Určite aj vy máte nejaký takýto podobný koníček. Autobusy, električky, vlaky... Tak skúste vy napísať niečo o vašej záľube.
Autobusová "mánia"
-
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
Autobusová "mánia"
Znie to trocha divne ale určite ste niektorý z vás boli kedysi zaťažený na autobusy. Ja som odmalička. Stále som musel sedieť vpredu, vidieť vodičovi na palubovku, kontrolovať rýchlosť a pod. Bol som malý a pamätám keď som nastúpil do Ikarusu 280.08 ktorý mal tzv. "harmonikové dvere". To bola jazda toto. Rinčanie motora ako o dušu a hlavne tá veľká prevodovka...
Určite aj vy máte nejaký takýto podobný koníček. Autobusy, električky, vlaky... Tak skúste vy napísať niečo o vašej záľube.
-
Medium Star
Nepovedal by som... http://www.ikarusy.net/slovensko_ikarus ... p/255.htmlerytrocyt napísal:280.08...pomsta spoza dunaja, snáď najhorší autobus na svete. Síce nezmar, ale čo sa týka kultúry cestovania, je to v riti.
Čo by si nepovedal? Facku chceš?Online napísal:Nepovedal by som... http://www.ikarusy.net/slovensko_ikarus ... p/255.html
-
Grond
Medium Professional
no ked som bol maly tak som zral vsetky nakladne vozidla hlavne tatrovky (tie starsie tatry148 )
btw k tym ikarusom jasne na tie sa zabudnut neda v zime je tam jak v mraznicke ,v lete sa tam clovek ide uvarit
ked sa to rozbehne dole kopcom clovek sa modli aby to malo brzdy a ked to pari hore kopcom aby sa to nerozpadlo
btw k tym ikarusom jasne na tie sa zabudnut neda v zime je tam jak v mraznicke ,v lete sa tam clovek ide uvarit
ked sa to rozbehne dole kopcom clovek sa modli aby to malo brzdy a ked to pari hore kopcom aby sa to nerozpadlo
-
PAIN
Light Professional
niesomm ziadny "autobusár" ale vspomenul som si na jazdu smrti na niecom takom ako je na obrazku akurat ze na ovela zanedbanejšom autobuse teda nieje to on ale mal taky parkovity tvar (BTW Madarsky vidieky autobus
)...... u nas je to v mestach uz celkom dobre co sa busov týka aj ked sa v nich tlacime ako sardinky, ale od vtedy ak nemusim busom, tak chodim radsej vsade na bicykli..kedze auto este nemam
-
in your world
Light Star
no ja som strávila polovicu svojho doterajšieho života v buse. cestujem v ňom už od základky.spomínam si aj na ikarus(harmonika),to bola jazda,slova si nepočul.museli ste na seba vrieskať, aby ste niečo počuli. ale inak v pohode. s kamarátom sme si sadli na zadné schody a kecali. neznášam teraz tie nové s mini okienkami. je tam na nevydržanie a ešte keď je plný.radšej by som išla tým starým rozheganým busom. ja rada cestujem busom, hlavne na dlhšie vzdialenosti. 
Ikarus 280 mal jedinečný zvuk. Neviem, či to bolo sprevodovaním alebo niečim iným, ale ten autobus turoval, šofer radil a vozidlo sa sotva vlieklo 50. Pamätám si ešte časy, keď dvestoosemdesiatky chodili ako linkáče. Z BA do Rohožníka k dedkovi na zahradu (cca 60 kilakov) týmto busom bolo nepopísatelné.
-Keď som bol malý chalan som však radšej sledoval vlaky. Rátať počet vozňov bola povinnosť (z okna sme mali výhlad na trať). Takisto so mnou museli rodičia povinne absolvovať všetky prehliadky historických vozov, ktoré sa konali..
-Keď som bol malý chalan som však radšej sledoval vlaky. Rátať počet vozňov bola povinnosť (z okna sme mali výhlad na trať). Takisto so mnou museli rodičia povinne absolvovať všetky prehliadky historických vozov, ktoré sa konali..
-
last_knight
Light Professional
-
olololwtfomg
Expert
Ja najrad3ej cestujem vlakmi hlavne staršími osobákmi+ unique staré osobáky. Jeden bol fakt jedinečný zvukmi ktoré vydával. doslova bolo počuť každý pohyb v mechanike či brzdách toho vlaku. Proste adrenalínový zážitok z jazdy. Škoda že zavádzajú tie nové ale aj tie sú niekedy neprekonateľné hlukom vo vnútri vozňa, hlavne v blízkosti kabínky rušňovodiča. Naposledy čo som ním išiel tak ten rušňovodič furt pískal trúbou či čo to majú vlaky a bolo to nenormálne silno počuť. Až som mal pocit že toho vodiča to až príliš baví.
A ty si skade prišiel? Kto má v autobuse MHD/vlaku/lietadle kúpeľňu?marian152 napísal:teplo
vela ludi
nepohodlne sedadla
absencia zachoda
absencia kupelne
niektorym byva dokonca zle
nemoznost prejst sa
velmi mala sanca ze na vas bude z okienka fukat
stoji pri kazdom strome
v dnesnej dobe sa k tomu pripajaju aj nekonecne zapchy v mestach
...len niekolko z nevyhod cestovania busom