Zostava do 32 000.

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
AXO
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Zostava do 32 000.

Príspevok od používateľa AXO »

Vopred sa chcem ospravedlnit, ze zakladam novu temu, ale chcem sa vas nieco opytat a dost to hori. Vie ze tu je na to tema "Pre tych co potrebuju radu so zostavou!" ale kedze je ako dolezita, tak ju clovek velmi lahko prehliadne ked tam je novy prispevok.

Sused(35rocny muz) ma poziadal, aby som mu poskladal zostavu a doniesol mu ju na papiery, ze nema cas to robit sam, a ze vyzeram zeby som mohol mat prehlad... :roll:

zatial moj navrh znie(to s cim som si uplne isty):

VGA: *ASUS EAH4870 DDR5 512MB, 256bit chladena Arctic cooling accelero S1(je iste, ze na tej karte sedi)
HDD: 2x WesternDigital WD3200AAKS 320GB revizia 00B3A0(jednoplatna) do RAID0 + 1x WesternDigital WD6400AAKS 640GB(data)
RAM: A-DATA Gamers Edition 2x2GB, 800MHz, 5-5-5-12
PSU: Enermax PRO82+ 525W
CPU: INTEL Core 2 Duo E8400 3,0GHz chladeny Scythe Ninja Plus rev. B

a tym by som koncil s istotou, teraz sa chcem obratit na vas, ze co by ste odporucili vy

MB:
ASUS P5K-E
ASUS P5Q PRO
ASUS P5K64 WS
ASUS P5K3 DELUXE
ASUS P5Q
ASUS P5K PRO
GIGABYTE EP35-DS4

viem ze niektore maju chipset P35(max 8GB ram) ine P45(16GB ram), ale ktora je taka ktora sa max oplati k tej zostave... ziadne SLI ani CF, taktovanie zevraj hej, ale nic drasticke.

keby som nieco zabudol, tak sa opytajte, odpisem ved preco nie...

mozte navrhnut aj ine komponenty(cely PC), teda len vnutro(mb,ram,cpu,vga,psu,hdd,)

urceny primarne na hry

*zatial tam je link na gigabyte(ani ta neni k dispozicii), lebo asus v alze zatial nemaju(neni sa comu divit, ked este nevysli)

//nie som is isty cenou ktoru mi povedal, ci 32k alebo 35k, lebo on ma 35 rokov, a tak neviem sa mi to poplietlo...
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Dosku P5Q alebo P5Q Pro.. obe dosky by sa mali líšiť výbavou (počet portou, sieťoviek, atď), takže čo bude potrebovať. Do P35 by som už nešiel, ale keď nebudú financie, tak môže byť aj P35..
AXO
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

brm napísal:Dosku P5Q alebo P5Q Pro.. obe dosky by sa mali líšiť výbavou (počet portou, sieťoviek, atď), takže čo bude potrebovať. Do P35 by som už nešiel, ale keď nebudú financie, tak môže byť aj P35..
a pri tom P5Q PRO nevadi, ze na tych hornych cipoch neni pasiv ? nebude to nejako skodit ?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Mna zaujali najma tie disky, najma strip + mirror. Myslis si, ze je to dobre riesenie??? Pises, ze to dost suri a mas tam grafiku, ktora este nie je dostupna.
AXO
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

hojko napísal:Mna zaujali najma tie disky, najma strip + mirror. Myslis si, ze je to dobre riesenie??? Pises, ze to dost suri a mas tam grafiku, ktora este nie je dostupna.
ja som sa nechcel rozpisovat v tom vrchnom prispevku, ale tak napisem to

on vlastne este nema 35, bude mat 35 rokov 12.7. a ide do nemecka neviem ci na dovolenku, alebo za pracou od 26.6.(odchadza o 15:00) a ze si to kupi v nemecku(blizsie info uz o tej ceste neviem, ubytovanie a tak, ale ratal som s tym, ze kym sa zabyva a zorientuje, ze to nebude kupovat hned po prichode, takze grafika by mohla byt uz na trhu)

no a chcel to na papiery koli tomu, ze nevie, ci bude mat pristup k pc(net, napr email)

zda sa ze dva-tri dni na odpisanie tu na fore je dost, ale napr v tej teme porada so zostavou, mam prispevok asi dva dni bez odpovede... :oops:

k tym diskom, vlastne ten raid(som myslel ze to bude lepsie lebo ten striedavy zapis na jeden-druhy disk urychli niektore ulohy, ale pri hrach..no neviem) asi ani nebude, lebo to moc nevyuzije, a neviem ci bude aj pracovat nejak inak s PC.., takze asi necham len ten 640GB(ved disk sa da lahko dokupit)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

V tom pripade by som skor volil Raptor a k nemu druhy velky disk, pripadne tam nechat len jeden vacsi disk. Zbytocne komplikovane s tym RAIDom a je otazke ako by si s nim poradila doska, kolko by to zralo z procaku a ci by nebolo potrebne zainvestovat do poriadneho radica.
Napísať odpoveď