Nahradenie v php

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Josa
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Nahradenie v php

Príspevok od používateľa Josa »

Potrebujem pomoct. Mam jeden system, ale su s nim problemy, ze ked clovek nieco v profile nevyberie tak tam hodi "0". A ja potrebujem prikaz, ze ak sa v {l_nnnn} objavi 0 tak aby tu nulu zamenilo za xxxx.

Tie nevyplnene veci sa vyberaju pomocou roletoveho menu a nazvy su ulozene v DB ak by to bolo dolezite. Dakujem.
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Z toho tvojho popisu som vôbec nič nepochopil. :)
Josa
Light Professional
Light Professional

Prikladam prilohu.
V prvej casti obrazku je vidno, ze clovek nevybral pri registracii sekciu "hladam" a tak to tam vzdy hodi nulu. No a ja potrebujem, ze ked clovek nic nevyberie tak namiesto tej nuly hodilo napr. nevyplnil.

Proste ze by som niekam do php suboru hodil nieco co by kebyze sa nachadza samostatna nula nahradilo za nieco ine.
Prílohy
65636-222.jpg
chrono
VIP
VIP

Neviem, ako to tam máš vyriešené, takže stále neviem, ako to treba opraviť.

Keď pošleš nejaký formulár, tak ti prídu, cez POST alebo GET, všetky potrebné údaje. Tam môžeš otestovať čo je, a čo nie je vyplnené a podľa toho to uložíš...

Riešenie tvojho problému záleží (okrem iného) aj od toho, ako máš tie údaje uložené. Ak ich máš v DB, tak tie dáta môžeš upraviť tak, že v DB nahradíš obsah toho stĺpca (v prípade, že obsahuje len 0" prázdnym reťazcom. Ak je problém iba pri zobrazovaní (a teda v DB je to uložené dobre), tak budeš musieť urobiť niečo iné.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

ako bolo spomenuté, len to rozviniem: nemusíš to podla mňa ani nejak radikálne v db meniť, iba pri výpise si v podmienke zistíš či je tam nula alebo rozumná hodnota, a podla toho vypíšeš "nezadané" alebo to čo tam je.
chrono
VIP
VIP

Zmena v databáze je iba jedno UPDATE query. :)
Josa
Light Professional
Light Professional

Vsetkym vdaka mate u mna k+, ale spravilo sa to nejako samo. Fakt netusim ako je to mozne, ale je to tak. :D
Napísať odpoveď