Chello + router
Chello + router
plz ked mi router pise ze mam dynamicku ip ako ju zmenit????dik
-
nejakymarko
Addict
-
Hellboy248
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
-
piston
Medium Star
nechcem zakladat novu temu lebo podobnych je tu uz dost. Mam chello a vcera som kupil wifi router MSI RG60SE. V sietach som celkom laik a tak by ste mi nemohli prosim poradit najpodstatnejsie nastavenia ktore treba spravit. Z modemu od chella mam kabel do WAN vstupu routera a z routera kabel do stolneho pc a cez wifi su pripojene dalsie dva pocitace. V nastaveniach som routeru naklonoval MAC adresu pc ktore ma registrovanu MAC adresu pre chello a v nastaveniach wifi som tiez zapol filtrovanie MAC adries takze podla mojho sedliackeho rozumu by sa cela siet mala tvarit ako jedno pc(neviem ci to je potrebne kedze chello uz nie je obmedzene na jeden pocitac). Dalej neviem ako mam nastavit IP adresu, ale nastavil som dinamicku. Este by som sa chcel opytat na nastavenie torrentov. Pouzivam uTorrent a dole my svieti cerveny vykricnik ze som nepripojitelny, viem ze to je nieco s nastavenim portov ale tiez neviem co. Mam WinXP home. Viem ze je to cele taky nekonkretny poziadavok ale ak by ste k tomu nieco mali budem rad 
EDIT: videl som ze viac ludi tu ma problemy s chellom a routermy tak by sa mozno hodil taky strucny navod ako to spojazdnit
EDIT: videl som ze viac ludi tu ma problemy s chellom a routermy tak by sa mozno hodil taky strucny navod ako to spojazdnit
-
t0m4s3
Admin
Tvoja uvaha je sprava. Internet ti cez ten router funguje? Predpokladam, ze teda ano, takze neviem naco sa pytas ako to mas nastavit. K tomu utorrentu - v nastaveniach si zvol konkretny port, ktory bude program pouzivat a tento port potrebujes presmerovat na tvoj PC. PC by mal mat staticku IP aby sa pri kazdom restarte pocitaca nemenila. Postup by som hladal tu http://portforward.com/routers.htm
-
piston
Medium Star
hej zle som sa vyjadril vsetko funguje ako ma, este raz diki
//autoeditácia príspevku ( 23 Jun 2008, 20:28 )
dokelu vyskytol sa dalsi problem, kedze som zatial tie pocitace cez wifi velmi nepouzival tak som si to nevsimol ale ked som cez wifi pripojeny na net tak nefunguje net na pc ktory je pripojeny k routeru kablom, nemoze to mat spolocne nieco s mac adresamy? tym ze je to cele nastavene iba na jednu mac adresu tak funguje iba jedno pc a ostatne nie?
//autoeditácia príspevku ( 23 Jun 2008, 20:28 )
dokelu vyskytol sa dalsi problem, kedze som zatial tie pocitace cez wifi velmi nepouzival tak som si to nevsimol ale ked som cez wifi pripojeny na net tak nefunguje net na pc ktory je pripojeny k routeru kablom, nemoze to mat spolocne nieco s mac adresamy? tym ze je to cele nastavene iba na jednu mac adresu tak funguje iba jedno pc a ostatne nie?
-
insane
Light Star
No taketo nieco som riesil u kamosa, tiez ma doma chello. Bolo treba nastavit na PC prioritu pouzivanych pripojeni tak, aby malo pripojenie na net vyssiu prioritu ako pripojenie na siet. Treba tam nastavit metriku pre pripojenie na siet viac ako 1 mam taky pocit. Tymto dosiahnes preferovanie pripojenia na net a malo by ti to ist. Kamosovi to funguje uz asi 2 mesiace a ziadny dalsi problem. (sry ze som nenapisal presne ako sa tam dostanes, tu na ntbuku mam Vistu a nastavoval som to na XPckach)
-
skcookie
Medium Expert
cafte mam d-link 524 router a chello small.
vsetko mam pripojene ako ma byt mac addresu PC som mal dajme tomu 0001111222 ked som to vsetko pospajal a isel som zapnut net tak chcelo chello prihlasovacie meno a heslo zadal som ho a aj sa pytalo ci chcem zmenit MAC a dal som ano teda sa dala 00:21:91:69:d2:8d*cize routra* tak som ju skopiroval aj na sietovu kartu v PC, net ide na PC a ked natiahnem LAN z routra do notebooku*kde mam MAC nastavenu este ako 0001111222* tak ide aj tam,
ale za toho svateho sa nemozem pripojit na wi-fi cez telefon nokia e65 len sa to "pripaja" cez wifi notebooku to ide.
EDIT: ok problem bol v tom ze som mal nastavene kodovanie EPA a to fon nebral zmenil som na WEP a ide to
vsetko mam pripojene ako ma byt mac addresu PC som mal dajme tomu 0001111222 ked som to vsetko pospajal a isel som zapnut net tak chcelo chello prihlasovacie meno a heslo zadal som ho a aj sa pytalo ci chcem zmenit MAC a dal som ano teda sa dala 00:21:91:69:d2:8d*cize routra* tak som ju skopiroval aj na sietovu kartu v PC, net ide na PC a ked natiahnem LAN z routra do notebooku*kde mam MAC nastavenu este ako 0001111222* tak ide aj tam,
ale za toho svateho sa nemozem pripojit na wi-fi cez telefon nokia e65 len sa to "pripaja" cez wifi notebooku to ide.
EDIT: ok problem bol v tom ze som mal nastavene kodovanie EPA a to fon nebral zmenil som na WEP a ide to