Satelitny prijem TV na NB

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
luki999
Expert
Expert

Satelitny prijem TV na NB

Príspevok od používateľa luki999 »

Potreboval by som poradit nejake riesenie pre prijem satelitnej TV na NB. Kamarat je kamionista, ktory chodi po celej europe, ale hlavne v zapadnej casti, v kamione ma NB a chcel by na nom pozerat TV, hlavne SK a CZ programy. Neviem aky to je typ NB, ale ma PCMCIA a USB porty. V kamione ma aj 230V zasuvku, internet nema, ani to nechce cez net, lebo by to bolo drahe.Najlepsie by bolo nieco kde by nemusel platit mesacne poplatky, alebo minimalne. Nieco ako skylink velmi nechce, sice neviem preco, ale nelubi sa mu to. Takze cakam nejake navrhy, najlepsie odmenim K+. Dakujem
Ares
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Satelitny prijem TV na NB

Príspevok od používateľa Ares »

luki999 napísal:Potreboval by som poradit nejake riesenie pre prijem satelitnej TV na NB. Kamarat je kamionista, ktory chodi po celej europe, ale hlavne v zapadnej casti, v kamione ma NB a chcel by na nom pozerat TV, hlavne SK a CZ programy. Neviem aky to je typ NB, ale ma PCMCIA a USB porty. V kamione ma aj 230V zasuvku, internet nema, ani to nechce cez net, lebo by to bolo drahe.Najlepsie by bolo nieco kde by nemusel platit mesacne poplatky, alebo minimalne. Nieco ako skylink velmi nechce, sice neviem preco, ale nelubi sa mu to. Takze cakam nejake navrhy, najlepsie odmenim K+. Dakujem
Predpokladam, ze chce TV pozerat pri parkovani a oddychovani, kedze pocas jazdy to je zakazane:

Tu je USB k notebooku:

Kód: Vybrať všetko

http://www.alza.sk/SK/pinnacle-pctv-sat-pro-usb-vde-450e-dvb-s-tuner-stereo-externi-usb2-0-software-dalkove-ovladani-d54306.htm
Najlepsia znacka, co sa tyka TV je firma Hauppauge, avsak dostupnost ich produktov na Slovenskom trhu je mierne biedna.

Ma uz k tomu satelitnemu vysielaniu nejaku antenu?
Josa
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Josa »

Ja som tiez rozmyslal nad kupou TV karty do NB, bolo to uz davno, ale od PCMCIA a podobnych ma odhovorili z dovodu prehrievania. Ako samotnej karty tak aj NB. Takze skor by som siahol po USB tv karte... Ak bude kupovat novy NB tak nemusi mat PCMCIA, ale ten express a musel by kupovat novu kartu.
A dvb-t nieje satelitne vysielanie!!!
Ares
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

bloodko napísal:Ja som tiez rozmyslal nad kupou TV karty do NB, bolo to uz davno, ale od PCMCIA a podobnych ma odhovorili z dovodu prehrievania. Ako samotnej karty tak aj NB. Takze skor by som siahol po USB tv karte... Ak bude kupovat novy NB tak nemusi mat PCMCIA, ale ten express a musel by kupovat novu kartu.
A dvb-t nieje satelitne vysielanie!!!
Nevsimol som si, ze chce satelit. Je mozne, ze s tym bude trosku problem.
Josa
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Josa »

tam bude asi potrebny STB (set-top-box), ale co na nich chyti to netusim. SK/CZ programy asi tazko, tam bude potrebne mat zrejme uz nejaku kartu (digi, upc, skylink)
Ares
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

bloodko napísal:tam bude asi potrebny STB (set-top-box), ale co na nich chyti to netusim. SK/CZ programy asi tazko, tam bude potrebne mat zrejme uz nejaku kartu (digi, upc, skylink)
Hej, ale v kamione? To sa bude musiet s tym stale pravdepodobne hrat. Ja by som odorucal klasicky analog/digital prijem.
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

Ale na to asi slovenske/ceske veci inde ako SK/CZ nechyti (jedine mozno niekde okolo hranic)
Do NB neodporucam (potrebuje dekodovaciu kartu, dalsie vydavky na HW)
Skor nejaky sat. prijimac (napriklad DM500S, inetbox 300s a aj viacere ine su standardne robene na 12V, napr. taky dreambox v pohode do kamiona aj na 12V)
Co sa tyka sledovania: DigiTV na emu (bez karty, docasne riesenie, avsak druzica intelsat 1W (horsi signal), UPC (mesacne platby, avsak astra 19,2 prakticky vyborny signal po celek europe), SkyLink (SK+CZ programy (SK+CT1 2 Prima..), iba jeden poplatok))

Cize: Dreambox 500S + nieco take http://www.patro.cz/objects/1074490884. ... 1057010865 + SkyLink karta...

ak je fajn pocasie, mohlo by to ist fajn :)
luki999
Expert
Expert

Príspevok od používateľa luki999 »

Diky za navrhy, ale on chce satelitny prijem.
Ares napísal:Hej, ale v kamione? To sa bude musiet s tym stale pravdepodobne hrat. Ja by som odorucal klasicky analog/digital prijem.
Preco by nemohol mat v kamione set-top-box? Vsak som pisal ze tam ma aj 230V zasuvku. Sice to velmi nechce, ale ak to inak nepojde tak to bude musiet nejako prezit :)
Napísať odpoveď