Windows a Unix
Windows a Unix
caute ludkovia, mam skvelu ponuku na pracu ale potrebujem ozrejmit vyrazy tykajuce sa windowsu a linuxu.. konkretne windows( TCP/UDP, DHCP server, RAIDs, cluster) co to vsetko je? a UNIX (whoamI, mkdits, su, top, etc, home, ps, cat). co toto vsetko znamena? vie mi niekto presne povedat alebo su nejake e-booky ktore by mi mozno s tymto pomohli? diky za vas cas, caute. 
skus napisat o aku poziciu ide. presne toto som potreboval vediet aj ja (aj na testoch na pohovore to bolo). ked napises poziciu o ktoru sa zaujimas a nahodou by to bolo to, co mam na mysli, tak by som ti vedel pomoct.
a teraz tak vseobecne. v unixe/linuxe si otvor prikazovy riadok a napis man prikaz a vypise sa ti kratky manual. na zaciatku manualu je v skratke napisane co to robi. a co je raid, cluster a podobne sa docitas na wikipedii behom par sekund
a teraz tak vseobecne. v unixe/linuxe si otvor prikazovy riadok a napis man prikaz a vypise sa ti kratky manual. na zaciatku manualu je v skratke napisane co to robi. a co je raid, cluster a podobne sa docitas na wikipedii behom par sekund