Internet v malej obci.....
Internet v malej obci.....
Stahujem sa do mensej obce v okrese Nove Zamky menom Dubnik......
chcel by som vediet a poprosit o rady aky internet zvolit??
Ryhlost minimalne 2MB/s
Nasiel som viac ponuk ale je to vecsinou wifi a nestabilne cize vypadava atd.
dakujem za odpovede a rady
chcel by som vediet a poprosit o rady aky internet zvolit??
Ryhlost minimalne 2MB/s
Nasiel som viac ponuk ale je to vecsinou wifi a nestabilne cize vypadava atd.
dakujem za odpovede a rady
ked mam ja v horach stredneho Slovenska 2Gb linku o t-komu, mla by si mat aj ty na dalekom Juhu...
http://t-com.sk/Default.aspx?CatID=515&Section=home
ak je to teda ono... vyskusaj este raz so zadanim ulice a cisla domu...
takze ten net od T-mobile ma brat... rozmyslal som o tom s 20GB volnymi datami ale moc sa zaneho plati....
to neni "omg v mini dedine rychlosť 2MB/s... si blaaaazen? nehrozi.. jedine WIFI ibaže by si si pol dediny nahovoril na slabši net a tebe by pustili silnejšiu linku... inač by sa k takej rychlosti nedostaneš... 2MB/s to maš 19 000kbits"
donstream cize pripojenie to je download tak 200 az 250kb/s ale nejdem sa hadat viem ze mam pravdu
pokrytie DSLkom tam neni akurat teraz mam 4G od t-com a neda sa tam premiestnit
tak mi asi ostava len ten od T-mobile hm... alebo je tam wifi ale to je na k****t
a p.s. teraz byvam na strednom slovensku okres Prievidza mesto Handlova ak to niekto pozna
to neni "omg v mini dedine rychlosť 2MB/s... si blaaaazen? nehrozi.. jedine WIFI ibaže by si si pol dediny nahovoril na slabši net a tebe by pustili silnejšiu linku... inač by sa k takej rychlosti nedostaneš... 2MB/s to maš 19 000kbits"
donstream cize pripojenie to je download tak 200 az 250kb/s ale nejdem sa hadat viem ze mam pravdu
pokrytie DSLkom tam neni akurat teraz mam 4G od t-com a neda sa tam premiestnit
tak mi asi ostava len ten od T-mobile hm... alebo je tam wifi ale to je na k****t
a p.s. teraz byvam na strednom slovensku okres Prievidza mesto Handlova ak to niekto pozna
2gb linka? ludia kde vy chodite na také parametre? by si sa nedoplatil mesačne... najvyššia ponuka od T-comu je 30 mbit je to cez optiku a je to len asi v piatich mestach slovenska... downstream je tam 2,8MB /sjackb napísal:ked mam ja v horach stredneho Slovenska 2Gb linku o t-komu, mla by si mat aj ty na dalekom Juhu...
btw... ty maš 2mbit linku pri ktorej je downstream 245kb/s jedine 2GB v tvojom programe od T-comu je možné DATOVÉ OBMEDZENIE... holt smola
NAJPRV ŠTUDUJTE .. a POTOM SA VYJADRUJTE....
//autoeditácia príspevku ( 10 Jun 2008, 22:18 )
Akože 2 litre za 20 GB? mesačne? ani 700 za 2GB mesačne.. radšej sa ti oplati wifina... ked pojde 512 aleb 1024mbits ale nebudeš tam mať datove obmedzenie a bude to stať do 500 korun mesačne + jednorazovy poplatok za za riadenie do 3500. Trošku by som sa zamyslel nad tymi financiami a obmedzením datovým.kele napísal:takze ten net od T-mobile ma brat... rozmyslal som o tom s 20GB volnymi datami ale moc sa zaneho plati....
Pametaj si jednu vec je rozdiel rychlosť pripojenia a sťahovacia rychlosť (download)... priklad : T-com TURBO 2 program rychlosť pripojenia : 2mbits (2048) a sťahovacia rychlosť 245 kb/s (download)... takže nie nemaš pravdu...kele napísal:to neni "omg v mini dedine rychlosť 2MB/s... si blaaaazen? nehrozi.. jedine WIFI ibaže by si si pol dediny nahovoril na slabši net a tebe by pustili silnejšiu linku... inač by sa k takej rychlosti nedostaneš... 2MB/s to maš 19 000kbits"
ked si zoberieš na tej dedine wifinu tak s tou wifinou sa budeš mocť sťahovať prakticky do každeho mesta... lebo v každom meste (skoro) je wifi pripojenie a aj na dedinach. ak silou mocou sa potrebuješ premiestnovať s netom v Rámci dediny s notebookom tak nech sa pači zober si T-mobilekele napísal:pokrytie DSLkom tam neni akurat teraz mam 4G od t-com a neda sa tam premiestnit
Wifi pripojenie na dedinach nieje na k*t... prečo? lebo tam nieje milion pať providerov ktory sa navzajom rušia na 2,4Ghz.. ak chlap tam použiva 5Ghz tak ešte lepšie.. čo sa tyka stability niet lepšieho prostredia pre wifi než je dedina....kele napísal:alebo je tam wifi ale to je na k****t
Už to chapeš KELE? alebo si stale budeš húsť svoje a bohovsky sa obabreš?
AK SA V NIEČOM MÝLIM TAK MA OPRAVTE PLS.. aby mu boli podané korektné info...
2 gigovu linku ma mozno nejaka superrychla serverovna, nie niekto na dedinejackb napísal:ked mam ja v horach stredneho Slovenska 2Gb linku o t-komu, mla by si mat aj ty na dalekom Juhu...
Kazdu vetu som rozcitoval... a ak ti oci nesluzia tak kup si bryle.. horný prispevok je citovaný od JACKBkele napísal:tak to tak mal vyjadrit ja som bol v tom ze utoci na moju osobu
edit: lenze si pozri koniec jeho 2. prispevku
Co sa týka tej wifini v tej dedine... čo znamena výraz nak*t? definuj čo je také na nej zle prosim.. a ak má dany provider aj nejaku WEBku tak ju sem hod nech to zhodnotime
toto je ta firma akurat som im napisal mail.... http://www.konfer.sk/
pockam na odpoved a uvidime.
maju mi napisat ohladom 5GHz pripojky
-
mathev
Star
- Kontaktovať používateľa:
no odporucam zobrat si od nich neagregovanu sluzbu.
v tom pripade pri dodrzani vsetkych podmienok poskyovatela ti to pojde stale dobre... neviem kde tam ty vidis problem, (pochybujem ze ti tvoji "znami" co to maju maju sluzbu s neagregovanym konektom.)
wifi na malych dedinach vacsinou co ja viem ide lepsie ako v mestach.
ale ak chces rychly a stabilny konekt musis si ho proste narozdiel od mesta tucne zaplatit.
take tie sluzbicky za 300 korun s agregaciou 1:4 su zvycajne pre inych uzivatelov ako si ty co chces mat 2mbit garant....
v tom pripade pri dodrzani vsetkych podmienok poskyovatela ti to pojde stale dobre... neviem kde tam ty vidis problem, (pochybujem ze ti tvoji "znami" co to maju maju sluzbu s neagregovanym konektom.)
wifi na malych dedinach vacsinou co ja viem ide lepsie ako v mestach.
ale ak chces rychly a stabilny konekt musis si ho proste narozdiel od mesta tucne zaplatit.
take tie sluzbicky za 300 korun s agregaciou 1:4 su zvycajne pre inych uzivatelov ako si ty co chces mat 2mbit garant....
Mám pre teba pár správ keby si si pozrel poriadne tabulku tak by si prišiel na jednu vec v DUBNIKU neposkytuju 5GHz wifi ale iba 2,4kele napísal:toto je ta firma akurat som im napisal mail.... http://www.konfer.sk/
Dalej keby si tam chcel použivať T-mobile rychly internet tak hold smola pretože podla pokrytia na T-mobilu stranke presne si v mrtvej zone kde nemaju dosah signalom pre rychly internet takže by ti to šlapalo bud strašne pomaly alebo často padalo.
tak ako spominal mathev nadomnou tak oplati sa ti zobrať NEAGREGOVANÉ (iba ty sám budeš mať celý rychlosť) a bez FUP (denný dátovy limit) wifi pripojenie cez 2,4ghz o UP/DOWN 512kbits neviem čo chcu povedať tým BOOST ale asi to bude že to vie šlapať aj 1024 podla vytaženosti ich servra predpokladam cena 1069 korun je fajn... nerieš tu 5GHz ked tam nieje možnosť... ked tam maju iba oni 2,4 tak to nič nebude rušiť pojde ti to v pohode.
byť tebou dal by som si ešte aj 24 mesačnu viazanosť a budeš mať zariadenie a zapojenie iba za 599,- v pripade 12 mesiacov 1990,- čo je vždy lepšie ako 4000 za zariadenie.... ak si trošku šikovný tak zariadenie by si si bol schopny možno zohnať sám a lacnejšie za daku dvojku a nemusel by si sa vobec viazať.. nuž ale to už je na tebe....
No to je asi všetko čo som ti chcel napisať....
Pisal som im ten mail oni my odpisali ze v Dubniku je moznost pripojenia 5G pripojky...... ked mi to oni napisali tak asi to tam dostupne jesebci napísal:Mám pre teba pár správ keby si si pozrel poriadne tabulku tak by si prišiel na jednu vec v DUBNIKU neposkytuju 5GHz wifi ale iba 2,4
Dalej keby si tam chcel použivať T-mobile rychly internet tak hold smola pretože podla pokrytia na T-mobilu stranke presne si v mrtvej zone kde nemaju dosah signalom pre rychly internet takže by ti to šlapalo bud strašne pomaly alebo často padalo.
pozeral som tu mapu este predtym nez som zalozil tento prispevok je tam pokrytie polovice dediny a ja som v tom pasme kde by malo byt plne dostupne pripojenie bez vypadkov
Maju neaktualne udaje na stranke za to ja už nemožem... ale ked ti daju 5ghz tak tym lepšie dalej im povedz že prechadzaš od T-comu k nim na stranke maju uvedené že ked prechadzaš od konkurencie tak dostaneš nejake vyhody ... neviem či to budu brať ako konkurenciu ale skusiť možeškele napísal:Pisal som im ten mail oni my odpisali ze v Dubniku je moznost pripojenia 5G pripojky...... ked mi to oni napisali tak asi to tam dostupne je
pozeral som tu mapu este predtym nez som zalozil tento prispevok je tam pokrytie polovice dediny a ja som v tom pasme kde by malo byt plne dostupne pripojenie bez vypadkov
potom napiš ako si sa rozhodol...