Zdravotná telesná

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Opak
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Opak »

lebo polka z vás sú maniaci ktorý by len sedeli pri kompe a leštili si bakule :aasmile20:
okrem PC sú aj iné veci...skúste zdvihnúť žalúzie, vonku je slnko :veget:
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

Martin44 napísal:A just by som takych ako ty nechal, aj ked by si bol oslobodeny, sediet na lavicke a zbieral by si lopty,nech sa potis jak tupelo vo flanelke a dlhych gatiach.
však som neni oslobodený :shock:
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

Opak napísal:lebo polka z vás sú maniaci ktorý by len sedeli pri kompe a leštili si bakule :aasmile20:
okrem PC sú aj iné veci...skúste zdvihnúť žalúzie, vonku je slnko :veget:
hej takze ked je vonku slnko tak vypnime PC a podme sa vonku strieskat a skurit, ja volim radsej PC
olololwtfomg napísal:Nechápem čo sa to s vami, k****, v poslednom čase deje. ja si v poslednom čase neviem predstaviť deň bez aspoň 2 hodín pohybu, cvičenia alebo čoho... však inak sa ani nedá odreagovať od stresu a neustáleho vysedávania pri pc. Ale s tou telesnou na začiatku vyučivania... mali sme to aj my a fakt je to dosť npc. Ale kvôli tomu si dávať oslobodenie od TV?
tvoje meno hovori za vsetko tak neviem co tu rozpravas o PC
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

ked nepoznas nic ine ako PC, skurit sa, strieskat sa, tak to je smutne...je leto, teplo. VODA. kupalisko, jazero, vodna nadrz ti nieco hovori? v poslednom case som trochu namotany na minigolf, ja to nepotrebujes mat talent a ani vela behat a predsa mas aspon kustik pohybu dokonca za malo penazi..alebo zajst na pivo s kamosmi pokecat...jaj sry ty ziadnych priatelov nemas, moja chyba..alebo tvoja?
Sheep
Addict
Addict

mirak2 napísal:ked nepoznas nic ine ako PC, skurit sa, strieskat sa, tak to je smutne...je leto, teplo. VODA. kupalisko, jazero, vodna nadrz ti nieco hovori? v poslednom case som trochu namotany na minigolf, ja to nepotrebujes mat talent a ani vela behat a predsa mas aspon kustik pohybu dokonca za malo penazi..alebo zajst na pivo s kamosmi pokecat...jaj sry ty ziadnych priatelov nemas, moja chyba..alebo tvoja?
reagoval som na toho jeho smajla, ak v nom bol zamer toho prispevku

nie, tvoja chyba to nie je, ale nechapem co sa rozdrapujes, akoby si ty jediny teraz poctivo musel makat na telesnej a vsetci naokolo nic, tak bavi ta to alebo sa stazujes? pretoze ak mna daco bavi tak mi je jedno ci to bavi/nebavi dakoho ineho, a v pripade TV nejde o cas, nejde o peniaze, nejde v podstate o nic
avsak ja na telesnu nechodim, resp. sedim tam a driemem, pretoze ma nezaujima, tie veci co sa tam robili som nevedel, tak naco sa budem obtazovat robit daco bez efektu? par krat som sa tam skoro zabil, takze ked som nemal motivaciu tak som si jednoducho zasiel po papier a hotovo
Leo15951
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Leo15951 »

vymazane
Opak
Addict
Addict

mirak2 napísal:ked nepoznas nic ine ako PC, skurit sa, strieskat sa, tak to je smutne...je leto, teplo. VODA. kupalisko, jazero, vodna nadrz ti nieco hovori? v poslednom case som trochu namotany na minigolf, ja to nepotrebujes mat talent a ani vela behat a predsa mas aspon kustik pohybu dokonca za malo penazi..alebo zajst na pivo s kamosmi pokecat...jaj sry ty ziadnych priatelov nemas, moja chyba..alebo tvoja?
jediný čo to pochopil
2Sheep nie ten smajl nebol zámerom..mal vyjadrovať pohodu
jorg22
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jorg22 »

Kazdy je iny a ked sa niekomu nechce cvicit tak to je jeho vec preco sa o takych ludi zajimate ved keby ich niekto aj donutil cvicit tak by nic nevedeli a uz by som videl jak ty telesne zdatnejsi by si snimi hrali napr futbal, len by boli nervozny a pi*ov*** do nich tak to by im zvysilo chut do telesnej.
Ja nemam rad telesnu od zakladky a rad sa z nej uvolnim, cely zivot hrat na telesnej futbal nieje to najlepsie riesenie ked to niekoho nebavi a ucitelia sa na viac nezmozu.
olololwtfomg
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa olololwtfomg »

He he, ani ja som nebol najzdatnejší na telesnej ale pre mňa to bola najlepšia príležitosť ako svojou kypťavosťou dať do držky tým silnejším(ale s mozgami veľkosti hrášku)hlavne na futbale, a to úplne legálne. a zároveň som skúšal trpezlivosť učiteľov tým že som robil všetko totálne inak ako hovorili alebo som sa večne tak dakosi strepal že to nevyzeralo moc príjemne, ale mne v podstate nič nebolo.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

miestny Fabo je tiez poriadne drevo, pred neviem kolkymi rokmi si na telesnej na gymnastike pri skakani cez kozu rozflakal koleno takze 2 mesiace nebol v skole. nie na telesnu nezanevrel a aj ked vedel ze ho stale na florbale pri telesnej hodime do branky tak stale chodil....a nakoniec v branke objavil svoj skryty talent :D:D
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

mirak2 napísal:miestny Fabo je tiez poriadne drevo, pred neviem kolkymi rokmi si na telesnej na gymnastike pri skakani cez kozu rozflakal koleno takze 2 mesiace nebol v skole. nie na telesnu nezanevrel a aj ked vedel ze ho stale na florbale pri telesnej hodime do branky tak stale chodil....a nakoniec v branke objavil svoj skryty talent :D:D
ako keby si hovoril o mne, ja tiez ked som bol stvrtak :D tak som neako skovcil spravil som ako keby salto a vyklbil si ruku :lol: a 2 mesiace som bol doma 8) a potom do konca roka som sa nanich pozeral jak puk 8)
mulatt
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mulatt »

podla mna to je v poriadku ked si niekto vybavi papier a je oslobodeny :) proste ak mu nejde sport a je gramblavy zbytocne sa tam bude trapit a ponizovat..to uz kazdeho vec ci mu pohyb treba alebo netreba... :roll: btw: aj tak vacsina z vas si vybavuje ospravedlnenky aby nechodila na ine predmety tak neviem preco prave do tych co nechodia na telesnu tak drbete (drbte do tych co nechodia na hlavnejsie predmety a ne tv :roll: )
ProfionQQ
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ProfionQQ »

ja som mal telesnú velmi rád.... volejbal sme hrávali stále /super vec/ to ma bavilo... skok do výšky perfektné...tam som bol skoro najlepší...telocvikár mi vždy povedal že najlepšia technika akú videl... a raz sme skákali cez švedsku bednu....no a mne sa to nejak nedarilo skákať...tak som povedal že mi to nejde, že nebudem..

no a on sa nasral a začal byť na mna protivný na telesnej...išiel som za triednou vypýtal som si tlačivko na OTV a na druhy tyžden som už sedkal na lavičke a pozeral sa ako ostatní cvičia...a tá bezmocnosť telocvikára---krásny pocit :)
Sheep
Addict
Addict

mulatt napísal:podla mna to je v poriadku ked si niekto vybavi papier a je oslobodeny :) proste ak mu nejde sport a je gramblavy zbytocne sa tam bude trapit a ponizovat..to uz kazdeho vec ci mu pohyb treba alebo netreba... :roll: btw: aj tak vacsina z vas si vybavuje ospravedlnenky aby nechodila na ine predmety tak neviem preco prave do tych co nechodia na telesnu tak drbete (drbte do tych co nechodia na hlavnejsie predmety a ne tv :roll: )
cista pravda, skoro kazdy sa ulieva z normalnych hodin a robi borca ako on cvici na telesnej
Opak napísal:jediný čo to pochopil
2Sheep nie ten smajl nebol zámerom..mal vyjadrovať pohodu
co uz zle pochopene, sry
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

Sheep napísal:tvoje meno hovori za vsetko tak neviem co tu rozpravas o PC
clovece, moc ti prajem aby si spoznal zivot mimo PC, takymto sposobom sa nebudes moc zaradit v spolocnosti, budes utiahnuty a nebudes vediet nadviazat ustny kontakt, nieto este nejaku vaznejsiu znamost... O to horsie je, ze tu prezentujes to, ze zivot za PC je lepsi a plnohodnotnejsi - co je kravina... Vsak zistis casom neboj sa, ked skoncis skolu budes v peknych srackach... ty druid :wink: :roll:
Opak
Addict
Addict

mystique napísal:clovece, moc ti prajem aby si spoznal zivot mimo PC, takymto sposobom sa nebudes moc zaradit v spolocnosti, budes utiahnuty a nebudes vediet nadviazat ustny kontakt, nieto este nejaku vaznejsiu znamost... O to horsie je, ze tu prezentujes to, ze zivot za PC je lepsi a plnohodnotnejsi - co je kravina... Vsak zistis casom neboj sa, ked skoncis skolu budes v peknych srackach... ty druid :wink: :roll:
krásne povedané...to isté platí aj pre mojho brata(ahoj :mnam: )
chlapci fakt, neprospieva Vám to :?
Sheep
Addict
Addict

mystique napísal:clovece, moc ti prajem aby si spoznal zivot mimo PC, takymto sposobom sa nebudes moc zaradit v spolocnosti, budes utiahnuty a nebudes vediet nadviazat ustny kontakt, nieto este nejaku vaznejsiu znamost... O to horsie je, ze tu prezentujes to, ze zivot za PC je lepsi a plnohodnotnejsi - co je kravina... Vsak zistis casom neboj sa, ked skoncis skolu budes v peknych srackach... ty druid :wink: :roll:
takyto zivot tu urcite neprezentujem
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Neuznavam oslobodenie od telesnej, pokial nie je na to naozaj VAZNA pricina. Ak niekomu nejde telesna, tak je podla mna blbost, aby bol oslobodeny. Mne nesla matika a nemohla som sa od nej dat oslobodit, ale snazit sa. To iste sa ocakava aj na telesnej od tych, ktori nemaju radi sport, len sa trochu posnazit a prejavit aspon min. zaujem.
Pokial sa nemylim, tak su rozne stupne oslobodenia, ja som mala na jeden sk. rok ciastocne oslobodenie kvoli zdravotnym problemom, cize som cvicila len to, co som mohla pocas normalnej hodiny. :)
ydoodle
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa ydoodle »

Začnem trochu všeobecne - od konca. Padla tu zmienka o stupňoch oslobodenia. Nie je to tak celkom presné, nazývame to Skupiny TEV a sú 4:
I - výkonnostná (pre profesionálov, lekárom potvrdené, že je schopný podávať nadpriemerné výkony)
II - normálna (pre bežných smrteľníkov, nepotrebujete žiadne papiere ani návštevy lekárov)
III - čiastočné oslobodenie (ak má niekto menšie zdravotné problémy, ktoré mu zabraňujú v niektorých činnostiach na telesnej, pričom lekár jasne uvedie čo je dovolené a čo nie)
IV - úplné oslobodenie (pri vážnych problémoch, kde sú všetky činnosti na TEV ohrozením zdravia študenta)

No a teraz môj názor:
Oslobodenia v pôvodnom zmýšľaní sú dobré. Majú ochrániť zdravie študentov, ktorí naozaj nemôžu za to, že majú zlý zdravotný stav (napríklad dedičné choroby). Ja sám som si to mohol vyskúšať na vlastnej koži. Telesnú výchovu prakticky nepoznám. Celé moje študentské pôsobenie bolo sprevádzané oslobodeniami, keďže som nemal na výber. Nie je to však vždy len podľa zdravotného stavu. Aj keď každý lekár, ktorý videl moje záznamy zhodnotil, že je zázrak, že pred ním ešte stojím živý, ja osobne sa cítim vpohode. Prečo?

Napriek zákazu sa venujem aj športovaniu. Sedenie za PC je síce adrenalín sám o sebe, ale moc telu neprospieva. 18 rokov som sa nehýbal. Neuveríte, môj stav sa len zhoršil. Pribudli ďalšie a ďalšie problémy. Keďže na TEV som nemohol ani pomyslieť (administratívna prekážka - skrátka nemôžem a bodka), zašiel som za známym, basketbalovým trénerom. Poznal ma, môj stav a moje (vtedy ešte) neschopnosti. Trochu ma vzal do laty a po polroku aj telocvikár zhodnotil, že neoficiálne dosahujem lepšie výsledky ako väčšina, čo mu chodí na hodiny.

Nechcem aby to vyzeralo ako chválenie. Lebo je to len ukážka, že všetko sa dá, keď človek chce. Pričom je tam ešte jedna, veľmi dôležitá vec, ktorá bola aj tu spomenutá: prečo sa porovnávate s ostatnými? Že spolužiak vie hrať futbal lepšie než ja, preto radšej nebudem hrať vôbec? Porovnávajte sa sami so sebou! Aký výkon som podal pred mesiacom a aký dnes? To je merítko úspechu. Nie to, akého súpera mám oproti sebe.

Len ma tak napadlo: prečo, keď niekomu nejde matematika, tak je schopný presedieť celú noc nad knihami, aby dostal dobrú známku, ale ešte som nevidel študenta, ktorý by išiel trénovať, aby na telesnej predviedol dobrý výkon?
Napísať odpoveď