Dvojka zo správania a "ne"ospravedlnené hodiny

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
guru07
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Dvojka zo správania a "ne"ospravedlnené hodiny

Príspevok od používateľa guru07 »

Môj problém spočíva v tom , že triedna mi bez upozornenia neospravedlnila hodiny , ktoré mi moja mama ospravedlnila (dal som ospravedlnenku) a ani mi nepovedala dôvod jej konania. Neospravedlnené hodiny sú 2/(3?) , 3 u nás znamenajú 2 zo správania. Dôvodom je pravdepodobne správanie za minulý polrok (nadávanie) , avšak prisľúbil som že sa to zmení a zmenilo. S nikým som nemal problémy tento polrok a myslím si , že so mnou boli spokojní (správaním aj prospechom). Avšak triedna si asi zaumienila , že ma chce vyhodiť a to aj urobí.
Chcem sa preto spýtať :
Má právo triedna
- odmietnuť ospravedlnenku bez udania dôvodu
- dať neospravedlnenú hodinu bez upozornenia
- neospravedlniť hodinu , na ktorú som doniesol ospravedlnenku ?
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

fizz napísal:Aj u nas sa toto raz stalo. Mama toho chlapca zavolala triednemu, ci jej do oci povie, ze ...
videokonferencia co? :lol:
Sagittarius
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Sagittarius »

Ak si ospravedlnenku odovzdal neskoro, tak má právo...a ešte neviem aké sú vo vašej škole pravidlá s ospravedlnenkami od rodičov...
in your world
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa in your world »

tak nech si tvoja mama to s ňou vydiskutuje.teba triedna(alebo kto) nebude počúvať.
-neviem či má na to právo ale skôr myslím, že asi nie

//vlastne keď teraz nad tým rozmýšlam, tak rodič môže dať ospravedlnenku len na určitý počet dní, ale koľko to je tak to už neviem. zo školy som dlho preč.
konyk87
King
King

Príspevok od používateľa konyk87 »

odkedy sa za 2 zo spravania vyhadzuje zo skoly? :shock:
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

konyk87 napísal:odkedy sa za 2 zo spravania vyhadzuje zo skoly? :shock:
Asi tak.

Nepísal si si tie ospravedlnenky sám? Čo to máte omg za školu. V každej normálnej škole je triedna viac-menej povinná mať kontakt na rodičov a v prípade neprítomnosti žiaka telefonovať. Alebo by mal telefonovať rodič. Keď si nevieš po ulievaní zahladiť stopy tak sa nato vy*er :wink:
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hotwire »

to mi pripomina jednu prihodu este zo zakladky ked dve ciganky neboli tyzden v skole a potom sa ich ucitelka pytala ze kde boli a oni ze "ta boli sme nakupovat topanky" sa ich spytala ze jakto ze boli prec az tyzden a oni "sak to v Kosicoch sme boli" :lol:
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

To mate drbnutu skolu. u nas den pred vianocnymi prazdninymi nikto neprisiel do skoly okrem prvakov. V nasej triede sme boli piati a ked sme obehli ostatne triedy, tiez to bolo chabe. (pripomeniem, ze drviva vacsina skol v meste mala riaditelske volno).
Vedenie sa buchalo do prs, ake nasledky sa z toho vyvodia. Samozrejme polka skoly mala ospravedlnenku od mamy (ta druha polka si ju napisala sama), ze ich bolela hlava alebo mali nevolnost a vsetko bolo OK.

-Skoly maju z kazdeho ziaka peniaze a nepotrebuju ziakov zbytocne vyhadzovat.

Na tvojom mieste by som sa s tou triednou porozpraval hned, pokial este nie su podpisane vysvedcenia. Ak nie si zhovorcivy typ alebo si si to u nej posral an plnej ciare, posli rodicov. Na 99,9% sa bude pred nimi tvarit, aky si super ziak, len obcas si nezbedny.. :roll:
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Pozri si skolsky poriadok. Na vacsine skol to byva tak, ze ospravedlnenku treba priniest do troch dni po navrate do skoly. Ak si to splnil, tak nevidim dovod na neospravedlnenu hodinu. Ak ti tu ospravedlnenku nechce uznat, tak by som to riesil s niekym na vyssom poste, najlepsie priamo s riaditelom skoly.
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

no nevravte ze mate super skoly na ospravelnenky este nechodite na rybnicnu do race :lol: kamarat 25 neospravedlnenych a jednotka zo spravania :) inak legalne mame za 7 neospravedlnenych 2jku no tento limit ke prekroceny kazdym skoro a vzdy
olololwtfomg
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa olololwtfomg »

omg, ja a celá naša trieda jeden rok raz skoro celá schytala 2 zo správania za to že nejaký imbecil si nechal v lavici zhnitú, plesnivú desiatu a v celej triede bol väčší bordel ako na piatich smeriskách, a ešte niekto ochriachlil umývadlo. + jeden spolužiak bola taký že sa pod ním na počkanie lámali stoličky tak sme v zadnej časti triedy mali sklad stoličiek :D

// btw ANONYMNEMU darcovi k- ja si nerobím prdel fakt sme skoro schytali 2 zo správania+ náš triedny toho mal až tak moc vtedy že ho skoro porazilo v škole (musela po neho ísť sanitka)
Matej18
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Matej18 »

omg len dvojka ? to je na chlapa ok ved u nás v triede sa vravelo že ak nemáš dvojku tak si baba šak to je hovadina normálne mal som 20 neospravedlnených a čo to je normálne nie každý može ostať v škole jak chce a oné jak máš viac ako 18nasť tak si možeš sam písať ospravedlnenky si svojprávny takže neviem učitelke to treba asi vytmaviť ručne strčne to je teda krava neviem ale čo si s toho robíš vedu podla mňa 2ka nie je nič zle ved to je ok nikto sa ti nebude pozerať na spravanie dokonca ani výška kamoš mal 3ku a ukončil vysoku v žiline a v pohode takže neviem ako a pokial ide o nadávanie to je normal ved niekedy sú tý učitelia krepý šak toho tolko podávajú že oni sami by to nezvládli no nie ?
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Bodky a ciarky nic?? Sak sa to ani citat neda. Tam u vas je frajerina ked ma niekto 40Neospravedlnenych??
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

Matej18 napísal:omg len dvojka ? to je na chlapa ok ved u nás v triede sa vravelo že ak nemáš dvojku tak si baba šak to je hovadina normálne mal som 20 neospravedlnených a čo to je normálne nie každý može ostať v škole jak chce a oné jak máš viac ako 18nasť tak si možeš sam písať ospravedlnenky si svojprávny takže neviem učitelke to treba asi vytmaviť ručne strčne to je teda krava neviem ale čo si s toho robíš vedu podla mňa 2ka nie je nič zle ved to je ok nikto sa ti nebude pozerať na spravanie dokonca ani výška kamoš mal 3ku a ukončil vysoku v žiline a v pohode takže neviem ako a pokial ide o nadávanie to je normal ved niekedy sú tý učitelia krepý šak toho tolko podávajú že oni sami by to nezvládli no nie ?
s tym pisanim ospravedlneniek to nieje take ruzove ako to na prvy pohlad vyzera zial :D
guru07
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa guru07 »

Ďakujem za príspevky.
Odpovede :
Máme limit 7 dní , vždy som to doniesol do termínu (aj skorej)
Ospravedlnenky mi písala mama (preto som sa pýtal či mi môže dať neospravedlnenú , len som to zabudol napísať)
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

nuz bohuzial je potrebne, aby tvoja mama prehovorila s ucitelkou. alebo nech sa vasi nad tym nezamyslaju a preglgnu to. prva moznost je vsak vyhodnejsia
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

guru07: Limit 7 dni, takze nie je problem. Otazne je kolko mate povolenych ospravedlneniek od rodicov. Niekde to je tak, ze maximalne na 3 dni za polrok od rodica, niekomu je to jedno a nezaujima ho to. Kazdopadne si myslim, ze si ospravedlnenku doniesol a tak ti nemala pravo dat neospravedlnenu hodinu. Skus prehovorit este raz s ucitelkou, urcite sa odvolaj na skolsky poriadok a ked nepomoze, tak skus riaditela, zastupcu atd...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

trochu dosť ot: 2 hodiny je nič, u nás spolužiačka chýbala 56!
Potom záhadne zmizla triedna kniha :D. Velká kauza na škole, každý hladal ako debil aj keď sme ju videli deň predtým horieť

a k téme: áno, má právo odmietnúť ospravedlnenku. Závisí aká ospravedlnenka to bola. Vravíš že od rodiča. Každý vie, že rodič podrží svoje decko. Keby bola od lekára, tak je to o inom. Závisí od situácie prečo a kedy si chýbal, ale myslím že to môže spraviť.
ydoodle
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa ydoodle »

Odmietnuť môže: ak je to v školskom poriadku, tak oporu má v ňom (niekedy nie je na škodu veci si ho naštudovať). Na škole kde pôsobím je dovolená jedna ospravedlnenka od rodiča za polrok, všetky ostatné musia ísť na schválenie vedeniu školy. Samozrejme, záleží od učiteľa. A povahy ospravedlnenky - ak tam napíše všeobecnú výhovorku "rodinné dôvody" (čo si niektorí vysvetľujú aj ako priepustku na nákupy) tak sa netreba čudovať...
shanoy
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa shanoy »

ydoodle napísal:Odmietnuť môže: ak je to v školskom poriadku, tak oporu má v ňom (niekedy nie je na škodu veci si ho naštudovať). Na škole kde pôsobím je dovolená jedna ospravedlnenka od rodiča za polrok, všetky ostatné musia ísť na schválenie vedeniu školy. Samozrejme, záleží od učiteľa. A povahy ospravedlnenky - ak tam napíše všeobecnú výhovorku "rodinné dôvody" (čo si niektorí vysvetľujú aj ako priepustku na nákupy) tak sa netreba čudovať...
Jedna ospravedlnenka??? To ja nechapem.... Ja ze si to vymyslaju iba u nas a nasa triedna... A ked nahodou, ideme k rodine do zahranicia, potom musim ist s tatom nieco vybavovat, alebo idem na vystavu, alebo ut mam rodinu - ato vsetko za jeden polrok tak potom by to ako riesili?? Podla Ministertva skolstva, ma rodic pravo ospravedlnit dieta na ako dlho chce a moze doniest barskolko ospravedlneniek - aspon tak som to dostal emailom, ked som im to pisal.....A prosim vas ked bola klasifikacna porada 23.6 poobede, tak dni 24.25.26 su klasifikovane?
Napísať odpoveď