predne svetla na aute

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Matej18
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Matej18 »

a ako načo ti tam bude tolko svetiel by ma ako zaujímalo čo ideš niekde orať ako na traktore ? alebo čo ? neviem podla mňa stačia tam tie hmlovky čo sú šak aj tak nemožeš mať hmlove svetla zapnute v noci iba ak je hmla je za to pekna pokuta. no a neviem ja s mojím autom nechodím jazdiť rally ve predsa dal som za to peknú sumu no a neviem ako ty s tým favoritom.

dalej vyskytla sa tu otázka "čierne okna" a "tonovane okna" je v tom rozdiel na mojom aute sú obe varianty čiže ked sa mi nebodaj rozbije sklo mam problem lebo bud vymením všetky tonovane alebo vymením iba to jedno

auto folie- treba mať od toho papier samozrejme ale kde ho zohnať ked auto je z nemecka a tam na to nie je trebatam ti nalepia iba nálepku jednu na okno a hotovo a teda ja mám folie typ 3 myslím že je to niečo pred najčiernejšími a papier vystaviť je jednoduche zajdem za jedným chlapom a on mi to vystaví cca za 500sk teda vec vybavena

k tej baterii bateria je aktívna iba pri štartovaní a ked je motor vypnuty to je o central - a nejake somariny proste čo si zapojíš na poistku čo je pred spínacou skrinkou to sa ti nebude dať ovladať. o všetko ostatne sa ti predsa stara alternator.

pozor existuje central ako ked odídeš od auta a necháš otvorene okna tak jedným stlačením sa ti všetko zavre či je to šíber alebo okno myslím že sa ti dokonca vypne aj radio.

jak zabudneš zapnutte svetla tak to asi signalizuje no nie ?
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: predne svetla na aute

Príspevok od používateľa Mateq »

marian152 napísal:len ma tak napadlo, kolko svetiel mozem mat vpredu a musia byt nejako presne zoradene, alebo mat nejaku urcenu farbu?
Teoreticky tam môžeš mať svetiel koľko chceš, za predpokladu že majú homologizáciu, a podarí sa ti ich zapísať do techničáku.
Našťastie na to homologizáciu zrejme nezoženieš, a policajti ti to neschvália (imho sorry, ale cpať na auto také svetlá je podľa mňa maximálna kravina, ak si to spravíš na kolene tak tým budeš oslňovať protiidúce autá. A ako kvázi TUNING neviem, pokial sa ti to páči.. :roll:).

Farba: V predu biele (môžu byť tuším žlté, za predpokladu že je tvoje auto veterán s dátumom výroby do r. 19xx - neviem presne), hmlovky max. 2 biele alebo žlté. (HOMOLOGOVANĚ!!!)

K tým obrázkom svetelných rámp na rally špeciáloch ktoré tu postli niektorí - to sú ďialkové svetlá (z čoho presne vyplýva kedy a ako ich môžeš použiť). Podobnú vec som videl priamo od dílerov Volva, môžeš si to kúpiť na sériové auto priamo od nich - samozrejme všetko s papiermi - to vychádza z toho koľko kusov Volva sa predáva vo Švédsku a Fínsku, tam sa taká rampa hodí.

Rally špeciály majú zrejme nejaké špeciálne povolenia, aby s tým mohli do premávky pri presunoch medzi SS, samotné svetlo je zrejme homologované FIA alebo tak podobne.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

[quote="Matej18"][/quote]co sa tyka vybavenia atestu na folie, je to cele o znamosti, nie je to nic zlozite, mozno netreba ani znamost, staci Hlinka v penazenke a vbehnes do autofolii (nemam odskusane :D)
Ano, baterka je len na startovanie, ale ekd nestiha dobijat alternator, tak tam tu baterku mas ako "zalozny zdroj" a ked tam natlacis vyse 300W odberu navyse, tak altik stihat nebude a baterka zaplace kyselinovymi slzami :D
Aj s tym centralom je to vsetko pravda, ale my sa bavime o favorite, ten central seriovo nema, nema ani siber ani podobne vychytavky... Da sa dokupit, ale nepredpokladam, ze by chalan dal 8 litrov za dobry alarm s centralom.
Nema ani signalizaciu zapnutych svetiel - to je predsa favorit, nie? Jedine ze by si za 100 sk kupil v tescu bzuciak a namontoval ho tam...
Jelko4
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Jelko4 »

nam pokazde policajti nadavaju za pas folie ktory mame na prednom bocnom skle a tak isto aj za pas folie na celnom skle.Je to povolene alebo nie?Inac je trosku pravda ze ked mame stiahnute tak do polky okienko a na krizovatke sa pozeras do strany tak akurat tam je ten pas.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

dovolene to nie je a presne si aj povedal preco - je tov zornom poli vodica a znizuje to viditelnost :)
Leo15951
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Leo15951 »

vymazane
Jelko4
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Jelko4 »

tieniaci pas je povoleny ale folia cez ktoru ledva vidis asi nie. Je sice pravda ze ked je stiahnute okienko tak neni to nic moc ale zase ked svieti z boku slnko tak to vodica neoslepuje.No tak policajti sa s tym musia zmierit ze to tam mame.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

marian152 napísal:ale tieniaci pas na prednom skle je povoleny...nie? ved my to mame na octavii uz od vyroby...a navyse je to hore, takze to neni v zornom poli vodica
pozor, je nieco ine ked je to od vyroby a preslo to schvalovacim procesom a je ine ked si to ty dolepis lebo sa ti to paci :wink:
Leo15951
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Leo15951 »

vymazane
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

nie, nie je. vies co znamena slovo atest? a vies co znamena slovo vyhlaska? ak nie, tak si to najprv nastuduj a potom skus povedat ci mas efekt rovnaky. pre teba ano, lebo ti menej svieti do ksichtu, ale policajtovi svietia oci ked ta zbada :roll:
Napísať odpoveď