Symbian?

Všetko o mobiloch, PDAčkach...

Aku platformu vybrat?

Hlasovanie ukončené 21 feb 2005, 20:33

Symbian
3
38%
Microsoft Windows Mobile 2002/2003 (Windows CE)
5
63%
Predvolene uzivatelske rozhranie vyrobcu telefonu
0
Žiadne hlasovania

Celkom hlasov: 8

2Pac
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Symbian?

Príspevok od používateľa 2Pac »

aku platformu pe mobilny telefon vybrat?
Prílohy
logo.jpg
logo.jpg (10.38 KiB) 1206 zobrazení
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Tak dovolim si ozivit tuto temu...
rozhodol som sa kupit si novy mobil s velkym displejom a operacnym systemom. (teraz mam N6230)
No a neviem ci mam ist do Windows Mobile 6 (HP iPaq 514) alebo Symbian S60 3rd edition (Nokia E65 alebo E51-1).
Nokie vyhravaju vdaka displeju, inak su telefony vybavou porovnatelne, zaujima ma skor operacny system, pretoze so symbianom nemam ziadne skusenosti a pocul som cosi o konvertovani suborov a tak... preto by som sa chcel opytat, ci je mozne nainstalovat vlastne programy napriklad na prehravanie videa, opera mini, ale urcite sa najde aj kopa inych, ktore by sa hodili.
Preto sa chcem informovat o tom, nakolko je Symbian "otvoreny" pre instalovanie alebo vlastne upravy vzhladu a funkcii.
//teda este mozte napisat aj dovody preco symbian a preco WM
RoQa
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RoQa »

mam N73 cize mozem poskytnut nejake info ohladom symbianu 3rd... V prvom rade mam tam 2GB kartu a kedze je takmer plna tak mobil je pri prezerani suborov a fotiek citelne pomaly takze s tym musis pocitat ...Instalovanie suborov ako rar ,zip , office atd ide v poho aj na prehravanie videa a hudby je ich hojne cize s tym problemy mat nebudes ...

// dovod preco nie symbian : nevyhovuje mi spominana rychlost cize aj preto planujem prejst na na nieco ine ... ked ma este nieco napadne tak dopisem
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

na symbian je mrte vela proramov. Opera mini ti pôjde, je to klasické jar takže nie je problém. Prehrávačov je tiež dosť, icq klienty, vyhladávače, pdf readery, office balíky.. whatever. Všetko sa dá nájsť. Ako je s win mobile neviem, nemám skúsenosti, no na symbian si nemôžem sťažovať.
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa ob3l1x »

na WM mas este viac programov ako na sybian ....
rozhodnut sa musis sam ... co lepsie vyuzijes ...
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

Mal som najprv klasicke hlupe telefony, potom p990i so Symbia UIQ 3.0, potom Symbian (N80), Potom HTC VOX (WM6 avsak pre SP), a nakoniec som zakotvil pri PPC s WM6.0, a musim povedat, ze oproti symbianu su aplikacie dostupnejsie, jednoduchsie instalovatelne (to je vec nazoru), je ich kopa. S pravidla co najdes pre symbian, najdes 2x tolko pre WM... Ale rozhodnut sa musi kazdy sam. No niektore aplikacie su uz z principu lepsie pre PPC s WM (navigacie...)
Gothar
Moderátor
Moderátor

Dakujem za nazory, no ale vdaka pozitivnym ohlasom na WM vznika dalsia poziadavka na nejaky mobil s dobrym displejom a wifi, ktory bezi na WM. Viete mi nieco poradit? Povodne som uvazoval nad HP iPaq 514, ale cim viac nazorov na neho citam, tym viac sa ho bojim :) Je vidiet, ze HP mobily nerobi a tento telefon tym velmi trpi. Zatial som stale skor za Nokiu aj napriek urcitym obmedzeniam pre Symbian.
reno23
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa reno23 »

no ja by som do symbianu uz viac nesiel. Mam N73 Music Edition (S60 3rd + aktualny firmware) a rychlost telefonu je na bode mrazu, videa a obrazky v galerii sa pri 2GB polozaplnenej karte nacitavaju asi minutu, zapinanie telefonu tiez nie je sekundova zalezitost a najvacsi problem je s instalaciou necertifikovanych aplikacii. Samozrejme ze sa to da ofajcit ale mne to teda normalne nepripada aby mi nesli nainstalovat stopky alebo pdf reader. Jedine pozitivum je, ako uz bolo spomenute, ze pre symbian existuje velmi vela uzitocnych aplikacii. Do buducna si uz kupim fon jedine s win. To co som vsak napisal vyssie neplati na N95, tam ide symbian krasne (aj vdaka vykonemu cpu a 128mb ram)
M.a.R.o.s.H
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa M.a.R.o.s.H »

http://www.itonline.sk/index.php?page=6&itm=1065 spoluziak ma tento a je snim spokojny,windows mobilie,je predsa uz o niecom inom ako synbian
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa ob3l1x »

GothaR napísal:Dakujem za nazory, no ale vdaka pozitivnym ohlasom na WM vznika dalsia poziadavka na nejaky mobil s dobrym displejom a wifi, ktory bezi na WM. Viete mi nieco poradit? Povodne som uvazoval nad HP iPaq 514, ale cim viac nazorov na neho citam, tym viac sa ho bojim :) Je vidiet, ze HP mobily nerobi a tento telefon tym velmi trpi. Zatial som stale skor za Nokiu aj napriek urcitym obmedzeniam pre Symbian.
no pozri ja mam tiez MDA od HP (konkretne HP Ipaq rw6815) a nemozem na neho povedat nic zle ...
tebe by odporucal napr ipaq 614 ...
Gothar
Moderátor
Moderátor

Reno23: dik za to info o procesore, v tom pripade asi vypadava E65ka, ktora ma CPU na 220MHz rovnako ako N73, zaroven je to plus pre E51, ktora ma rovnaky procesor ako N95.
tego2000: 18 000 za mobil nedam, limit mam ~5000 kc.
ob3l1x: 614ka je pekna, ale je uz trocha drahsia a navyse ma dotykovy displej, ktory ja velmi nechcem, pretoze mobil chcem nosit len tak vo vrecku.
M.a.R.o.s.H
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa M.a.R.o.s.H »

GothaR napísal:Reno23: dik za to info o procesore, v tom pripade asi vypadava E65ka, ktora ma CPU na 220MHz rovnako ako N73, zaroven je to plus pre E51, ktora ma rovnaky procesor ako N95.
tego2000: 18 000 za mobil nedam, limit mam ~5000 kc.
kamos ho kupil za 9000sk staci googlit :)
alfo
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa alfo »

Ja len doplnim, ze N73 podporuje len do 2 GB kartu a vsetky symbiny nie su pomale. Mal som 73 dost dlho, je to super mobil, velky LCD atd. ... Ale ta jeho rychlost ma dostala a mal som najskor 6120 a teraz mam E51. Tam su uz symbinany 9,2 a to sa neda zo 73 ani porovnat ... Cize symbian uz nie je to co bol
Gothar
Moderátor
Moderátor

alfo napísal:Ja len doplnim, ze N73 podporuje len do 2 GB kartu a vsetky symbiny nie su pomale. Mal som 73 dost dlho, je to super mobil, velky LCD atd. ... Ale ta jeho rychlost ma dostala a mal som najskor 6120 a teraz mam E51. Tam su uz symbinany 9,2 a to sa neda zo 73 ani porovnat ... Cize symbian uz nie je to co bol
Takze odporucas E51? Ten telefon sa mi dnes velmi zapacil, zajtra idem pozriet, ci ho niekde maju, pretoze mam pocit, ze s WM v mojej cenovej kategorii uz nic okrem 514ky nenajdem.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

nenajdes ak chces kupovat novy..ale pouzite s WM do 5000 najdes spustu..aj s wifi
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

GothaR napísal:Takze odporucas E51? Ten telefon sa mi dnes velmi zapacil, zajtra idem pozriet, ci ho niekde maju, pretoze mam pocit, ze s WM v mojej cenovej kategorii uz nic okrem 514ky nenajdem.
ty asi zijes v cechach...tam to je lacnejsie...neverim ze tam najdes len ten jeden "mobil". s WM toho najdes naozaj vela popozeraj neake online inzercie aukcie a tak podobne :wink:
Gothar
Moderátor
Moderátor

Filipito: uz si druhy, ktory hovori, ze take nieco urcite zozeniem, ale ja som ine mobily s WM v podobnej cenovej kategorii velmi nevidel. Vacsinou su od 8 000 kc vyssie, no zajtra zbehnem do obchodu a mozno si nejaky vsimnem, mam na to este tyzden...
Na druhej strane si zas u tychto zariadeni nie som isty spolahlivostou, presne ako to je v pripade 514ky a neviem ci ma na tom podiel iba vyrobca alebo aj windows :)
Zatial mi najlepsie pripada toto HTC http://www.mobilmania.cz/default.aspx?c ... titem=7180 Lenze tam je uz problemom cena...
D!eSel_78
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa D!eSel_78 »

Pokusim sa podat nezaujaty nazor, nemam ani WM ani Symbian.

Odporucam ti ale Nokiu E51. Dovodov pre je urcite viac ako proti.

A teraz OS.

Vseobecne dlhu dobu platilo, ze Mobilne okna /WM/ su vhodne skor pre pracu, radi padaju a ich RAMky boli castokrat take biedne, ze to bolo totalne katastrofalne. Mam dojem, ze sa to tyka aj HP 514. Platilo aj, ze WM su absolutne nudne OS, cize keby si chcel nieco mulitmedialne, skoncilo by sa to velmi skoro.

Symbiany boli skor OS pre zabavu, ponukali vzdy o krok viac v mulitmediach ako WM, pracou prilis neprekypovali, ich rychlost netrhala rekordy, ale boli na tom lepsie nez Okna.

Dnes? Neplati to. Objavuju sa WM mobily/komunikatory/PPC s RAMkami casto s 128MB operac. pamatou, ich rychlost je lepsia a multimedia sa smelo preberaju. Zase Symbian je coraz viac aj pracovny nastroj, ponuka prehliadac a editor DOC, XLS, PDF a podobne pracovne funkcie.

Teraz skutocne rozhoduju len sympatie k znacke a prostrediu OS, ak si mal Nokiu, vol Nokiu, ak si mal WinM, bol WM.

Stale vsak trvam na svojom a to je E51. Vo svojej kategorii je bezkonkurencna.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Super, dakujem za pekne zhrnutie, tiez som pre E51 rozhodnuty tak na 80% hlavne kvoli cene, ale stale som este ochotny ist do niecoho ineho, lenze to HTC by som privital bez qwerty klavesnice, potom by sa cena mohla vyrovnat nokii, to sa vsak asi nestane. Povodne som mal limit 4000, ale za tu cenu by som dostal iba krajsiu verziu svojej 6230ky a to sa mi zda zbytocne, chcem uz nieco s OS a tam treba ist vyssie, no zas chcem ten mobil bez strachu zobrat aj niekam von a v pripade straty nebudem musiet plakat nad tym, ze som na neho minul mesacny zarobok.
D!eSel_78
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa D!eSel_78 »

GothaR napísal:Super, dakujem za pekne zhrnutie, tiez som pre E51 rozhodnuty tak na 80% hlavne kvoli cene, ale stale som este ochotny ist do niecoho ineho, lenze to HTC by som privital bez qwerty klavesnice, potom by sa cena mohla vyrovnat nokii, to sa vsak asi nestane. Povodne som mal limit 4000, ale za tu cenu by som dostal iba krajsiu verziu svojej 6230ky a to sa mi zda zbytocne, chcem uz nieco s OS a tam treba ist vyssie, no zas chcem ten mobil bez strachu zobrat aj niekam von a v pripade straty nebudem musiet plakat nad tym, ze som na neho minul mesacny zarobok.
Dakujem za K+, rado sa stalo.
Co sa tyka ceny - v tejto kategorii snad nic lepsie okrem bazaru nezozenies. Preto by som to videl naozaj len na nu. Od HTC toho v tejto cenovke nieje, ked tak ten low-end, ani neviem ako sa vola, ma nekvalitny displej a nema wifi, cize si si vybral dobre. E51 ;)
Napísať odpoveď