kúpno predajná zmluva

Všetko čo hľadáte a doteraz sa vám to nepodarilo zohnať smerujte sem...
jasan21
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

kúpno predajná zmluva

Príspevok od používateľa jasan21 »

na nete som nasiel kupno predajnu zmluvu len na kupu ci predaj auta a ja hladam kupno predajnu zmluvu napr na kupu ci predaj USB kluca a pod...proste hnutelna vec a nie auto :)
dakujem
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

auto podla teba nie je hnutelna vec? :)
zamen auto za xxx a mas zmluvu na xxx

dalej ta mozem odkazat na Obciansky zakonnik
Záväzkové vzťahy sú upravené v ôsmej časti OZ. Z kúpnej zmluvy vznikne predávajúcemu povinnosť predmet kúpy kupujúcemu odovzdať a kupujúcemu povinnosť predmet kúpy prevziať a zaplatiť zaň predávajúcemu dohodnutú cenu. Ak vec má vady, o ktorých predávajúci vie, je povinný kupujúceho pri dojednávaní kúpnej zmluvy na ne upozorniť. Ak dodatočne vyjde najavo vada, na ktorú predávajúci kupujúceho neupozornil, má kupujúci právo na primeranú zľavu z dojednanej ceny zodpovedajúcu povahe a rozsahu vady. Ak ide o vadu, ktorá robí vec neupotrebiteľnou, má tiež právo od zmluvy odstúpiť. Právo odstúpiť od zmluvy má kupujúci aj vtedy, ak ho predávajúci ubezpečil, že vec má určité vlastnosti, najmä vlastnosti vymienené kupujúcim, alebo že nemá žiadne vady, a toto ubezpečenie sa ukáže nepravdivým.
resp : http://sk.wikipedia.org/wiki/K%C3%BApna_zmluva
jasan21
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jasan21 »

tiez som sa preklikal na wikipediu ale proste hladam priamo VZOR si musim dat PC do nakladov ktore som kupil od kamosa od ruky a aby to bolo v poriadku.....
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

"oficialny" vzor neexistuje, proste zmluva musi mat iste nalezitosti, ktore definuje zakon a ked ich ma tak je vsetko v poriadku
Header
Professional
Professional

Re: kúpno predajná zmluva

Príspevok od používateľa Header »

Hoši idem kupovať telefón z druhej ruky a rád by som vedel čo všetko mám do kúpnej zmluvy napísať. Teda údaje oboch, adresy atd, model telefonu, cena, IMEI, príslušenstvo, koľko je v záruke kde bol kupovaný a čo ešte ? Na nete som nenašiel takuto zmluvu, bola tam len taka, kde bol predaj medzi bazarom a FO. Tam to bolo trochu inak.
Má vôbec výpovednú hodnotu takáto zmluva ?
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Samozrejme, že má výpovednú hodnotu. Ale ak k niečomu príde, musíš byť ochotný súdiť sa.
Príklad.
Podpíšete zmluvu, niečo sa pokazí, nedá ti peniaze..neviemčo. Ak čakáš, že prídeš za ním ukážeš mu zmluvu a on sa pokaká, tak nie. Takto to nefunguje. Pošle ťa doprdele a ty potom zájdeš na políciu, predložíš zmluvu, oni si ho predvolajú a ocapia mu tam tú zmluvu. On povie, že blá blá blá, ale dôkazné bremeno je vďaka zmluve na ňom. Vyprdne sa na to a súd vydá príkaz a jemu z platu stiahnu peniaze a vyhral si.

Ak na to nemáš čas, chuť, gule..., tak zmluva ti je na nič.
Alfix
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Alfix »

odporucam poradit sa s kamosom/kamoskou, ktori studuju pravo... vysvetli situaciu a oni ti nieco zbuchaju... budes to tak mat istejsie 8)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Dnes právo študuje kde kto... Stiahni si vzor zmluvy ako 99% iných ľudí a uprav podľa seba.
Header
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Header »

Och, ja som aj pozabudol na túto tému. Bolo to všetko tak narýchlo. Na koniec to dopadlo tak, že som kúpnu zmluvu ani nerobil, lebo tento majiteľ to kupoval od človeka, čo to vyberal nove v tcome a tym padom by mi bola aj tak zbytočná. Dal mi k tomu záručný list, ktorý som si zbehol hned do predajne overit, a je možné to reklamovať kýmkoľvek, takže žiadna kúpno predajná zmluva by mi nič nepomohla.
Napísať odpoveď