Poradte mi aky SUV si kupit

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
firewolf
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Poradte mi aky SUV si kupit

Príspevok od používateľa firewolf »

Chcel by som si kupit nejake terenne vozidlo z takymi parametrami , 4-5 dverove , diesel , mohutne :-) , idealne ak by malo nejaku tu komfortnu vybavu , ale hlavne mi ide o dostupnost a cenu nahradnych dielov ... horucim kandidatom je SsangYong Musso , poradte ake poznate nejake dalsie typy , ale hlavne z cenou do 70 - 80 000 Sk , chcel by som to doviest z nemecka alebo z niekadial kde su tie auta laciejsie ... dakujem !
jasan21
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jasan21 »

SsangYong pouziva agregaty od mercedsu a niesu to licencie ale origo takze podla mojho nazoru je to dobra volba....
ked som kupoval terenne auto tak som sa sustredil na prechodnost terenu a lacny peniaz lebo potrebujem auto ktore ma v terene nesklame a odvezie aj na gerlach bez problemov myslim ze som si zvolil asi najlepsiu volbu :)
este by som odporucil nissan tie maju velku svetlu vysku.
prednedavnom som lietal na opel frontera 2.2 diesel sice iba po ceste ale zapacilo sa mi to auto nato ze to je diesel je velmi dobre odhlucnene v kabine.
Plexxak
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Plexxak »

Tak v prvom rade by som si upravil nadpis kedze SUV nie je terenne auto, a kedze hladas terenne auto tak rozhodne nehladas SUV, s SUV sa terenom moc daleko nedostanes...

Co sa tyka cistokrvnych off-roadov tu sa da z tych lacnejsich vybrat bud Lada Niva, alebo Suzuki Samuraj, skor ta Lada niva nebude moc oplyvat komfortom, ale zas dostupnost dielov je velmi dobra a prejde to takmer cez akykolvek teren...Ssangyong by tiez teoreticky nebol zlou volbou, , popr. skus pozret po nejakej starsej Toyote LandCruiser pokial chces nieco vacsie :)
:-)
Medium Star
Medium Star

Re: Poradte mi aky SUV si kupit

Príspevok od používateľa :-) »

firewolf napísal:...ale hlavne z cenou do 70 - 80 000 Sk....
realne s touto sumou nekupis bohvieco, bud to bude stare auto, alebo menej kvalitne, cize minies dalsich 50k na servis....

ked chces do terenu kup Embéčku 120, usetris 70 000, a dostanes sa vsade :lol:
jasan21
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

no zas za 80 000,- nekupis SsangYong Musso tomu velmi neverim a ak aj ano tak s tym bude problem co sa tyka technickeho stavu....
ja som kupil ladu nivu a stala ma vyse 100 000,- a este som donej vrazil nejaku korunku no o pohodli sa tu rozpravat neda ale rusi to auto postavili aby slo tam kde ostatne auta zlyhaju a sice som sa z toho auta smial no teraz prednim mam respekt. je to rusky nezmar
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

80 nezozenies na papieroch nic co prejde po luke bez odtrhnutia niecoho na spodu ... najskor si uvedom co potrebujes ? ked potrebujes SUV, tak chces pravdepodobne len jazdit po meste, takze ti su najazdove prejazdove uhly svetla vyska a podobne ftakoviny tak na holy johnson ... potom tvoje poziadavky splnaju z najlacnejsich aut asi Subaru Forester, Toyota RAV4, Suzuki Vitara, KIA Sportage, Ssang Yong Musso/Korando, Opel Frontera ( viac off road ako SUV, ale ja by som s tym do terenu nesiel ), LR Freelander, Hnda CRV/HRV .. viac ma toho asi nenapadne .. z tychto spomenutych by som isiel asi do LR, alebo Hondy HRV ... ceny su vsak skor niekde od 150k ... su to vsak dobre, trvanlive auta s dobrymi parametrami a vybavou .. trosku drahsie diely, ale zas by mali cosi vydrzat ... najmenej by som uvazoval nad Mussom/Korandom a Sportageom ...

... ak chces obcas zajazdit aj v serioznom terene tak spominanu NIVU, Suzuki Samurai, Jeep Cherokee (celkom paradne ceny a dost vydrzi, ale ja dost zere),Hyundai Galloper (kvalita spracovania, neviem neviem, zalezi kus od kusu, gobalne vsak dost kazove) ...
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hotwire »

odporucam starsi nissan terano alebo patrol, alebo ekvivalenty od toyoty (landcruiser) ci mitsubishi (pajero). ale bud to musi byt naozaj starsi rocnik (tak prva polovica 90 rokov) alebo budes musiet do toho investovat viac, ale potom neolutujes tie auta v terene nemaju obdoby :wink:
jasan21
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

SchYzo napísal:odporucam starsi nissan terano alebo patrol, alebo ekvivalenty od toyoty (landcruiser) ci mitsubishi (pajero). ale bud to musi byt naozaj starsi rocnik (tak prva polovica 90 rokov) alebo budes musiet do toho investovat viac, ale potom neolutujes tie auta v terene nemaju obdoby :wink:
v tom by som ti mohol opopnovat a dat duel :)
som z polovnickej rodiny a uz som videl mnoho terennych aut no ziaden neprekonal taky teren ako samotna niva jedine auto co nieco vydrzalo bol patrol ale aj ten som tahal s nivou....a pritom sam som nechapal preco je tomu tak.
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

jasan21 napísal:v tom by som ti mohol opopnovat a dat duel :)
som z polovnickej rodiny a uz som videl mnoho terennych aut no ziaden neprekonal taky teren ako samotna niva jedine auto co nieco vydrzalo bol patrol ale aj ten som tahal s nivou....a pritom sam som nechapal preco je tomu tak.
no nivu neni treba ani spominat to je fakt ze to auto je neznicitelne ako nakoniec vacsina ruskych/sovietskych vyrobkov...ale on pisal aby to auto poskytovalo aky-taky komfort, a to bohuzial u nivy chyba. :?
Monako2
Medium Professional
Medium Professional

re

Príspevok od používateľa Monako2 »

ked chces nieco dobre do terenu ber suzuki samurai je sice 3 dverove ale ide to fajn. mal som tu cest (foto) a bola sranda
Prílohy
DSC00043.JPG
jasan21
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

otec chcel samuraja je to malicke auticko ma maly motor ale zas poskytne vacsi komfort ako niva no zas v terene tiez nieje bohvie co slabe blato este vydrzi
taurus666
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa taurus666 »

neviem,ci je to este SUV-skor off road,ale taky Land Rover Defender
Indigo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Indigo »

taurus666 napísal:neviem,ci je to este SUV-skor off road,ale taky Land Rover Defender
Hej ten je asi presne na tu sumu 70-80 tisic ...

Btw nechce sa mi verit, ze nieco ine ako ojazdeny Ssangyong za tu cenu najdes.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

taurus666 napísal:neviem,ci je to este SUV-skor off road,ale taky Land Rover Defender
ako mozes rozmyslat, ci to je SUV? ved to je cistokrvny offroad a navyse za 70-80.000 defendera na znackach nekupis
na autobazar.eu je jeden za 85, ale z talianska a rok 1987. kym to dostanes na zancky, budes davno nad 100 litrami :)
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Ak chceš off-road v tejto cene, jendoznačná voľba je Lada Niva. Tá skryje do vačku teranno a pod. Je to ruský nerozbitný nezmar. Náhradné diely nájdeš kade tade a nie sú drahé.
violator
Star
Star

Príspevok od používateľa violator »

erytrocyt napísal:Ak chceš off-road v tejto cene, jendoznačná voľba je Lada Niva. Tá skryje do vačku teranno a pod. Je to ruský nerozbitný nezmar. Náhradné diely nájdeš kade tade a nie sú drahé.
a vydrzi aj 2 dopravne nehody a stale ide :wink:
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

Pokiaľ sa chceš skutočne vyblázniť v terénne, tak nekupuj žiadne SUV, ale radšej si kúp staršie skutočne terénne vozidlo. Buď niečo menšie, ako Suzuki Samurai alebo Ladu Nivu. Ak ak chceš niečo niečo väčšie, ak ti to rozpočet dovolí, tak odporúčam Landcruiser alebo staršieho Patrola. To je nezničiteľný voz (samozrejme za predpokladu, že jeho predchádzajúci majiteľ s ním neskúšal na diaľnici jazdiť ako Schumi), ktorý prežije bez problémov aj vyše 600 000 km (kamarát ma takýto exemplár). Neoľutuješ.....

P.S. Teraz sa pár vecí zadarilo, takže nad Patrolom rozmýšľam aj ja.....
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

len tak na okraj, typek ma 1 post a odvtedy sa tu vlastne neukazal. podla mna sa na to vykaslal :D
jasan21
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

:D ti poviem ze som si to ani nevsimol? :D
asi LOCK :oops:
Mastros
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Mastros »

Podla mna su dolezite aj udaje o spotrebe.
Neviete spotrebu vsetkych vozidiel menovanych v tomto topicu?
Napísať odpoveď