Kde začať (PHP)
Kde začať (PHP)
Dobrý deň.
Chcel by som sa začať učiť, robiť v php a databázami...
Avšak vôbec neviem kde začať, alebo skôr čo na to potrebujem, aké programy, by bolo najvhodnejšie pre začiatočníka.
PS: Mám len Dreamweaver 8 a registrovaný účet na ic.cz.
Vďaka ja návrhy.
Avšak vôbec neviem kde začať, alebo skôr čo na to potrebujem, aké programy, by bolo najvhodnejšie pre začiatočníka.
Vďaka ja návrhy.
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
stiahni si easyPHP (myslím že je free). Nebudeš musieť všetko hádzať hneď na net, je to praktickejšie
A k literatúre: na nete je kopa návodov, jednoducho zadaj do googla čo potrebuješ, pripoj k tomu php a určite ti niečo nájde. Na začiatok aby si získal také ucelenejšie info a trochu teorie čo php vlastne je a ako pracuje ti odporúčam navštíviť knižnicu a požičať nejakú knihu (alebo kníhkupectvo)
A k literatúre: na nete je kopa návodov, jednoducho zadaj do googla čo potrebuješ, pripoj k tomu php a určite ti niečo nájde. Na začiatok aby si získal také ucelenejšie info a trochu teorie čo php vlastne je a ako pracuje ti odporúčam navštíviť knižnicu a požičať nejakú knihu (alebo kníhkupectvo)
Ešte sa chcem spýtať, kde nájdem nejaké základné príkazy na prácu s databázou, najlepšie aj s ukážkami, lebo vôbec nechápem ako to funguje
Ja viem, že na nete je toho kilo, ale ako začiatočník neviem kde začať a hlavne s čím. Vďaka.
P.S. stiahol som si to easyPHP, zdá sa to praktické, ale ešte neviem s tou databázou.
edit: myslíte, že toto sa hodí?
ešte by ma zaujímalo, že ako to vlastne funguje... vytvorím tabuľku, naplním ju údajmi a kam sa to ukladá? vzniká nejaký databázový súbor?
P.S. stiahol som si to easyPHP, zdá sa to praktické, ale ešte neviem s tou databázou.
edit: myslíte, že toto sa hodí?
Kód: Vybrať všetko
http://mm.gene.cz/-
Mek
Addict
toto je len manual, pomoze to iba ked uz budes vediet, co a ako...beluský napísal: edit: myslíte, že toto sa hodí?Kód: Vybrať všetko
http://mm.gene.cz/
aj ja z toho nevidím iné východisko... len nejakú dobrú knihut0m4s3 napísal:Ak o tom nevies zhola nic, tak zacni nejakou serioznou literaturou, idealne v papierovej podobe urcena prave pre zakaznikov.
//autoeditácia príspevku ( 19 Jun 2008, 15:37 )
Dá sa prepojiť MySQL query browser s MySQL z easyPHP?
Re: Kde začať (PHP)
jestli ces nejaky ebook tak mi napis ssbeluský napísal:Dobrý deň.
Vďaka ja návrhy.
Re: Kde začať (PHP)
to je starý príspevok... ale predpokladám, že odpoveď na poslednú oázku nevieš keďže si mi dal úplne inú (neaktuálnu) odpoveďSilent napísal:jestli ces nejaky ebook tak mi napis ss
-
audiotrack
VIP