Zdravim..
Chcel by som sa spytat ci sa uz niekto stretol s podobnou situaciou ako ja dnes.
Vo februari tohto roku som bol na prehliadke u svojho zubara, ktory ma poslal na chirurgiu do OÚ sv. Alzbety s prosbou o extrakciu (vytrhnutie) zubu. Ide o zub mudrosti ktory je otoceny o 90 stupnov a tlaci na vedlajsie a moj zubar to radsej chcel nechat na chirurgov.
Po trojhodinovom cakani v OÚ sv. Alzbety ma poslali na RTG k milosrdnym bratom do vedlajsej nemocnici kedze u nich bol RTG v prestavbe. Tam som zaplatil 300 sk za oziarenie, to mi ani nevadilo ze som musel zaplatit kedze som vedel ze samotna extrakcia v OÚ sv. Alzbety sa neplati... Po tom ako chirurg videl RTG snimok usudil ze je to zakrok na MS ( malu sálu ) a ako naschval mali najblizsi volny termin az o 4 mesiace.
Tak som 4 mesiace cakal a dnes som mal ist na samotnu extrakciu. Co ma vsak zarazilo bolo ked som sa dozvedel ze od dnes sa za zakroky plati a za tu moju extrakciu mam zaplatit 1500 sk.. kedze som vobec necakal ze budem nieco platit mal som v penazenke 500 sk - jednoducho nemal som dost money.. na otazku ze ci mozem zaplatit neskor alebo na druhy den alebo ze ci je mozne sa preobjednat na zajtra ( kedze som cakal 4 mesiace ) som dostal odpoved NIE a nech idem do ruzinovskej nemocnini ze tam mi ho vytrhnu zadarmo..
Mne nejde o peniaze, aj ked mesacne odvadzam 4 percenta z platu do zdravotneho poistenia. Mne ide o to ze neboli ochotny mi ten zakrok spravit s tym ze zaplatim neskor..
Myslite ze to ma zmysel riesit cez Urad pre dohlad nad zdravotnou starostlivostou ? alebo maju pravo vopred objednany zakrok odmietnut kedze z jedneho dna na druhy zaviedli poplatky a nie som schopny zan zaplatit v danej chvili ??