New komp do 60 000

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Harun
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Harun »

keby si kupoval kazdy 1-1,5 rok kupil komp za 20k, tak o tri roky by si mal za 20k neporovnatelne vykonnejsi stroj, ako teraz za 60k. Za cele obdobie by si mohol hrat vsetky hry na full, co s tym strojom za 60k pochybujem, ale mozno budes mat zas 60k na vyhodenie
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

harun: nestaraj sa do toho potrebujem novy monitor okolo 13 tis. tak si mam komp kupit za 7 ?? netrep a nestaraj sa mi tu do toho, ked chces rob si to tak ty a mlc
Daggertail
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Daggertail »

Filipito napísal:harun: nestaraj sa do toho potrebujem novy monitor okolo 13 tis. tak si mam komp kupit za 7 ?? netrep a nestaraj sa mi tu do toho, ked chces rob si to tak ty a mlc
on mozno myslel cesto len bednu za 20 000 :wink:

//autoeditácia príspevku ( 07 Jun 2008, 16:34 )
Filipito napísal:harun: nestaraj sa do toho potrebujem novy monitor okolo 13 tis. tak si mam komp kupit za 7 ?? netrep a nestaraj sa mi tu do toho, ked chces rob si to tak ty a mlc
on mozno myslel cesto len bednu za 20 000 :wink: ,lebo myslim si ze monitor sa nevymiena kazdy 1-1.5 roka :)
Filipito
Darca
Darca

tak naj nemysli ja proste potrebujem vykonny komp za tolke prachy a nekomentujte ze si to mam rozplanovat a take keci

inak ti herun ci jak sa volas za k- :evil:
Ares
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Ares »

Filipito napísal:tak naj nemysli ja proste potrebujem vykonny komp za tolke prachy a nekomentujte ze si to mam rozplanovat a take keci
1. Toto je forum, tu sa diskutuje a kazdy ma pravo sa vyjadrit.
2. Toto nie je platena sluzba, nikto tu nie je nicim viazany a ani povinny ti radit. Kazdy to robi z vlastnej dobrej vole a preto, ze ho to bavi a rad pomoze.

peace

P.S. Skus ist do nejakej predajne s pc komponentami, rovno im povedat, ze si u nich nic nechces kupit, ale na inom mieste, avsak nech ti rozpisu zostavu pc do 60k a daju ti dalsie rady. Som zvedavy, co by ti na to odpovedali. Zadarmo sa ti ani pes...
Harun
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Harun »

lol Filipito trosku kludu by to chcelo :) nijako som nechcel utocit alebo ta spochybnovat, ale sam som spravil kedysi rovnaku chybu a za PC som vysolil cez 80k. Kupovat PC na 3 roky dopredu je vseobecne blbost, aj ked monitor trosku moju "teoriu" deformuje, ale aj tak kazdy rok mas minimalne 2x vykonnejsie pocitace za rovnaku cenu. Cize za tri roky to mas 8x rozdiel. Vysledok je taky, ze dnesny high-end bude za rok na urovni mainstreamu, o dva roky bude mat vykon pod mainstreamom a o roky tri bude mat vykon low-endu
EDIT: a fakt si myslis ze by som ti dal -K? ked hej, tak mi ju mozes v pohode vratit, ja sa urazat nebudem...
Filipito
Darca
Darca

ok beriem naspet harun, ale vies tak uz dvaja mi dali ktory nemaju nato cash a takych ludi odsudzuju inak naozaj sory

ja teraz zijem s kompom ktory ma 4 roky pojde mi nanom moj TM hoci aj na najmensich detailoch mne to nevadi ale tak komp tento aby my vydrzal a aby som mohol hrat tiez o 2-3 roky hoci aj na minymalnych detailoch

//dakujem ares ze si mi to vysvetlil nesom nechapavi a viem co je diskusne forum , ale take rady ako mi prislo karmou kup si konzolu tak nech si s tym idu do ..... (konzlu mam)
Ares
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Ares »

Filipito napísal://dakujem ares ze si mi to vysvetlil nesom nechapavi a viem co je diskusne forum , ale take rady ako mi prislo karmou kup si konzolu tak nech si s tym idu do ..... (konzlu mam)
Ja som len konstatoval. Tak ked mas konzolu, preco riesis windows pocitac? Potom by som ti fakt odporucal Mac, hlavne ak chces mat nieco na dlhsiu dobu. Ak by si s tym chcel poradit, rad tak urobim. Mam znacne skusenosti a vedomosti ohladom Apple. (viem, ze tuto alternativu tu uz spominali)
Filipito
Darca
Darca

no mam X360 a tam hram gta 4 a tak ale ja chcem hrat tituly na pc proste na pc sa mi to lubi viac multiplayer hojko ligy etc.... :D
Gizmoo
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Gizmoo »

Daggertail napísal:to ako myslis s tymi 8gb ramkami?ze to vyuzije 8gb alebo ze tam das 8gb ale vyuzije to len 3gb???lebo pokial viem tak 32bit OS vyuzije len nieco cez 3gb ram :)
hej mas pravdu, 32bit vista vyuzije len 3gb ram.. ale ked stiahnes service pack 1ku na vistu... dokaze podporovat maximum 8gb ram.. cize ak potrebujes vyuzijes max 8GB ram na 32bitovej Viste...
Ak by niekto potreboval 32GB ram tak to zvladne len 64bitova Vista..
8)
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Gizmoo napísal:32bit vista vyuzije len 3gb ram.. ale ked stiahnes service pack 1ku na vistu... dokaze podporovat maximum 8gb ram.. cize ak potrebujes vyuzijes max 8GB ram na 32bitovej Viste...
Ak by niekto potreboval 32GB ram tak to zvladne len 64bitova Vista..
8)
Mas to podlozene nejakym zdrojom alebo si to iba pocul?
Gizmoo
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

mam to podlozene od obchodného zástupcu Microsoft Slovakia .. cize asi tak.. :)

//a este znamemu som predaval HP workstation kde potreboval 16GB ram a to na 32bitovej viste neslo, cize mom musel dat 64ku ...
Gothar
Moderátor
Moderátor

Gizmoo napísal:mam to podlozene od obchodného zástupcu Microsoft Slovakia .. cize asi tak.. :)

//a este znamemu som predaval HP workstation kde potreboval 16GB ram a to na 32bitovej viste neslo, cize mom musel dat 64ku ...
To so 64-bitovou chapem, len som nejak nepobral to, ze 32 bitova Vista moze podporovat 8 GB RAM.
hľa:
http://support.microsoft.com/kb/929605
Ak má systém Windows Vista používať celé 4 GB pamäte v počítači, ktorý má nainštalovanú pamäť s veľkosťou 4 GB, počítač musí spĺňať nasledujúce požiadavky:
  • Je potrebné používať verziu x64 (64 bitovú verziu) systému Windows Vista.
Gizmoo
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

GothaR napísal:To so 64-bitovou chapem, len som nejak nepobral to, ze 32 bitova Vista moze podporovat 8 GB RAM.
hľa:
http://support.microsoft.com/kb/929605
Ak má systém Windows Vista používať celé 4 GB pamäte v počítači, ktorý má nainštalovanú pamäť s veľkosťou 4 GB, počítač musí spĺňať nasledujúce požiadavky:
  • Je potrebné používať verziu x64 (64 bitovú verziu) systému Windows Vista.
v tom clanku je tak pekne napisana .. POSLEDNA KONTROLA 12.marca 2008 ... SP1 pre vistu vysla CCA 1,5mesiac dozadu.. a vysla s toho dovodu.. ze velmi vela ludi si kupovalo PC alebo Notebooky so 4GB operacnej pamate.. ale predstav si ze kupis notebook za 45litrov.. prides domov.. zapnes ho a zrazu mas len 3gb pamata.. ako myslim ze vela ludi to nasere.. a aj nasralo, a preto vydal Microsoft service pack 1ku ktora tento problem odstrani.. a mysleli aj dopredu, preto spravili rovno podporu na max. 8GB... bol som na microsoft skoleni cize som to napisal zrozumitelne ako nam to vysvetlovali :oops:
Gothar
Moderátor
Moderátor

Gizmoo napísal:v tom clanku je tak pekne napisana .. POSLEDNA KONTROLA 12.marca 2008 ... SP1 pre vistu vysla CCA 1,5mesiac dozadu.. a vysla s toho dovodu.. ze velmi vela ludi si kupovalo PC alebo Notebooky so 4GB operacnej pamate.. ale predstav si ze kupis notebook za 45litrov.. prides domov.. zapnes ho a zrazu mas len 3gb pamata.. ako myslim ze vela ludi to nasere.. a aj nasralo, a preto vydal Microsoft service pack 1ku ktora tento problem odstrani.. a mysleli aj dopredu, preto spravili rovno podporu na max. 8GB... bol som na microsoft skoleni cize som to napisal zrozumitelne ako nam to vysvetlovali :oops:
No tak mi to nedalo a zagooglil som: http://news.softpedia.com/news/32-bit-W ... 4239.shtml
Vysledok je tento: SP1 umozni 32b Viste najst a vo vlastnostiach systemu zobrazit 4 GB pamate, ale stale dokaze vyuzivat iba priblizne 3.5 GB. To je, ako dobre vieme, hranica velkosti pamate, ktoru dokaze hociajky 32 bitovy OS adresovat.
blazer
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa blazer »

Daggertail napísal:...32bit vyuzije len nieco cez 3gb...
Sorry ze som tu tak vtrhol, ale toto je pravda? Chces povedat ze mat 32bit a 4Gb ram je zbytocne?? :?
Gothar
Moderátor
Moderátor

blazer napísal:Sorry ze som tu tak vtrhol, ale toto je pravda? Chces povedat ze mat 32bit a 4Gb ram je zbytocne?? :?
Ano.
blazer
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

GothaR napísal:Ano.
Ako je to mozne? Znamena to, ze sa ten 1Gb len tak cisto strati, alebo to len nepise win a doska ho tam vidi? Skusal som googlovat a nazory su rozne, stretol sa s tym niekto osobne? Dost mi to vadi, kedze zajtra si idem pre novy komp na ktory sa uz 3 dni tesim a dnes taketo sklamanie... :?
Gothar
Moderátor
Moderátor

blazer napísal:Ako je to mozne? Znamena to, ze sa ten 1Gb len tak cisto strati, alebo to len nepise win a doska ho tam vidi? Skusal som googlovat a nazory su rozne, stretol sa s tym niekto osobne? Dost mi to vadi, kedze zajtra si idem pre novy komp na ktory sa uz 3 dni tesim a dnes taketo sklamanie... :?
Nevyuzije ich. Vyuzita pamat sa pohybuje okolo 3 GB. A preco? Pretoze 32 bitovy system dokaze adresovat iba nieco cez 4 GB pamate a tam sa rata aj pamat grafickej karty a nejakych inych zariadeni (tusim spominali PCI).
64 bitovy system dokaze podla wikipedie adresovat viac pamate, ako bolo doteraz vyrobene :)
A preco tak velmi trvas na 32b systeme?
blazer
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

GothaR napísal:...A preco tak velmi trvas na 32b systeme?
Pretoze uz je zaplateny :o Uplne mi to pokazilo naladu :(

ale dik za info
Napísať odpoveď