Šetrič paliva- pre vaše auto a všeobecne o cenach paliva

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Matej18
Light Professional
Light Professional

Šetrič paliva- pre vaše auto a všeobecne o cenach paliva

Príspevok od používateľa Matej18 »

hm takže dnes som bol tankovať do mojho auta a tankujem tankujem a za 1000sk cca 24 litrov a začal som rozmýšlať či by sa to nejak nedalo zmenšiť spotreba auta len tak s blbosti som dal server natankuj.sk a tam bolo že šetrič paliva :shock: a tak som pozrel čo je to

http://www.setricpaliva.sk/ vyzera to celkom zaujímavo aj ked ceny sú na tom dosť vysoke

čo na to vravíte vy a čo si myslíte o cenách benzínu? samozrejme píšte aj tí čo nemáte vlastné auto.

j-možno budu prispevky predaj auto a chod bicyklom:-)
ONdr3j
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa ONdr3j »

no znie to zaujimavo ale co ja viem, najskor by som to musel videt pripadne mat od niekoho overene ze to fakt funguje ale inak neviem a o tom som este ani nepocul, uz keby to fungovalo tak podla mna by sa o tom hovorilo, nie?

ale ak si spokojny s autom (neviem ake mas) a dokazes ho uzivit tak si ho nechaj a kto setri na vsetkom tak si kupi auto co spapa 4 liter (co je podla mna celkom dobre), ja som mal teraz na vikend pozicanu octaviu combi a dosiahol som spotrebu 3.8l/100km (teda aspon podla palubneho PC, ci co to je) aj to nie na dialnici ale na obycajnej ceste

a co sa tyka ceny tak ta bude stupat a stupat, ci je to naozaj v tom ze stupa cena ropy alebo to nie neviem
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Ondro: mas dokrkvany BC, 6 litrov v pohode, ale 4 litre na Vochcavke Combi je primalo. Mozno by sa dalo na malej fabii, ale asi skor nie.

Palivovy setric? IMHO hovadina. Keby to bolo take jednoduche davno je to seriovo v beznych autach.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

absolutne tomu nechcem verit .. je tam kopa kecov o nicom .. princip fungovania opisany jednym "velavravnym" obrazkom ... dokonca zvysuje oktanove cislo benzinu ... to som zvedavy kde v tej trubke je zabudovany zasobnik s izooktanom a primiesava sa do benzinu ktory natankujete ... za dalsie pokial viem tak spalovaci motor ci zazihovy ci vznetovy je tepelnym strojom .. cim viac tepla ziskas z paliva, tym mas vacsi vykon ( viac tepla -> vacsi objem plynov vo valci -> vacsi tlak na piest - zjednodusene ale povedzme ze na ilustraciu ) ... tym padom je zvysenie vykonu pri pouziti tejto dokonalej veci vyvratene znizenim teploty vyfukovych plynov ...

... ja by som si to proste NEKUPIL ... radsej sa naucim setrit tak ze pojdem kupit rozky do tesca tescobusom ... nie takymto sposobom ...

edit:// ... 3.8l/100km na Ochcafke ? ... mozno ak si isiel 50km sustavne dole kopcom so zaradenym kvaltom, alebo na neutrali a ostatne 90km/h rychlostou po rovnej okreske ..alebo skor trosku z kopca ... bud tam bol takyto nestandartny zadrhel alebo ti nieje podozrive ze to auto ide na dva valce :-P ...
a co sa tyka ceny tak ta bude stupat a stupat, ci je to naozaj v tom ze stupa cena ropy alebo to nie neviem
cele je to v tom ze na rope sa da lahko zarobit, lebo ked ju nekupis od niekoho tak si ju doma na zahradke nevypestujes ... stat si kyve s nami ako chce .. ked navali spotrebnu dan taku ako nieje pomaly nikde na svete normlane .. ked si pripocitas transport, rafinaciu, vytazenie, velku spotrebu -> cize nedostatok ropy na trhu .. ano je to drahe :-) ... celé by sa to mohlo zmenit keby sa vytvorilo urcite konkurencne prostredie ..
MurphY
Professional
Professional

Príspevok od používateľa MurphY »

no jo presne tak.. toto su iba reci..nord ma pravdu cim vacsia teplota vo valci tym viacsi vykon..toto je urcite neake degesina ktora sa kvazi da do palivovej sustave..a ma to jedinu ulohu asi cistit ten benzin..

radsej by som si auto prestavil na lpg pohon coz je urcite lepsi a ucinejsie nez toto.. setrit moc benzine sa neoplati..
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

vysvetlenie toho principu ma dost prekvapilo. pred kliknutim som si prial aby to bolo strucne a vystizne. ale az tak strucne som si to nepredstavoval. to vysvetlenie mi je dost zahodou. ako to moze nieco setrit? moze to akurat tak nieco cistit. a to na ukor vykonu. keby to bolo take carovne, tak to ma kazde auto uz nahodene. a tie "dlhorocne" skusenosti... hmm pocujem o tom prvykrat
ONdr3j
Professional
Professional

Príspevok od používateľa ONdr3j »

no ako povedali ostatny tak je to hovadina a ako som povedal ja ak by to bola pravda tak by sa o tom viac kecalo (myslim telka a pod, ze vynasli uzasny vynalez a pod)
a co sa tyka spotreby tak ja neviem, vravim to co mi pisal palubny PC, jazdil som +- predpisanou rychlostou (tak do 100km okolo 50 km/h) a presiel som cca 330 km, ale viac ako 5l/100km urcite nezralo
SIX
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa SIX »

viete ako, produkt sa nebude vyrabat ani predavat ak nefunguje, takze sa len vyjadrim k prispievatelom ,vyjadrit sa ci je to dobre alebo zle moze len taky co to pouziva, ja osobne pouzivam mpgcaps a celkom to ide. co sa tyka cien benzinu, sodoma gomora, asi fakt radcej presedlat na bika, alebo aspon na maleho skutra co zozere 2l na 100km :D
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Martin44 »

Keby to bolo pravdive tak by si to nechavali automobilky montovat do vozidiel uz pri vyrobe.
jasan21
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jasan21 »

jedine co si dam namontovat do auta a nebude to drahe bude toto:
ENGLISH NEEDED....

Kód: Vybrať všetko

http://youtube.com/watch?v=Jivb7lupDNU
ceknite si este aj ostatne videjka
myslim ze onedlho budu sejkovia vo velkom utahovat opasky
prednedavnom som tu daval linky na auto na vzduch ale toto je dalsia revolucia....
kedysi ked sa ma niekto spytal ci ho niekam nehodim som sa ho spytal ci si mysli ze štím do nadrze....no coskoro asi budem :D
Leo15951
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Leo15951 »

vymazane
jasan21
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jasan21 »

vies aky by to malo vplyv na svetovu ekonomiku? :)
pokial dobre viem uz ruske ponorky pocas vojny mali zariadenie ktore ponorke dodavalo energiu priamo z vody a dalsia vyhoda kyslik :)
len mali problem s hlucnostou agregatu teda boli lahkym cielom dalej som otom necital mna zaujimalo len to zariadenie....
este na strednej davnejsie som robil semestralku ze ak na hlinikovej podlozke zahrejem vodu sa rozlozi na HH a O....
a vyrobit si taky generator nieje velky problem teda z toho co robili ludia podomacky vyrobene generatory za 150 dolarov co vobec nieje vela :)
len toto zeby som podomacky vyrobene zariadenie nedal do svojho auta radsej origo...ale keby som mal nejaku staru skodovecku vyskusal by som :)
vlasne je to ako LPG....no zainvestoval by som par korun do toho navratonost penazi je rychlejsia ako pri LPG
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Ten kto takejto veci naleti si zasluzi byt odrbany tym kto to predava ....
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Jungle »

marian152 napísal:inac preco ked uz vymysleli auto na vodu, tak preco to este nezacali seriovo vyrabat? myslim ze by to bol velky boom ekologickych aut a kazdy kto by si to mohol dovolit by si to kupil. Mozno im na prameni sedia papalasi s ropou. Skoda ze im nikto nesedi na prameni.
:arrow: Who killed the electric car?
setricpaliva.sk napísal:Palivo (motorový benzín alebo nafta), ktoré preteká cez katalyzátor, je fyzikálno-chemickým procesom pri styku so zliatinou upravované - čistené, čo má za následok okysličovanie paliva a následne lepšie horenie paliva v spaľovacom priestore.
wtf? čiže vlastne môžem vyhodiť palivový filter aj karburátor, hej? :lol:
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

whisper napísal: wtf? čiže vlastne môžem vyhodiť palivový filter aj karburátor, hej? :lol:
Tak toto snad nemyslia ani vazne!?!?! Palivo a katalyzator!? OMG!
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Jungle »

kinjeril napísal:Tak toto snad nemyslia ani vazne!?!?! Palivo a katalyzator!? OMG!
katalyzátor nemusí nutne znamenať ten, čo máš vo výfukovom potrubí :wink:
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

kinjeril napísal:Tak toto snad nemyslia ani vazne!?!?! Palivo a katalyzator!? OMG!
Tiez ma to zaujalo :lol:
No k teme: podla mna je to blbost, vyrobca sam predsa vie aka zmes paliva a vzduchu je najlepsia a ked do auta hodite nieco taketo, tak to tuto zmes zmeni a urcite to bude mat negativny vplyv na vykon.
Ako tu uz niekto spominal - radsej LPG
Napísať odpoveď