a + vas este chcem poprosit. napiste mi ako nazyva excel funkcie SINUS a COSINUS
excel a goniometricke funkcie
-
nejakymarko
Addict
excel a goniometricke funkcie
Zdravim prosim vas poradte mi, ako nastavit excel tak aby mi tieto funkcie pocital v gradoch a nie v stupnoch. dikes 
a + vas este chcem poprosit. napiste mi ako nazyva excel funkcie SINUS a COSINUS
-
nejakymarko
Addict
-
nejakymarko
Addict
-
nejakymarko
Addict
za ten cas co sa hladaš pomoc by si to už mal vyriešené...
prakticky je jedna o tento vzorec s prevodom zo stupnov na gradiany
Daj do B1
=(A1*1,111111111)
a v A stlpci maš stupne a B stlpci gradiany
tento vzorec skopiruješ komplet do celého B excelu stlpca tým že označiš celý stĺpec a daš CTRL + V a všetky bunky B stlpca ti ziskaju tuto funkciu (btw nepovažujem ťa za hlupaka tymto rozpisom, len ti to pišem v pripade ak by si to nepoznal)
Peace
P.S. Tu maš hotowy zošit kde maš prepočitané stupne od 1 do 360
Prakticky využitelné je pre teba len od 1 - 360 ked chceš nejaké hodnoty medzi tak si okopiruj dokopy A1 + B1 bunku a prenes bokom a dosaď čo potrebuješ. Ak budeš pracovať len s celými čislami v stupňoch tak odporučam vytvorenie jedneho vzorca ktorym v dalších zošitoch prenesieš z prveho zošita hodnoty z stlpcov A a B
vela zdaru
prakticky je jedna o tento vzorec s prevodom zo stupnov na gradiany
Daj do B1
=(A1*1,111111111)
a v A stlpci maš stupne a B stlpci gradiany
tento vzorec skopiruješ komplet do celého B excelu stlpca tým že označiš celý stĺpec a daš CTRL + V a všetky bunky B stlpca ti ziskaju tuto funkciu (btw nepovažujem ťa za hlupaka tymto rozpisom, len ti to pišem v pripade ak by si to nepoznal)
Peace
P.S. Tu maš hotowy zošit kde maš prepočitané stupne od 1 do 360
Prakticky využitelné je pre teba len od 1 - 360 ked chceš nejaké hodnoty medzi tak si okopiruj dokopy A1 + B1 bunku a prenes bokom a dosaď čo potrebuješ. Ak budeš pracovať len s celými čislami v stupňoch tak odporučam vytvorenie jedneho vzorca ktorym v dalších zošitoch prenesieš z prveho zošita hodnoty z stlpcov A a B
vela zdaru
- Prílohy
-
- Prepočet.rar
- (9.49 KiB) 74 stiahnutí