prepojenie PC a domaceho kina

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
LacoTT
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

prepojenie PC a domaceho kina

Príspevok od používateľa LacoTT »

da sa to ? ako ?
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

Myslim ze ti ide o zvuk. Zalezi ci chces stereo alebo 5.1
Ak ti staci stereo tak to prepojis kablom 2cinch-jack na vystupe pre sluchadla na pc a na kine zapnes niektory aux-in
Na 5.1 musis mat na to kino ale je to v podstate to iste len zapajas 3 take kable a musis mat 5.1 zvukovku v kompe.
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

mi-chau napísal:Myslim ze ti ide o zvuk. Zalezi ci chces stereo alebo 5.1
Ak ti staci stereo tak to prepojis kablom 2cinch-jack na vystupe pre sluchadla na pc a na kine zapnes niektory aux-in
Na 5.1 musis mat na to kino ale je to v podstate to iste len zapajas 3 take kable a musis mat 5.1 zvukovku v kompe.
inak ja ked dam do domaceho kina ten klasicky jack tak a pustim to cez aux tak to v pohode pusta na 5.1 a hraju vsetky:)
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

jj,hra vo vsetkych,ale nemas to ako keby si mal prepojene 6-kanalovo..Hlavne to pocut,pri filmoch-efekty.Alebo PC hry...
mi-chau
Darca
Darca

Bobr napísal:inak ja ked dam do domaceho kina ten klasicky jack tak a pustim to cez aux tak to v pohode pusta na 5.1 a hraju vsetky:)
Hej, hraju vsetky akurat to nieje priestorovy zvuk ale iba stereo. Ako sa vyjadril kolega tak to rozoznas tak ze si pustis nejaky film (najlepsie saving private ryan, ten otestuje vsetky repro :) ) najskor cez kino a potom cez pc s tym ze zvuk ti pojde do aux. Uvidis ze efekty gulometneho hniezda za kvetinacom a tankom v kuchyni su len pri 5.1
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

mi-chau napísal:Hej, hraju vsetky akurat to nieje priestorovy zvuk ale iba stereo. Ako sa vyjadril kolega tak to rozoznas tak ze si pustis nejaky film (najlepsie saving private ryan, ten otestuje vsetky repro :) ) najskor cez kino a potom cez pc s tym ze zvuk ti pojde do aux. Uvidis ze efekty gulometneho hniezda za kvetinacom a tankom v kuchyni su len pri 5.1
hej hej mne je to jasne len on sa pytal ze ci sa to da pripojit tak vravim ze sa to da aj cez ten klasicky;)
LacoTT
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Re: prepojenie PC a domaceho kina

takto to vypada a neviem co a ako mam spravit a kupit . diky za help
Prílohy
DVD.jpg
dvd2.jpg
dvd3.jpg
dudo02
King
King

Budes potrebovat tento kabel-http://www.sos.sk/?str=371&artnum=50441W.

Na tom zadnom panely mas CHINCH konektory-tie biele a cervene koliky.Niektore z nich si AUDIO IN.A to AUDIO IN L a AUDIO IN R.Tam pichnes tie tu stranu snury kde su 2 koliky(chinch).A ten JACK 3,5 pichnes do zvukovky PC-AUDIO OUT,alebo PHONES.
LacoTT
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

dudo02 napísal:Budes potrebovat tento kabel-http://www.sos.sk/?str=371&artnum=50441W.

Na tom zadnom panely mas CHINCH konektory-tie biele a cervene koliky.Niektore z nich si AUDIO IN.A to AUDIO IN L a AUDIO IN R.Tam pichnes tie tu stranu snury kde su 2 koliky(chinch).A ten JACK 3,5 pichnes do zvukovky PC-AUDIO OUT,alebo PHONES.
no idem to kupit uvidim ci to pojde ale diky za pomoc

//autoeditácia príspevku ( 24 Jun 2008, 18:27 )
dudo02 napísal:Budes potrebovat tento kabel-http://www.sos.sk/?str=371&artnum=50441W.

napoil som a nejde :(
dudo02
King
King

Niekde by sa malo dat prepnut do rezimu AV,alebo nieco take.Teraz je totiz nastavene na vystup z mechaniky samotneho prehravaca.Musis ho prepnut na vstup co mas vzadu..Pravdepodobne na dialkovom bude tlacitko urcene na to..
LacoTT
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

dudo02 napísal:Niekde by sa malo dat prepnut do rezimu AV,alebo nieco take.Teraz je totiz nastavene na vystup z mechaniky samotneho prehravaca.Musis ho prepnut na vstup co mas vzadu..Pravdepodobne na dialkovom bude tlacitko urcene na to..
na dvd som prepinal vsetko a nechce ist :(
ale ked vytiahnem z NB tak je to pocut take sumenie a ked sa dotykam koncovky tak to tak tuka v reprakoch ....... nevadi ze mam nopojeny NB ze ? a mam vistu keby to ovplivnovalo

//autoeditácia príspevku ( 24 Jun 2008, 18:48 )
a ako to mam napojit to je jedno ? lebo su tam 2 cervene a 2 biele ... a kable su 1cerveny a 1biely ... to je asi jedno jak to napijim hlavne cervene do cerveneho a biele do bieleho nie ?

//autoeditácia príspevku ( 24 Jun 2008, 19:15 )
mozem aj cez NOTEBOOK ???
Matej18
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Matej18 »

a čo chceš konkretne iba zaznam zvuku alebo zvuk cez domace kino alebo prenos obrazu do pc ?

ak by si chcel obraz aj zvuk tak jedine tv kartu ale lepšiu musí byť vstup
ak by si chcel nahrať zvuk tak potom niečo ako ti radili ale obraz potom ti pojde na telke tie cinche čo tam máš to je čisto výstup pre 2,1 kanal podmienka je že musia mať aktívny zosilovač!
ak chceš zapojiť notebook na domace kino tak je to imposspible teda nemožne muslelo by tam byť niečo link in alebo line in a v dvd reciveri položka na prepnutie kanalu zo vstupu

podla mňa máš dvd zo vstavaným zosilovačom len bass má aktív možno sa mýlim
LacoTT
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Matej18 napísal:a čo chceš konkretne iba zaznam zvuku alebo zvuk cez domace kino alebo prenos obrazu do pc ?

ak by si chcel obraz aj zvuk tak jedine tv kartu ale lepšiu musí byť vstup
ak by si chcel nahrať zvuk tak potom niečo ako ti radili ale obraz potom ti pojde na telke tie cinche čo tam máš to je čisto výstup pre 2,1 kanal podmienka je že musia mať aktívny zosilovač!
ak chceš zapojiť notebook na domace kino tak je to imposspible teda nemožne muslelo by tam byť niečo link in alebo line in a v dvd reciveri položka na prepnutie kanalu zo vstupu

podla mňa máš dvd zo vstavaným zosilovačom len bass má aktív možno sa mýlim
ja chcem aby mi len isli prehravat pesnicky cez domace kino nic viac .... aby som to napoil na dvd,pustil cez media player mp3 a ficalo to
mi-chau
Darca
Darca

Zapojene musia byt cerveny a biely a musia byt pod sebou. jack musi byt pichnuty v pc. Na kine treba nastavit Audio In alebo Aux In. Na ovladacke musia byt dve take tlacidla, pretoze audiovstupy tam mas tiez dva. Ak tak skus zvysit hlasitost. ja som sa na tomto dostal ako male dieta. Mal som zvuk na minime.
dudo02
King
King

LacoTT-ak ti puka v reprakoch,ak sa dotknes koncovky,to znamena ze mas"zivy" vstup.Tam ak pripojis nejaky zvuk,tak to musi hrat.Strkas to do dobrej diery na booku?Porp.skus napichnut na book sluchadla,ci ti ten vystup funguje..Alebo skus na ten JACK 3,5 pichnut nieco ine MP3,WALKMAN,iPHOD...
LacoTT
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

dudo02 napísal:LacoTT-ak ti puka v reprakoch,ak sa dotknes koncovky,to znamena ze mas"zivy" vstup.Tam ak pripojis nejaky zvuk,tak to musi hrat.Strkas to do dobrej diery na booku?Porp.skus napichnut na book sluchadla,ci ti ten vystup funguje..Alebo skus na ten JACK 3,5 pichnut nieco ine MP3,WALKMAN,iPHOD...
napil so mp3 a ide to ...urcite to je v tom ze nejdeu mi bocne vystupy na sluchatka ... nevis ako to opravim ??? dik

//autoeditácia príspevku ( 25 Jun 2008, 13:37 )
uz to funguje , dakujem chalani
romansa2
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa romansa2 »

zdravim mam taky podobny typ domaceho kina 5+1 a kupim si ten isty kabel... co sa stane ak to pichnem do toho AUX???

//autoeditácia príspevku (15 Mar 2010, 12:59)
Chalani aj mne to funguje ale chcel by som priestorový zvuk 5,1.. jákk na to ?? aký kábel ?? :)
Jasonx
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Jasonx »

caute ja mam zasa problem podobny akurat, že chcem prepojit domace kino s notebookom, mam domace kino LG HT305SU a notebook mam Toshibu, a hraje mi iba stereo a ked prepojim cez audio kabel ... chcel by som aby hralo 5,1... dalo by sa to nejako vyriesiť???popripade aky kabel mam zakupiť? vopred ďakujem za každu radu, ktora by mi pomohla
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

ake mas vystupy z notasu? optiku/koax/hdmi?
Jasonx
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Jasonx »

hdmi
Napísať odpoveď