Nebudu knihy? Nebude vysvedcenie!

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Mastros
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Nebudu knihy? Nebude vysvedcenie!

Príspevok od používateľa Mastros »

Prejdem rovno k veci:
Problem je taky, ze pri odovzdavani knih (ucebnic) som zistil, ze mi 2 chybaju (Literatura pre 1. rocnik SS a gymnazii a Nauka o potravinach).
Triedny profesor mi nadiktoval cenu za jednotlive knihy (Literatura 55,50 a NAP 98,-). Potom siel za profesorkou, ktora sa starala o prevzatie tychto knih.
Udajne triednemu povedala, ze tieto knihy sa nedaju zaplatit.
Triedny mi to referoval a dodal, ze ak tie knihy zajtra neprinesiem, NEDOSTANEM vysvedcenie.
Obehol som 3 knihkupectva v Piestanoch, nikde nemali a v jednom som sa predavacky pytal ako asi skoly nakupuju ucebnice pre ziakov.
Dozvedel som sa, ze skoly si to objednavaju vo vacsich mnozstvach z velkoskladov a nakladatelstiev, takze asi tazko pochodim v malych knihkupectvach.
Spoluziak hladal aj na nete SPN, kde tie 2 knihy nie su ani v ponuke.

Je podla Vas normalne, aby sa stratene ucebnice nedali zaplatit?
Moze si triedny dovolit NEDAT mi vytlacene a podpisane vysvedcenie kvoli tomu, ze som neodovzdal 2 knihy hoc´ som ich chcel zaplatit?
Aky je Vas nazor na danu problematiku?

Chodim na Hotelovu Akademiu Ludovita Wintera, Piestany.

Prepacte, ak je to zle zaradene.
UjoNecro
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa UjoNecro »

U nás to bolo rovnako, aj za požičané knihy z nižnice nedávali vysvedčenie, ale neviem o tom, že ti môžu odoprieť možnosť zaplatiť.

Asi ťa chcel len postrašiť aby si riadne pohľadal, ak nie tak choď za riaditeľom a určite sa nájde nejaké normálne riešenie :wink:
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Dá sa v pohode.

Treba ísť za človekom, ktorý ma nastarosti knižný fond školy a dohodnúť sa s ním. Triedny na Teba tlačí, lebo nechce mať s ním opletačky. Pokiaľ vybavíš jeho, triedny sa upokojí. :wink:
Mastros
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Mastros »

Joj, prepacte, ja som zabudol napisat, ze knizny fond skoly a skolsku kniznicu prevadzkuje profesorka preberajuca ucebnice.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

u nas mala vzdy triedna cennik a ked nieco chybalo vytiahol si prachy a bolo
kupo
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kupo »

Mastros napísal:Joj, prepacte, ja som zabudol napisat, ze knizny fond skoly a skolsku kniznicu prevadzkuje profesorka preberajuca ucebnice.
pojdes rovno za nou a spytas sa jej ako to mas riesit a podla toho sa budes riadit
wolodo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa wolodo »

to neurobia ze by ti nedalo vysvedcko koli kniham ktore chces zaplatit.
akoze sa nedaju zaplatit ked ti na ne dal cenu triedny?.... ak to nevybavis s triednym tak zbehni za riaditelom a ak on uz otto nepochopi.... tak niektori z tvojich rodicov urcite dostane nervy a zbehne do skoly sa trosku vynadavat....

ja som neodovzdal asi 7 knih a maturitu mam doma... :lol:
pershing
Guru
Guru

Príspevok od používateľa pershing »

pozicat - ofotit
tak sa to robi u nas..
Jimmy
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jimmy »

pershing napísal:pozicat - ofotit
tak sa to robi u nas..
tak tak aj u nas, triedny nam to kazdy rok prizvukoval, ze treba knihy podpisat a vratit, ale kazdy rok to bolo to iste.....nie jeden z nas behal posledne dni v skole po meste a prefocoval co sa dalo :D
DejmiJohn
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DejmiJohn »

Čo by niektorí u nás dali za to, keby nedostali vysvedčenie, ...
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Milujem pristup slovenskych ucitelov a profesorov k svojim ziakom. Takto buzerovat niekoho - na tvojom mieste jej poviem, ze nech nezabudne, ze jej plat pochadza aj z vrecak tvojich rodicov a nech nerobi okolo toho takyto humbug. To sa podoba, stane sa nieco a student je v momente buzerovany a je s nim zachadzane ako s babkou. Nedaj sa a povedz jej, ze na nevydanie vysvedcenia toto zdaleka nestaci a ze na to vlastne ani nema pravo.
Jimmy
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jimmy »

no a aby som nezabudol....u nas sa nam normalne riaditel skoly vyhrazal, ze ked nezaplatime skolne, tak nam nepodpise maturitne vysvedcenia, kedze niektori spoluziaci este v maji nemali zaplatene. Ani neviem ako to dopadlo, kedze som pri odovzdavani nebol :?
Jake
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Jake »

nasa triedna ma momentalne lekvarovu naladu a ked niekomu chybala kniha tak mame dva sposoby... kniha za kniha.. ak niekto nasiel nejaku tak sa to da nahradit.. alebo sumarny poplatok 100sk a sme hotovy nic viac nic menej no problem :)
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

vuala tu mame priklad nasho skolskeho systemu. nic nefunguje, nikto to nevie riesit, nikto nevie povedat absolutne ziadne riesenie alebo postup. ked ti neda vysvedcenie, tak si ho chod pytat k riaditelovi. riaditel hadam nie je tak pripeceny ako zvysok personalu danej pakarne. to som este nezazil, aby mala kniha "nevycislitelnu" hodnotu. pochopim keby stratis oblicku alebo take daco, ale knihu? omg
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

U nas to bolo tak, ze stacilo knihu prefotit a odovzdat, potom bol pokoj. Ak to das niekomu vo firme, kde kopirovanie nekontroluju, tak to vyjde este lacnejsie ako zaplatenie za stratu :)
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Jimmy napísal:no a aby som nezabudol....u nas sa nam normalne riaditel skoly vyhrazal, ze ked nezaplatime skolne, tak nam nepodpise maturitne vysvedcenia, kedze niektori spoluziaci este v maji nemali zaplatene. Ani neviem ako to dopadlo, kedze som pri odovzdavani nebol :?
Nie je nahodou skolstvo bezplatne? Ak ano, tak to robi protizakonne. Poslite to do TV NArkoza alebo Jojoj, oni si na takychto pripadoch zvyknu zgustnut...
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

seth82 napísal:Nie je nahodou skolstvo bezplatne? Ak ano, tak to robi protizakonne. Poslite to do TV NArkoza alebo Jojoj, oni si na takychto pripadoch zvyknu zgustnut...
skolstvo je bezplatne, ale napr na sukromnych skolach nie je :)
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pinacolada »

ked u nas nieco chyba tak skopirovat a do vazby.skus sa opytat ci sa to takto neda
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

To je úplne normálna vec že ti nedajú učebnice.
Avšak malo by im stačiť, keď im zaplatíš sumu učebníc. Nemusíš nosiť nové.
čo to máte za školy omg :roll:
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

1. skor sa pozri v nejakom antikvariate ako v knihkupectve, ja osobne som takto zohnal gramatiku pre 3-4. rocnik :)
2. clovek co ma na starosti ucebnice moze povedat ze nestaci ked zaplatis hodnotu knih ak ich ma malo na sklade a potrebuje original knihu lebo nema co dat tvojim mladsim spoluziakom
3. ak nepochodis v antikvariate, nasleduje copycentrum
4. moj exspoluziak neodovzdal knihu v neviem ktorom rocniku (2/3 neviem) a doteraz nedostal vysvedcenie, vobec mu nechybalo :lol: ale uz si to "vybavil", netusim sice ako ale ani ma to nezaujima
5. seth - neviem ci by si nieco take povedal v 16tich rokoch svojmu triednemu, a neviem co ma riaditel spolocne s odovzdavanim ucebnic. keby ti kamarat nieco pozical (knihu/hru/dvdcko/frajerku...) a ty by si to stratil, asi by kamos nemal z toho velku radost
trochu nadhladu poprosim a nie tuna sa rozdrapovat aka nespravodlivost
Napísať odpoveď