Vysoká škola..

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
woodfairy
Amateur
Amateur
Používateľov profilový obrázok

Vysoká škola..

Príspevok od používateľa woodfairy »

:roll: Ahojte... Načrtnem svoj problém. Mám na výber 3 vysoké školy a odbory -
1, Univerzita Mateja Bela v BB - Systematická biológia a ekológia
2, Technická univerzita vo ZV - Ekológia a ochrana biodiverzity
3, Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre - Biológia ( neučiteľský odbor )

Mám sa rozhodnúť, ktorú z nich si vybrať a nemám už nato veľa času. Lenže ja vážne vôbec neviem ktorú, pretože pokiaľ ide o tie odbory, všetky mi vyhovujú a o kvalite týchto škôl nič neviem, takže vlastne nemám žiaden záchytný bod, ktorého by som sa chytila.. :? Možno trošíčku viac ma to tiahne do toho ZV a BB. A ešte mám info, vraj v Nitre je problém s intrákmi, to je všetko. Tak by som bola rada a vďačná, keby mi niekto poradil, či už niekto, kto na niektorej z nich študuje alebo bársjaký nezávislý občan... Najlepšie by bolo, keby ste buď jednu z nich vychválili alebo dve z nich totálne očiernili, samozrejme pravdivými informáciami, vtedy by to bolo asi najľahšie si vybrať... Ale ja teda nechám na vás, akékoľvek info mi pomôžu.. :(
Zatiaľ ďakujem..
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

trosku mimo temu, ale vzdy ma zaujimalo preco ludia idu na tieto eko skoly :) podla mna to moze byt velmi zaujimave a keby som mal na strednej normalnu chemiu, tak mozno by som tam siel aj ja, ale stale mi neda spavat otazka "co potom?". ake maju uplatnenie absolventi takychto skol?
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

woodfairy napísal::roll: Ahojte... Načrtnem svoj problém. Mám na výber 3 vysoké školy a odbory -
1, Univerzita Mateja Bela v BB - Systematická biológia a ekológia
2, Technická univerzita vo ZV - Ekológia a ochrana biodiverzity
3, Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre - Biológia ( neučiteľský odbor )

Mám sa rozhodnúť, ktorú z nich si vybrať a nemám už nato veľa času. Lenže ja vážne vôbec neviem ktorú, pretože pokiaľ ide o tie odbory, všetky mi vyhovujú a o kvalite týchto škôl nič neviem, takže vlastne nemám žiaden záchytný bod, ktorého by som sa chytila.. :? Možno trošíčku viac ma to tiahne do toho ZV a BB. A ešte mám info, vraj v Nitre je problém s intrákmi, to je všetko. Tak by som bola rada a vďačná, keby mi niekto poradil, či už niekto, kto na niektorej z nich študuje alebo bársjaký nezávislý občan... Najlepšie by bolo, keby ste buď jednu z nich vychválili alebo dve z nich totálne očiernili, samozrejme pravdivými informáciami, vtedy by to bolo asi najľahšie si vybrať... Ale ja teda nechám na vás, akékoľvek info mi pomôžu.. :(
Zatiaľ ďakujem..
preco by boli v NR prolemy s intrakmi? ved vsetci prvaci ich dostanu... z uvedenych moznosti ti radim NR.
BB je sama o sebe dost na shit, a v ZV na tomto odbore posobi moj znamy ako doktorant a hovori ze toto je najlepsie studovat v BA...

//autoeditácia príspevku ( 09 Jun 2008, 11:23 )
turtlak69 napísal:trosku mimo temu, ale vzdy ma zaujimalo preco ludia idu na tieto eko skoly :) podla mna to moze byt velmi zaujimave a keby som mal na strednej normalnu chemiu, tak mozno by som tam siel aj ja, ale stale mi neda spavat otazka "co potom?". ake maju uplatnenie absolventi takychto skol?
mozno to je jedine co je "ich srdcu blizke"... ale to maju ako "predmostie" pre nieco lepsie na magistra
napr. ja mam "geo v regionalnom rozvoji" a viem ze v tom nechcem ostat...
woodfairy
Amateur
Amateur

turtlak69 napísal:trosku mimo temu, ale vzdy ma zaujimalo preco ludia idu na tieto eko skoly :) podla mna to moze byt velmi zaujimave a keby som mal na strednej normalnu chemiu, tak mozno by som tam siel aj ja, ale stale mi neda spavat otazka "co potom?". ake maju uplatnenie absolventi takychto skol?
Mily turtlak :) Nie si veru jediny, koho toto zaujima. V prvom rade sa pytaju, ze ,,to co uz je, ked aj ta blba ekologia sa musi studovat.´´ A dalej poznamocky typu ,,co? to ti strazcovia prirody a podobna haved (to citujem ekologickych odporcov ) maju vysoke skoly???´´ Na to som si uz zvykla v celku. A aj lutostiva otazka, ze ,,co ja chudatko chcem s takou skolou niekedy robit..´´ mi je celkom znama :D Pravdou je, ze to vazne neviem, tieto skoly pisu o uplatneni svojich studentov dost vseobecne, vraj ho najdu v roznych eko organizaciach, v narodnych prakoch, roznych chranenych oblastiach a pod. tak ja na to uz len odpovedam, ze ,, hadam sa uz len pre mna nejake to miestecko niekde najde´´ alebo ,,nuz mozno to, co robia ostatni ekologovia ´´. Fakt je totiz to, ze toto je jedine, co ma bavi a co je este zavaznejsie, ze nicoho ,,dostojnejsieho ´´ nie som schopna, aj ked sa ma mnohi snazili presviedcat o medicinach a farmaciach , podciarkli ich perfektnym platom, ja som ich neposluchla, lebo ziadnou inou mojou vlastnostou nie som si ista tak, ako tou, ze viem, na co mam a na co nemam. i ked.... a zvyknem sa v tomto skor podcenovat ako precenovat. a mam uz dost toho mucenia sa na gympli, nerada by som pokracovala dalej aj na vyske.. myslim tak, ze ucit sa zas do umoru nieco, co ma ani kvapocku nezaujima a netesi.. :?

//autoeditácia príspevku ( 09 Jun 2008, 12:06 )
Mily Jackb :)
Dikes :wink: Teda vravis, ze Nitra? Vravis, ze intrak dostanu uplne vsetci, ktori on maju zaujem? Tak to je super..
A preco je BB uz sama o sebe shit?
Cize ZV je nizsia kvalita nez BA? mm, to je mozne, len vies co mi zas jedna znama odtial povedala? Neviem, co je na tom pravdy.. Vraj Zvolen viac nez BA rozvija prakticku stranku ekologie, co si myslim, ze je v tomto odbore dost dolezite... btw, do blavy by ma nedostali asi na ziadne lakadlo... :x
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Mily Jackb
Dikes Teda vravis, ze Nitra? Vravis, ze intrak dostanu uplne vsetci, ktori on maju zaujem? Tak to je super..
A preco je BB uz sama o sebe shit?
Cize ZV je nizsia kvalita nez BA? mm, to je mozne, len vies co mi zas jedna znama odtial povedala? Neviem, co je na tom pravdy.. Vraj Zvolen viac nez BA rozvija prakticku stranku ekologie, co si myslim, ze je v tomto odbore dost dolezite... btw, do blavy by ma nedostali asi na ziadne lakadlo...
Intraky: spoluziacka z gymka, teraz konci na UKF prvy rocnik, intrak dostala bez problemov, teraz je zvedava na odvolanie
no ZV alebo NR... IMO ma NR vacsiu studentsku tradiciu clekovo, aj ked v tvojom odbore by mal mat ZV, kedze tam presunukli tu fakultu, albo co to bolo zo Stiavnice...
BB: cele to tam ide do kelu
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Otázne je, kde bývaš, podľa toho býva zväčša pridelený intrák. A ak aj prváci dostanú všetci, tak ak nebývaš veľmi ďaleko, tak potom už nedostaneš, tak si treba zvážiť, či budeš vládať utiahnuť privát atď. Inak v NR sú vraj celkom lacné intráky. So školou ti neporadím, spolužiaci študujú bio na UKF, aj u mňa to bola poistka. Jediné čo viem, že sa nesťažujú a sú spokojní. :)
woodfairy
Amateur
Amateur

bolek napísal:Otázne je, kde bývaš, podľa toho býva zväčša pridelený intrák. A ak aj prváci dostanú všetci, tak ak nebývaš veľmi ďaleko, tak potom už nedostaneš, tak si treba zvážiť, či budeš vládať utiahnuť privát atď. Inak v NR sú vraj celkom lacné intráky. So školou ti neporadím, spolužiaci študujú bio na UKF, aj u mňa to bola poistka. Jediné čo viem, že sa nesťažujú a sú spokojní. :)
dakujem :wink:
takze dalsi hlas za Nitru. Poviem vam, nepotesili ste ma.... Teda, nemozete za to, ale do NR sa mi chce najmenej ( ale to len tak tajne, lebo je to najdalej, co by asi nemalo byt rozhodujuce ...)...a tiez preto, ze tam je asi najviac chemie ( myslim, ze na bio je jej viac nez na eko )...

ok, tak si este pockam na nejake hlasy :smt104
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Ja som ťa nechcela nejako navádzať na Nr, len mi je to ťažko, keď tu bývam a zdá sa mi to také pekné mesto. :) Pozri, ak ti pocity vravia, že proste nie do Nr, tak kašli na to, koľko ľudí ju ohodnotí kladne a choď tam, kam ťa to ťahá viac!
woodfairy
Amateur
Amateur

bolek napísal:Ja som ťa nechcela nejako navádzať na Nr, len mi je to ťažko, keď tu bývam a zdá sa mi to také pekné mesto. :) Pozri, ak ti pocity vravia, že proste nie do Nr, tak kašli na to, koľko ľudí ju ohodnotí kladne a choď tam, kam ťa to ťahá viac!
vazne je tam pekne? lebo ja to tam ani trochu nepoznam a jedna baba vravela, vraj to tam vsetko pachne od rieky. :?
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Ale nič tu nepáchne. V tej rieke sa kúpať asi nebudeš, ale inak nijako neohrozuje zdravie. :D Podľa mňa je tu veľmi pekne, ale to je len môj osobný názor.
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

woodfairy: mna tiez vzdy zaujimali tieto eko zalezitosti a vsetko s tym spojene. ale moj maximalny odpor k chemii (chemikarka na zakladke) mi nedovoli to studovat. tiez sa radsej spolieham na to, v com som dobry (ooo ako to dobre znie... alebo skor lepsi) ako priemer. takze ako vidim, u teba je to tiez jeden z hlavnych faktorov. vies o tom nieco, zaujima ta to. viac k tejto teme nemam co povedat (nepoznam tie skoly). snad len good luck :)
marteenka.s
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa marteenka.s »

To si si teda fakt blbe skoly vybrala. Sice to hovori ta prava :-D tiez som sa dala na biolu a chemiu. Nedavaj si ekologiu, radsej si daj Nitru kde budes zamerana len na biolu.
Ja som si neskoro uvedomila ake blbe skoly som si vybrala :-D:
----farmacia na ktoru sa nedostanem ani keby hrmelo
----automatizacia, informatika a manazment v chemii a potravinarstve.....ktora je asi dan moje sily hoci sa tam pravdepodobne bez prijimaciek dostanem
----a na dubceka v TN ze na mechatroniku :-D chapete a ze matura z bioly chemie.............mno k veci........daj si NItru fakt
bell
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa bell »

woodfairy napísal:vazne je tam pekne? lebo ja to tam ani trochu nepoznam a jedna baba vravela, vraj to tam vsetko pachne od rieky. :?
Nitra je pekne mesto a myslim si ze je tu aj celkom rusny studentsky zivot, taky by som hned brala keby bolo mozne , lebo studujem v inom meste a tam sa to zdaleka nechyta :?
a moja sestra studuje na UKF ekologiu a je spokojna s vyucbou, sem tam sa najde nejaky blby skusajuci , ale to je snad vsade, sice to nie je tvor odbor, ale je to dalsi hlas pre Nitru. :)
poharvody
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa poharvody »

na tvojom mieste si vyberiem 3:)
woodfairy
Amateur
Amateur

nuz tak takto. v tej Nitre mi dnes vyprsal termin, takze s nou uz nic nezmozem.... :? ale neva, aj tak som viac k eko ako k bio. a po dalsie. pri eko je bio samozrejmostou, takze sa mi aj tej dostane... neviem ci som urobila spravne, ale ako sa poznam, tak skor nie.. no neva, aj tak zo mna nic poriadne nebude, tak nech sa aspon zaoberam tym, co ma bavi....

//autoeditácia príspevku ( 13 Jun 2008, 17:01 )
marteenka.s napísal:To si si teda fakt blbe skoly vybrala. Sice to hovori ta prava :-D tiez som sa dala na biolu a chemiu. Nedavaj si ekologiu, radsej si daj Nitru kde budes zamerana len na biolu.
Ja som si neskoro uvedomila ake blbe skoly som si vybrala :-D:
----farmacia na ktoru sa nedostanem ani keby hrmelo
----automatizacia, informatika a manazment v chemii a potravinarstve.....ktora je asi dan moje sily hoci sa tam pravdepodobne bez prijimaciek dostanem
----a na dubceka v TN ze na mechatroniku :-D chapete a ze matura z bioly chemie.............mno k veci........daj si NItru fakt
diky..... uz som si zvykla, ze mi nik nic v zivote neuzna... aj na tieto skoly vsetci len hubuju.... no co uz, s tym ja nic nezmozem......
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

bolek napísal:Otázne je, kde bývaš, podľa toho býva zväčša pridelený intrák. A ak aj prváci dostanú všetci, tak ak nebývaš veľmi ďaleko, tak potom už nedostaneš, tak si treba zvážiť, či budeš vládať utiahnuť privát atď. Inak v NR sú vraj celkom lacné intráky. So školou ti neporadím, spolužiaci študujú bio na UKF, aj u mňa to bola poistka. Jediné čo viem, že sa nesťažujú a sú spokojní. :)
jackb napísal:preco by boli v NR prolemy s intrakmi? ved vsetci prvaci ich dostanu... z uvedenych moznosti ti radim NR.
BB je sama o sebe dost na shit, a v ZV na tomto odbore posobi moj znamy ako doktorant a hovori ze toto je najlepsie studovat v BA...
kravina. Naše inteligentné tety na študijnom vyberú náhodne (ale fakt že náhodne) nejaké žiadosti ktoré zamietnu. Prečo som ho ja v prváku nedostal keď ho dostáva každý? Napriek tomu že to mám nad 100km, že mám mamu invalidnú dôchodkyňu (čo sa tam tiež zvažuje) a že mám brata tiež študenta( aj za to sú nejaké body)? A prečo ho dostala baba čo býva dve ulice odomňa ? Spoliehať sa na to že ti niekto zabezpečí bývanie sa nemôžeš, no nechcem ťa odradiť.
joki
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa joki »

Neviete niekto kde nájdem zoznam všetkých VS, ktoré vyhlásili 2.kolo prijímacich pohovorov, diky
Eritrea
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Eritrea »

no ja studujem v Zvolene presne ten odbor 2 rocnik...ekologia a ochrana biodiverzity, a je to fain.....budes tam ma botaniku, zoologiu, dendrologiu, geologiu,, klimatologiu a pod ...v pohodicke skola, aj ludia.:) ak mas rada prirodu, prechadzky a zaujimaju ta veci okolo seba.:P
napada ma nieje uz neskoro? zbadala som to neskoro tu tvoju temu ..skoda..

otazka pre teba je odkial si a ako daleko bdues cestovat...ja to mam 300 km.:D..

no a uplatnenie ekologov to je uz na kazdom co skonci, podla mna v dnesnej dobe je to dost dolezita vec ,starostlivost o zivotne prostredie..
nemas sice zaruku ze hned dostanes miesto ako lekari, alebo pravnici...
ale ked ta to bavi je to dolezitejsie,...myslim si ako studovat nieco co ta nezaujima..

PS: po precitani vsetkych prispevkov som zostala rozculena z nazorov ludi ze " aj blba ekologia sa musi studovat" a ze " aj ochrancovia lesov musia mat vysoke skoly?" a este " ze ekologia je lepsie studovat v BA ako v ZV"
tak akoze sorry, ale v zivote mi nikto nepovedal ze aj ekologia sa musi studovat?,.. to asi povedia lduia co sa tomu prd rozumeju !!! ja nepodcenujem ine studijne odbory, tak nech nepodcenuju ten moj
Stojim si za tym, ekolgiu netreba podcenovat . Som hrda ze to studujem, a keby som si mala este raz vybrat Nemenim!
len dufam ze kazdy ma svoju hlavu a je malo takych obmedzencov co vypustia nieso take z ust...to je vsetko co som chcela
Shwollo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Shwollo »

Idem si dať prihlášku na Technickú univerzitu do KE.
Môžem si dať 3 študijné odbory.
Rozmýšľam nad týmito:
:arrow: Hospodárska informatika
:arrow: Informatika
:arrow: Počítačové modelovanie
:arrow: Telekomunikácie

Jeden z nich musím vyhodiť, ale neveim poriadne aký je medzi nimi rozdiel. Hlavne medzi prvými tromi. Mohli by ste mi to niekto vysvetliť?
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Čo som počul tak hospodárska informatika je praticky o aplikovaní konkrétnych informatických znalostí v ekonómii a vedení týmu bežných informatikov. Ale potvrdiť ti to musí niekto z TUKE.
Napísať odpoveď