LongBloob v SQL

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
--==[ RA ]==--
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

LongBloob v SQL

Príspevok od používateľa --==[ RA ]==-- »

Chcel som vytvorit stranku ktora uploadne subor do SQL databazy, ono vsetko ide ako ma, teda napriklad *.jpg alebo *.mp3, ale akonahle tam vlozim *.exe, *.rar alebo *.zip tak pri opatovnom stiahnuti je ten subor poskodeny. Neskusal niekto upload takychto suborov do SQL alebo nejake napady ako to urobit?
Problem asi bude vo fcii addslashes, ktora pozmenuje subor aby v nom neboli nepovolene znaky, ale pri spatnom vybrati z DB uz zmena spat neexistuje.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

ukladať takéto veci do db je kravina, nerobí sa to tak. Uploadni si to niekde na server, a do db ulož iba cestu k danému súboru.
juho
Star
Star

Re: LongBloob v SQL

Príspevok od používateľa juho »

--==[ RA ]==-- napísal:Problem asi bude vo fcii addslashes, ktora pozmenuje subor aby v nom neboli nepovolene znaky, ale pri spatnom vybrati z DB uz zmena spat neexistuje.
opacna funkcia ku addslashes je stripslashes
--==[ RA ]==--
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa --==[ RA ]==-- »

audiotrack: jasne viem ze aj tak sa to da, niekde to hodit do nejakeho vygenerovaneho priecinku a potom na DB hodit link. Ale teraz mi nejde o nejake extra funkcne riesenie, ma zaujma preco napr MP3 ide a EXE nie, je vela moznosti ako to urobit, len potom niktore freehostingy im prekaza ked je vela suborov "nie web typu" na disku.
juho: no toto by pomohlo ak to bude fungovat, ako som hladal na nete tak na viacerych strankach bola zmienka ze spatna fcia neexistuje, tak snad to dajako pojde.
Diky zatial, keby niekto mal dalsie napady sem s nimi, zide sa kazdy.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

suhlasim s tym stripslashes.
Alebo potom ked nechces mat binarne data, tak pouzi base64_encode(), ale to asi bude moc narocne pre velke subory :arrow:
Napísať odpoveď