II. pilier dôchodkového poistenia
-
RoQa
Darca
- Kontaktovať používateľa:
II. pilier dôchodkového poistenia
Určite ste si všimli všelijaké zmeny oklo danej veci , niekto vystupuje niekto prestupuje atd..... A preto by som sa Vás rád spýtal za svoju mamu,Čo by ste odporúčali 40r žene ,zamestnanie - učiteľka,vychovávateľka, vystúpiť alebo ostať ? Čo sa podľa Vás vyplatí viac ? Píšte aj argumenty . Ďakujem .
re
ja som sa odhlasil z II. pilera a som mlady. nevidim v tom nic dobre a aby som daval nejakym tajtrlikom na 300 000 platy nehorazne peniaze tak to teda nie. osobne som si zalozil sporenie v tatrabanke a tam mam ako taku istotu.
Re: re
lol a ked to davas do socialky tak robis podla teba co? v druhom piliery aspon vies ze tam tie peniaze su a aj budu.Monako2 napísal:ja som sa odhlasil z II. pilera a som mlady. nevidim v tom nic dobre a aby som daval nejakym tajtrlikom na 300 000 platy nehorazne peniaze tak to teda nie. osobne som si zalozil sporenie v tatrabanke a tam mam ako taku istotu.
joxxo mamke odporucam porozpravat sa s financnym poradcom (ktorych je v poslednom case ako hub po dazdi) resp. s niekym, kto vie vypocitat ci sa jej to oplati vstupovat ... ale myslim, ze v styridsiatke sa to este oplati
ak fico/tomanova nedomrda druhy pilier este viac - teda zakaze prenos penazi na pribuznych po smrti tak nevidim dovod v nom neostat
presne tak. staci si uvedomit o ake miliony prichadza vlada kazdy mesiac a je jasne preco ficko donho tak bryzgamirak2 napísal:to co bliaka majster demagog Fico,ze 2. pilier je zly lebo nemate istotu je totalny blabol...jeho stve ze k tymto peniazom ON ani vlada nema pristup....v nemecku nemaju dochodky VOBEC, cely zivot si nieco odkladaju na neskor a poviem ze maju toho dost..
ja by som nevystupoval
re
na to si ako prisiel ze nemci nemaju dochodok? to by som velmi rad vedel.mirak2 napísal:to co bliaka majster demagog Fico,ze 2. pilier je zly lebo nemate istotu je totalny blabol...jeho stve ze k tymto peniazom ON ani vlada nema pristup....v nemecku nemaju dochodky VOBEC, cely zivot si nieco odkladaju na neskor a poviem ze maju toho dost..
ja by som nevystupoval
-
RoQa
Darca
len by som chcel dodat ze v nemecku maju ine platy ako mi a mozu si aj viac "prisetrit" ... Tak ze Anketa hovori ze ano ,ale nazory prevladaju ze nie ...mirak2 napísal:to co bliaka majster demagog Fico,ze 2. pilier je zly lebo nemate istotu je totalny blabol...jeho stve ze k tymto peniazom ON ani vlada nema pristup....v nemecku nemaju dochodky VOBEC, cely zivot si nieco odkladaju na neskor a poviem ze maju toho dost..
ja by som nevystupoval
-
mirak2
Hardcore addict
pardon moja chyba...pomylil som sa...v Australii nemaju socialnu poistovnu a tym padom ani dochodky...sry moja chyba...no na veci to nic nemeni ze nemci si cely zivot skrabkaju peniazky na dochodky a preto potom mozu ist aj dvakrat do roka k moruMonako2 napísal:na to si ako prisiel ze nemci nemaju dochodok? to by som velmi rad vedel.
re
ja mam sporenie v tatrabanke davam si tam mesacne 5000-10000 mam tam rocny urok 6-8 %. zatial tie peniaze nepotrebujem. ked budem mat rodinu urcite si znizim splatky. mam to to iste ako keby mam peniaze na ucte hocikedy ich mozem vybrat a myslim ze sa mi to takto oplati ovela viac.
mirak2 je pravda ze nemci maju slusny dochodok a v starobe si uzivaju dovolenky, ale zas nema sa dobre kazdy nemecky dochodca. ten system co je tam je odlisny aj ked ma nieco spolocne. u nemcov je cely socialny system uplne iny napriklad nezamestnany neplati isty najom a dostava okolo 400 eur, ale my sa nemozme porovnavat z nemcami ked oni su daleko pred nami. ked na slovensku bude priemerny plat 70 000 neni problem.
napriklad teraz je priemerny plat okolo 20 000, ale mna by zaujmalo odkial tie cisla beru??? vidim ludi v mojom okoli za kolko robia, aj ked ja sa stazovat nemozem, ale neni mi to lahostajne.
mirak2 je pravda ze nemci maju slusny dochodok a v starobe si uzivaju dovolenky, ale zas nema sa dobre kazdy nemecky dochodca. ten system co je tam je odlisny aj ked ma nieco spolocne. u nemcov je cely socialny system uplne iny napriklad nezamestnany neplati isty najom a dostava okolo 400 eur, ale my sa nemozme porovnavat z nemcami ked oni su daleko pred nami. ked na slovensku bude priemerny plat 70 000 neni problem.
napriklad teraz je priemerny plat okolo 20 000, ale mna by zaujmalo odkial tie cisla beru??? vidim ludi v mojom okoli za kolko robia, aj ked ja sa stazovat nemozem, ale neni mi to lahostajne.
-
Martin44
Professional
No gratulujem ked si mozes odlozit 5 az 10 tisicMonako2 napísal:ja mam sporenie v tatrabanke davam si tam mesacne 5000-10000 mam tam rocny urok 6-8 %. zatial tie peniaze nepotrebujem. ked budem mat rodinu urcite si znizim splatky. mam to to iste ako keby mam peniaze na ucte hocikedy ich mozem vybrat a myslim ze sa mi to takto oplati ovela viac.
-
c.a.r.n.e.
Medium Star
Joxxo.. Tvoja mama je podľa mňa akurát na hranici, kde sa to ešte oplatí a už neoplatí. Ako Ti radili vyššie, skúste ísť za nejakým poradcom, ktorý by jej presne prerátal na základe jej výšky platu, čo je pre ňu lepšie.
Monako2.. toto nie je o rozhodovaní medzi druhým pilierom a súkromným účtom v banke. V tomto prípade máš iba dve možnosti, ako naložiť so svojimi odvodmi na dôchodok, ktoré musíš povinne platiť štátu..
1) všetky odvody dáš štátu (sociálnej poisťovni) = kedže si vystúpil z II. polieru, tak je to už aj Tvoj prípad
2) polovicu dáš štátu (sociálnej poisťovni) a druhú polovicu dáš súkromnej inštitúcii (DSSke)
Nechceš dávať peniaze tajtrlíkom v súkromných DSSkách, ale tajtrlíci v štátnej inštitúcií, ktorí väčšinou nevidia budúcnosť ďalej ako na 4roky (volebné obdobie) Ti asi nevadia.. že? Inak aj Bernatkovi nemala problém Dozorná rada Sociálnej poisťovne odsúhlasiť odmenu vo výške 788tis. Sk, ktorá však po medializácii neprešla. Ale neverím, že tie peniaze k Bernátkovi nakoniec neprišli inými kanálmi pekne potichúčky bez médií.
A ešte.. stotisícové odmeny manažérov Tatrabanky Ti tiež nevadia? Veď Tatrabanka je podobná inštitúcia ako každá iná DSSka, ktorá spravuje druhý pilier, akurát DSSka je pod väčšou kontrolou štátu.

Monako2.. toto nie je o rozhodovaní medzi druhým pilierom a súkromným účtom v banke. V tomto prípade máš iba dve možnosti, ako naložiť so svojimi odvodmi na dôchodok, ktoré musíš povinne platiť štátu..
1) všetky odvody dáš štátu (sociálnej poisťovni) = kedže si vystúpil z II. polieru, tak je to už aj Tvoj prípad
2) polovicu dáš štátu (sociálnej poisťovni) a druhú polovicu dáš súkromnej inštitúcii (DSSke)
Nechceš dávať peniaze tajtrlíkom v súkromných DSSkách, ale tajtrlíci v štátnej inštitúcií, ktorí väčšinou nevidia budúcnosť ďalej ako na 4roky (volebné obdobie) Ti asi nevadia.. že? Inak aj Bernatkovi nemala problém Dozorná rada Sociálnej poisťovne odsúhlasiť odmenu vo výške 788tis. Sk, ktorá však po medializácii neprešla. Ale neverím, že tie peniaze k Bernátkovi nakoniec neprišli inými kanálmi pekne potichúčky bez médií.
A ešte.. stotisícové odmeny manažérov Tatrabanky Ti tiež nevadia? Veď Tatrabanka je podobná inštitúcia ako každá iná DSSka, ktorá spravuje druhý pilier, akurát DSSka je pod väčšou kontrolou štátu.
re
co si robia manageri tatrabanky ma absolutne nezaujma. ja investujem svoje peniaze vyhodne a ked mi daju urok 8% nech si daju odmeny aj po milione.
trosku zaujmave ze za dzurindu bol II.pilier povinny... zeby v tom nieco bolo. preco by mi mal niekto nieco nutit ked to nechcem.
ja nejdem obhajovat ani jedno ani druhe. nech si kazdy zvazi svoje kroky. vyhody/nevyhody.
martin ked sa clovek nerozhadzuje by si sa cudoval kolko moze usporit
trosku zaujmave ze za dzurindu bol II.pilier povinny... zeby v tom nieco bolo. preco by mi mal niekto nieco nutit ked to nechcem.
ja nejdem obhajovat ani jedno ani druhe. nech si kazdy zvazi svoje kroky. vyhody/nevyhody.
martin ked sa clovek nerozhadzuje by si sa cudoval kolko moze usporit
ale ty nechapes ze ked vystupis z druheho piliera tak nic naviac neusetris?? stale budes odvadzat na dochodok (dnesnym dochodcom) rovnako ....
takze tie tvoje argumenty o tom ze ty si setris na nejakom svojom ucte su UPLNE IRELEVANTNE lebo to mozes s rovnakym efektom robit aj vtedy ked si v druhom pilieri
takze tie tvoje argumenty o tom ze ty si setris na nejakom svojom ucte su UPLNE IRELEVANTNE lebo to mozes s rovnakym efektom robit aj vtedy ked si v druhom pilieri
Keď môžu mať miliónové odmeny manažéri v Tatrabanke.. prečo nemôžu mať miliónové odmeny aj manažéri v DSSkách (AEGON, d.s.s., Allianz – Slovenská d.s.s., AXA d.s.s., ČSOB d.s.s., ING d.s.s., VÚB Generali d.s.s.)? O čo sú oni horší?
Inak.. keby nikto nikdy nikoho do ničoho nenútil, tak by naša civilizácia už dávno bola históriou. Prečo Ťa nútia odvádzať peniaze do Sociálnej poisťovne? Ako písal gwixt.. miesto do DSSiek, pôjdu Tvoje peniaze do Sociálnej poisťovne, a z nich sa budú vyplácať dôchodky. V DSSke tieto peniaze môžu pracovať a je na šikovnosti manažérov DSSiek, ktorí sú dá sa povedať presne tí istí ako v bežných bankách, aby tieto peniaze tak investovali, aby priniesli čo najvyšší výnos.
A len tak pre info.. aký produkt máš v Tatrabanke, kde Ti ručia 8% výnos?
Inak.. keby nikto nikdy nikoho do ničoho nenútil, tak by naša civilizácia už dávno bola históriou. Prečo Ťa nútia odvádzať peniaze do Sociálnej poisťovne? Ako písal gwixt.. miesto do DSSiek, pôjdu Tvoje peniaze do Sociálnej poisťovne, a z nich sa budú vyplácať dôchodky. V DSSke tieto peniaze môžu pracovať a je na šikovnosti manažérov DSSiek, ktorí sú dá sa povedať presne tí istí ako v bežných bankách, aby tieto peniaze tak investovali, aby priniesli čo najvyšší výnos.
A len tak pre info.. aký produkt máš v Tatrabanke, kde Ti ručia 8% výnos?
DSSky sú tiež iba podielové fondy akurát s väčšou mierou kontroly, takže nechápem, prečo manažéri TB si zaslúžia odmeny a manažéri DSS nie. Mne ani nejde o chytanie za slovíčka.. len som chcel vedieť, že prečo odpisuješ DSSky, keď v podstate aj tak peniaze dávaš do podielových fondov..
Mám taký pocit, že si vystúpil z II. piliera bez toho, aby si pochopil jeho podstatu.. (ktorú si mal pochopiť už pri vstupe do neho)
Ale to je každého osobná vec.. každopádne ak je to naozaj tak, tak určite nie si sám, ktorý takto buď vstúpil alebo vystúpil bez toho, aby naozaj trochu nad týmto systémom porozmýšľal.. jednoducho sa nechal zlákať na medové reči (Dzurindom pri vstupe a Ficom pri výstupe)
A už som ticho..

Mám taký pocit, že si vystúpil z II. piliera bez toho, aby si pochopil jeho podstatu.. (ktorú si mal pochopiť už pri vstupe do neho)
Ale to je každého osobná vec.. každopádne ak je to naozaj tak, tak určite nie si sám, ktorý takto buď vstúpil alebo vystúpil bez toho, aby naozaj trochu nad týmto systémom porozmýšľal.. jednoducho sa nechal zlákať na medové reči (Dzurindom pri vstupe a Ficom pri výstupe)
A už som ticho..