Som si isty, ze Sabo by si s nimi velmi dobre rozumel, lebo jeho mentalita a uvazovanie neni daleko od tej albanskej.Ujo Marky napísal:A mali plne pravo potlacat vo vlastnom state kazdu teroristicku organizaciu ako UCK.
Sabo si do bytu nastahuj 30 albancov ked ich tak milujes a o 2 roky uz byt nebude tvoj. A neopovaz sa branit! Lebo dojde ich velky mafiansky tatko co na Bratislavskej periferii vlastni 13 restik a podpali Ti auto.
-
krija
VIP
The EU is already the largest donor to Kosovo (nearly EUR 2 billion to date 02/2008) and in the
coming years (2007-2010) it will allocate more resources to Kosovo per capita than to any other
place in the world (nearly EUR 330 million).
rad by som vedel kam isli tie prachy (do p*č*)
a asi aj ta vymleta OSN tu je len na dve veci!
coming years (2007-2010) it will allocate more resources to Kosovo per capita than to any other
place in the world (nearly EUR 330 million).
rad by som vedel kam isli tie prachy (do p*č*)
a asi aj ta vymleta OSN tu je len na dve veci!
O obchodoch s orgánmi v Srbsku vraj vedeli aj ľudia z OSN
Belehrad - Vyšetrovanie obchodu s orgánmi unesených kosovských Srbov rýchlo napreduje a už vychádza na povrch pravda o skutočných udalostiach z roku 1999. Existujú indície, že do udalostí boli zamiešaní aj niektorí bývalí predstavitelia misie OSN v Kosove (UNMIK). Uviedol to vo štvrtok hovorca belehradskej prokuratúry pre vojnové zločiny Bruno Vekarič.
Prokuratúra začala vyšetrovanie po zverejnení knihy bývalej hlavnej žalobkyne haagskeho tribunálu Carly del Ponte. Vekarič potvrdil, že prebehlo vypočúvanie viacerých svedkov a očakáva sa reakcia UNMIK, Medzinárodného výboru Červeného kríža i albánskej prokuratúry, ktorá by mala prispieť k objasneniu zločinov.
Ide o medzinárodný organizovaný zločin, do ktorého boli zapojení mnohí predstavitelia súčasného albánskeho vedenia v Kosove, podotkol Vekarič. Zároveň zdôraznil, že podľa mnohých indícií sú pravdivé tvrdenia del Ponte, že do prípadu boli zamiešaní aj vtedajší funkcionári UNMIK.
"Je známe, že UNMIK vyšetroval prípady nezvestných Srbov, avšak vyšetrovanie zrazu zaniklo a nikto nepozná jeho výsledky. To, že ide o medzinárodný organizovaný zločin, naznačuje aj skutočnosť, že trestné oznámenia v súvislosti s predajom ľudských orgánov podali aj sami Albánci," povedal Vekarič.
Ako dodal, haagsky tribunál v súčasnosti poskytuje Belehradu údaje, ktoré o tomto prípade zozbierali haagski vyšetrovatelia a očakáva sa aj oficiálna odpoveď UNMIK o tom, kto viedol vyšetrovanie o zmiznutých Srboch a aké sú jeho výsledky.
"Naša prokuratúra čaká aj na odpoveď Medzinárodného výboru Červeného kríža o existencii táborov na území Albánska, aj o tom, čo všetko sa dialo v severnom Albánsku a či existoval ten žltý dom, v ktorom ľuďom odoberali orgány," podotkol.
Na obchode s orgánmi unesených kosovských Srbov zarobil podľa srbských médií milióny dolárov súčasný kosovský premiér a bývalý funkcionár Kosovskej oslobodzovacej armády Hashim Thaci.
Na prešetrenie týchto tvrdení vyzvala albánske aj kosovské úrady aj medzinárodná ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch, ktorá uviedla, že existujú dôkazy o pravdivosti vyhlásení del Ponte.