no to záleží od toho čo zoženieš...známa bola oberať jahody, rástli v kvetináčoch, takže zas chrbát toľko netrpel a za tri týždne doniesla 30k aj keď bola na pár výletoch a čo to tam pokupovala..samozrejme dnes by to už bolo menej, však kurz koruny stále rastie..
oberat jahody = masochizmus. len pre skusku si skus cupnut a mat ruky pri zemi (simulacia oberania jahod). na zaklade toho sa mozes lahko rozhodnut. samozrejme, ze nie vsetkym to moze byt az tak neprijemne. ja osobne by som sa na to nedal nahovorit. ak by si niekto chcel skusit oberanie jahod ako "demo", tak staci ist smerom na rajku (madarsko) a pred rajkou je take velke pole jahod. nie je sanca si to pole nevsimnut. da sa tam ist si naoberat jahody, navazit (do 50sk/kg) a zobrat domov. ak to niekto vydrzi oberat 8 hodin, tak by asi nemal problem robit to iste aj v zahranici. kto vsak bude kapat, tak bude kapat v zahranici presne tak isto. a este aj horsie, kedze druhy den sa to bude opakovat a tie jahody vyssie neporastu
turtlak69 napísal:ak by si niekto chcel skusit oberanie jahod ako "demo", tak staci ist smerom na rajku (madarsko) a pred rajkou je take velke pole jahod. nie je sanca si to pole nevsimnut. da sa tam ist si naoberat jahody, navazit (do 50sk/kg) a zobrat domov.
tie polia so samozberom su dost caste, my sme boli parkrat v okoli Cachtic, da sa tam nazbierat za priaznivu cenu a co zjes, nemusis platit
no mne sa celkom fajnova brigada podarila.. v internetovej kavarni s dvd pozicovnou v starom meste..ako plat nic moc ale zato ze tam sedis a pomahas ludom s internetom a beres peniaze je to fajn..50sk na hodinu..cez prazdniny som tam asi cely den,kazdy den som tam 14hodin.ako je to mala kaviarne v slusnej pasazi, cely den na nete a este platene no fajn..
Mek napísal:tie polia so samozberom su dost caste, my sme boli parkrat v okoli Cachtic, da sa tam nazbierat za priaznivu cenu a co zjes, nemusis platit
keby som mal tak skrceny a peiklo by na mna slniecko, teplota 30 stupnov v tieni a tien nikde... myslim, ze by som toho vela na tom poli nezjedol rychlo natrhat a vypadnut s tym asi aj rataju
turtlak69 napísal:keby som mal tak skrceny a peiklo by na mna slniecko, teplota 30 stupnov v tieni a tien nikde... myslim, ze by som toho vela na tom poli nezjedol rychlo natrhat a vypadnut s tym asi aj rataju
Kamarat bol tiez na jahodach a vravel ze uz nikdy viac, pretoze malo prestavok stale ich hnali, kto nestihal vyvesili jeho meno na tabuly a ked tam bolo tri krat tak adios muchachos balil kufre, isli tma od nas siesti a vydrzali to dokonca len dvaja ostatny sa na to vykaslali za tie peniaze by som to veru nerobil ani ja
ja uz v stredu odchadzam do holandska, no aj sa tesim aj nie, tesim sa ze si fajne zarobim, ale budu mi chybat priatelia, a hlavne jedna zlata osobka no ale 2 mesiace zbehnu ako voda (dufam)
no ja mam 14,8 v auguste mam 15,chcel by som ist cez tieto prazdniny na nejaku brigadu...neviem,ci ma ujo zoberie do jeho dielne,ale kebyze hej,tak by som si za nasporene peniaze kupil novy komp
vyzera to, ze na zaciatku jula idem do belfastu na nejake dva mesiace zarabat... bol tam uz niekto? da sa tam najst praca a ubytko? kolko je asi cena ubytka ppw? je tam pekne?
jaaaj vseci mate krasne brigady ale ja mam najlepsiu..... uz stvrty rok budem pracovat v nasich dedinskych slepacarnach, kde budem chytat a prenasat sliepocky fakt haluzna robota sice iba 51/hod, ale totalna ulivaren a srandicky
no co tu vidim myslim ze mimo BA su ceny za brigadu daleko mensie, si pamatam ked som minuly rok robil na stavbe mal som 100sk/hod a v sobotu 120sk/hod a tiez som sa moc od prace nepretrhol, teraz sice mam daleko viac a aj lepsia fyzicky nenarocna praca to je, ale tak myslim ze kazdy zacinal tak nejako na 50-60sk/hod tak DRZIM PALCE
taka otazocka.. Ako je to v Britanii s WRS, registraciou do home office? Musim sa tam registrovat, ked idem pracovat len cez leto na dva mesiace? Pretoze ten poplatok 90 libier sa mi zda dost vysoky, aby som sa neregistroval ak to neni povinne..
makaveli napísal:taka otazocka.. Ako je to v Britanii s WRS, registraciou do home office? Musim sa tam registrovat, ked idem pracovat len cez leto na dva mesiace? Pretoze ten poplatok 90 libier sa mi zda dost vysoky, aby som sa neregistroval ak to neni povinne..
aj ja som sa dnes dozvedel ze budem nieco take platit...uz ma to stve, same poplatky...takto mi to napisala agentura: Registrácia do Home Office: sťahované po 20 Lib týždenne až do nazbieranej výšky 90 Lib. (Je to vlastne pracovné povolenie, ktoré pracovníkovi už ostane „na stálo“)