Blokovanie MAC adr. cez Router WL500W
Blokovanie MAC adr. cez Router WL500W
Potrebujem poradit :
Mam pripojene niekolko PC cez wifirouter. Na jednom z nich potrebujem mat nezdielany internet ale aby sa videli PC, ide mi oto ze ked blokujem na routry MAC Internetovy firewal tak nevidim PC ale ja ho potrebujem vidiet, ak blokujem MAC wifi tak to už sa vobec nepripoji ani na siet. Vie niekto ako by sa to dalo vyriesit.
Mam pripojene niekolko PC cez wifirouter. Na jednom z nich potrebujem mat nezdielany internet ale aby sa videli PC, ide mi oto ze ked blokujem na routry MAC Internetovy firewal tak nevidim PC ale ja ho potrebujem vidiet, ak blokujem MAC wifi tak to už sa vobec nepripoji ani na siet. Vie niekto ako by sa to dalo vyriesit.
-
Don_Pipino
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Mozes blyzsie upresnit situaciu?? moc som ta nepochopil......
Mas jeden wifi router, kotry je pripojeny do internetu. Na tento wifi router je pripojenych pravdepodobne cez wifi viacero PC. Avsak internet by mal bezat len na jednom z nich, pricom sa budu vsetky PC bezproblemov vidiet v sieti.
Tak nejak??
Mas jeden wifi router, kotry je pripojeny do internetu. Na tento wifi router je pripojenych pravdepodobne cez wifi viacero PC. Avsak internet by mal bezat len na jednom z nich, pricom sa budu vsetky PC bezproblemov vidiet v sieti.
Tak nejak??
To je problem povedat normalne co chces? Pises jak magor!
Internet nezdiela tvoj pc ale router. Pises ze na vsetkych chces net, ale na kamaratovom nie...teda pises ze nechces aby bol vidiet v sieti....ale pises ze nechces ani net.
1) Ak nechces, aby bol vidiet v sieti, jednoducho ostatni pouzivajte inu pracovnu skupinu ako tie defaultne skupina ci workgroup. A jemu tu skupinu neprezradis... (pokial ide o zdielanie suborov)
2) Pokial ide o to, ze chces aby bol v sieti ale nemal net (kedze sa ako normalny clovek nedokazes vyjadrit, davam ti tuto alternativu), tak napriklad na pridelenu IP obmedzit sirku pasma. A spojis IP s MAC, pripadne aj zrusis DHCP a kamarat bude mat 1 IP na ktoru bude obmedzena sirka pasma.
Internet nezdiela tvoj pc ale router. Pises ze na vsetkych chces net, ale na kamaratovom nie...teda pises ze nechces aby bol vidiet v sieti....ale pises ze nechces ani net.
1) Ak nechces, aby bol vidiet v sieti, jednoducho ostatni pouzivajte inu pracovnu skupinu ako tie defaultne skupina ci workgroup. A jemu tu skupinu neprezradis... (pokial ide o zdielanie suborov)
2) Pokial ide o to, ze chces aby bol v sieti ale nemal net (kedze sa ako normalny clovek nedokazes vyjadrit, davam ti tuto alternativu), tak napriklad na pridelenu IP obmedzit sirku pasma. A spojis IP s MAC, pripadne aj zrusis DHCP a kamarat bude mat 1 IP na ktoru bude obmedzena sirka pasma.
-
Don_Pipino
Darca
Vidim ze ma pomaly zacinas chapat,ale velmi pomaly, keby si si na zaciatku vsimol druhu vetu tak by si to pochopil hned, potrebujem blokovat internet na cudzom pc do ktoreho nemam pristup a nieje pripojeny do mojej bedne ale vsetky pc sa pripajaju cez wifi router. Potrebujem vediet ci sa na tomto routery da nieco blokovat, potrebujem vediet konkretne co mam nastavit, musis mat ten isty router aby si mi mohol konkretne poradit. A vsetky pc potrebujem v sieti vidiet neviem odkial stale beries ze nechcem pc vidiet v sieti.
mam nieco take :
NAT Setting - Port Trigger
ako by som to teda mohol skusit nastavit, su tu taketo polozky ktorym nerozumiem
-Trigger Port
-Protocol (TCP/UDP)
-Incoming Port
-Protocol (TCP/UDP)
-Description
Mam tu dve prednastavene polozky s ktorych by som si mohol vybrat alebo to napisat rucne:
1-
Pre "Quicktime 4 Client" je prednastavene Trigger Port 554
pre Incoming Port 6970:32000
2-
Pre "Real Audio" je prednastavene Trigger Port 7070
pre Incoming Port 6970:7170
ake by teda tie hodnoty maly byt aby to blokovalo len internet
este odkaz pre t0m4s3
nazov routeru je napisany hore velkymi pismenami a ak blokujem firewal tak pc v sieti nevidno
NAT Setting - Port Trigger
ako by som to teda mohol skusit nastavit, su tu taketo polozky ktorym nerozumiem
-Trigger Port
-Protocol (TCP/UDP)
-Incoming Port
-Protocol (TCP/UDP)
-Description
Mam tu dve prednastavene polozky s ktorych by som si mohol vybrat alebo to napisat rucne:
1-
Pre "Quicktime 4 Client" je prednastavene Trigger Port 554
pre Incoming Port 6970:32000
2-
Pre "Real Audio" je prednastavene Trigger Port 7070
pre Incoming Port 6970:7170
ake by teda tie hodnoty maly byt aby to blokovalo len internet
este odkaz pre t0m4s3
nazov routeru je napisany hore velkymi pismenami a ak blokujem firewal tak pc v sieti nevidno
Mam take moznosti, viem ze internet bezi na porte 80t0m4s3 napísal:NAT s tymto nema absolutne nic spolocne.
Ake mas moznosti nastavenia Firewallu ? Da sa vybrat source/destination/port ktore mozes povolit/zakazat?
-Source IP =tu pride ip pc
-Port Range =
-Destination IP =
-Port Range =80
-Protocol =TCP
ostatne položky mam ako vypisat.
Este ma zaujima jedna myslienka, ked router prideli tomu pc inu ip tak to bolo cele zbytocne nastavovat, mam pravdu ?
-
Don_Pipino
Darca
A to si v akom nastaveni?? NAT-Virtual server??..........tak tym to urcite nevyriesis.Milan0526 napísal:Mam take moznosti, viem ze internet bezi na porte 80
-Source IP =tu pride ip pc
-Port Range =
-Destination IP =
-Port Range =80
-Protocol =TCP
ostatne položky mam ako vypisat.
Este ma zaujima jedna myslienka, ked router prideli tomu pc inu ip tak to bolo cele zbytocne nastavovat, mam pravdu ?
Skus pozret manual.Co som ho na rychlo pozrel, tak ten router ma vela nastaveni, takze by tam malo byt, to co chces.