Niekde som otom zapocul. neviem uz teraz ci radio alebo niekde na nete..tak sa pytam tu -
Skratka ak PC stoji cca 32tis. zakaznik moze poprosit o poskytnutie PC bez predinstalvoaneho OS , tym padom by stal PC okolo 30tis.
Upresnuje to niekde nejaky slovensky zakon ? thx
Povinnost predajcu dodat PC bez predinstalovaneho OS
No nehovorím ze to 100% viem, ale som 101% presvedceny, ze nie je povinostou predajcu poskytnut pc bez OS.
Vyrobca podpise zmluvu s vyrobcom OS, kde sa zaviaze predinstalovavat vo svojich PC urcity OS (vsetci vieme aky
), pricom vyrobca PC ziska tym to ze bezny uzivatel si kupi "hotovy" PC, co je konkurencna vyhoda oproti PC bez OS, navyse cena cca 2ooo,- sk za OEM verziu sa takpovediac "strati"... Ked by sa predajca snazil OS odinstalovat , bol by to porusenie licencnych podmienok vyrobcu PC.
Takze asi tak.. Moj book nebolo mozne bez Visty kupit. Ani priamo od vyrobcu. Takze sa zmier ze zaplatis prachy za OS ktory podla prispevku asi velmi nechces..
Vyrobca podpise zmluvu s vyrobcom OS, kde sa zaviaze predinstalovavat vo svojich PC urcity OS (vsetci vieme aky
Takze asi tak.. Moj book nebolo mozne bez Visty kupit. Ani priamo od vyrobcu. Takze sa zmier ze zaplatis prachy za OS ktory podla prispevku asi velmi nechces..
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Pokial je PC skladany, tak predajca ti ho moze poskytnut operacneho systemu, co sa aj vyuziva vo vacsine pripadov. Niektore znackove PC takuto moznost nemaju, teda mas moznost ich kupit len s operacnym systemom. Ziadny zakon nic neprikazuje ani nezakazuje, takze asi tak.
Presnejsie, ked notebook je predavany vyrobcom s OS, je to jedna polozka na fakture, predajca nema ako ju rozdelit. Takze to preda len tak ako je to nakupene.
To su slova kamarata, ktory ma firmu s PC.
Presnejsie, ked notebook je predavany vyrobcom s OS, je to jedna polozka na fakture, predajca nema ako ju rozdelit. Takze to preda len tak ako je to nakupene.
To su slova kamarata, ktory ma firmu s PC.
suhlasim...
skladane PC tebou (pripadne v predajni servismanom
z tebou vybranych komponent) by mal obsahovat len ten OS, ktory si si tam kupil
predavane komplety poskladanych PC - OS, ktory tam je uz od povodneho zostavovatela zostavy (chcel som napisat skladatela
)
notebook - ma mat presne to, co je uvedene. Ak je bez OS, je bez OS, ak s OS, tak s OS... Ak ma Core 2, ma Core 2, ak ma AMD, ma AMD..., tam je to proste len jedna zo sucastni nb.
skladane PC tebou (pripadne v predajni servismanom
predavane komplety poskladanych PC - OS, ktory tam je uz od povodneho zostavovatela zostavy (chcel som napisat skladatela
notebook - ma mat presne to, co je uvedene. Ak je bez OS, je bez OS, ak s OS, tak s OS... Ak ma Core 2, ma Core 2, ak ma AMD, ma AMD..., tam je to proste len jedna zo sucastni nb.