Oplatí sa AC Freezer 7 Pro stále ?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Luxo
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Oplatí sa AC Freezer 7 Pro stále ?

Príspevok od používateľa Luxo »

Ahojte, idem vymeniť referenčný intel chladič CPU, procesor Intel Core 2 Duo E4400 ( LGA 775 ), zozákladu na 2.0 Ghz, teraz ho mám s intel chladičom na 2.6 Ghz a chladič sa bude snažiť o vyšší výkon ( nižšiu teplotu ), uvidíme či sa to podarí. Každopádne CPU schladnúť potrebuje a tak sa pýtam či by bol ešte aj v dnešnej dobe tento chladič dosť dobrý, ako bol kedysi :) Chcem verziu Pro, je jasné, že ten starý sa už neoplatí a ani ho nejde zohnať, načo. No a ak by bol v približne rovnakej cenovej kategórii iný, lepší chladič alebo nejaká alternatíva, sem s ňou. Uvažujem o 2x prídavný FAN pre recyklácu vzduchu, dalo by sa zariadiť aby jeden načerpával vzduch a jeden vzadu vyháňal z bedne ? A aké fany ( nie drahé ) by sa hodili ? Rozmery ešte neviem, musím teprv zmerať :D Dakujem za rychlu pomoc chalani ! :)
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

no tak rychla asi nebude lebo musis povedat ake chces tie fany, nie drahe to je do kolko? na ten ac freezer sa ti este pozriem
//chladic by som asi bral tento http://www.tichepc.sk/produkt/HPH-925CU ... -2920.html je priblizne v takej cene ako AC

ale ak mas peniaze tak tymto nic nepokazis http://www.tichepc.sk/produkt/Scythe-SC ... 5-977.html

a ak chces aj fany tak napis rozmery
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Evercool je shit ako remen, mal som od nich niekolko chladicov (na sasi, na hdd atd.) a vsetky strasne nekvalitne sracky. A sutaz o najvacsiu sracku vyhrava Evercool HDAC, to je z totalna nocna mora.

Od tej znacky by som proste nevzal absolutne nic uz.
Luxo
Medium Star
Medium Star

takže ten AC Freezer už neodporúčaš ? Inak bol by som nesmierne rád, keby niektorý z tých chladičov môžem použiť do dosky Gigabyte GA-965-GM S2 rev.2.0 , je to doska menších rozmerov tak preto chcem vybrať taký, aby nebol v kolízii s komponentami. No a moja bedňa je http://pc.itek.cz/skrine-miditower-400w ... -400w-12cm . Až na to že som zmenil zdroj. Takže to vyzerá na 12cm FANy , a tým slovo lacné myslím naozaj lacné. Mne stačí, aby to dávalo vzduch do / zo skrine. Na tichepc.sk su dost lacne, ale myslim ze na 2 FANy budu 3 stovky stacit, nie ?

No a ešte by bodla rada, ktorý to vlastne ten chladič odporúčaš. Ktorý lepšie chladí. Nejaké porovnanie medzi nimi asi nieje, čo ?

A teplovodivá pasta je kapitolka sama o sebe, ale tú asi aplikovať nebudem bo som začiatočník v chladení a namiesto nej, by som sa pripiekol ja :D
gwixt
Addict
Addict

Príspevok od používateľa gwixt »

Luxo napísal:A teplovodivá pasta je kapitolka sama o sebe, ale tú asi aplikovať nebudem bo som začiatočník v chladení a namiesto nej, by som sa pripiekol ja :D
ehm ... no tak v takom pripade byt tebou tak bednu ani neotvaram .. VAZNE
Luxo
Medium Star
Medium Star

no, bedňu mávam otvorenú dosť často, ale myslel som to tak, že som s pastou ešte nerobil :D
No a čo s tým AC ? Ja od vás chcem nejakú raduuuu
alfo
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa alfo »

kup si AC 7 Pro je to dobry chladic a za tie peniaze nic lepsie nezozenies. :wink:
Filipito
Darca
Darca

ja mam evercool chladic na hdd a este este mam od nich aj anti vibracny kit a vsetko super tak neviem vcom to moze byt, ale tak neviem rozhodni sa mkedzi timi dvoma ak nedas viac a fany mozu byt taketo odporucam ma ich kamarat: http://www.tichepc.sk/produkt/Rasurbo-B ... -1775.html
Luxo
Medium Star
Medium Star

ohladom tych FANov som pozeral a našiel som nejaké low price s PWM reguláciou, http://www.tichepc.sk/produkt/AC-Fan-12-PWM-1567.html , oplatí sa ?
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

Luxo napísal:no, bedňu mávam otvorenú dosť často, ale myslel som to tak, že som s pastou ešte nerobil :D
No a čo s tým AC ? Ja od vás chcem nejakú raduuuu
Pre teba najlepsia rada bola od gwixt-a :!:

Ale aby som nebol uplne ot, aj ked v tomto pripade mi to ani tak nepripada, AC freezer pro je stale dobra volba. Kvalitny chladic za rozumnu cenu. Evercool som nikdy nemal, na Scythe mi nikdy nevyslo :D Kazdopadne chladice od Scythe su drahsie pri porovnatelnom vykone. Aspon, co som mal moznost zhliadnut testy, Freezer mam doma.
Luxo napísal:ohladom tych FANov som pozeral a našiel som nejaké low price s PWM reguláciou, http://www.tichepc.sk/produkt/AC-Fan-12-PWM-1567.html , oplatí sa ?
Davaj pozor na to, kam ten chladic chces namontovat, lebo tento mozes dat len ako vyfuk, je tak skonstruovany. Mam ho v bedni, zregulovany pomocou panelu s potenciometrom a ide na, bajočko,asi na 6-7V. Nemam ako zistit tedka. Takze ho nie je vobec pocut, vzduch taha ale celkom fajn, aj napriek malym otackam. Ked ho das na full, tak ho je ale pocut viac, ako by som si prial. Ale zase je tu jedna dolezita vec a to cena.
Luxo
Medium Star
Medium Star

Len sa o mňa tolko nebojte, som neni lama, skrinku otvorím, šak toho kompa som si skladal ja tak už dačo viem a beriem toho Freezra s Rasurbo Basic 120 mm fanmi. :wink:
Filipito
Darca
Darca

dobra volba
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Filipito napísal:ja mam evercool chladic na hdd a este este mam od nich aj anti vibracny kit a vsetko super tak neviem vcom to moze byt, ale tak neviem rozhodni sa mkedzi timi dvoma ak nedas viac a fany mozu byt taketo odporucam ma ich kamarat: http://www.tichepc.sk/produkt/Rasurbo-B ... -1775.html
Klasicke chladice ako tie na hdd (ako tieto http://www.tichepc.sk/produkt/Evercool- ... -1382.html) robia nenormalny hluk, boxove ako tieto (http://www.tichepc.sk/produkt/Evercool-HDAC-1384.html) robia hluk este vacsi, nieje ich takmer pocut len na minimanych otackach, pri ich zvyseni zacne cely ten fanovy valec vibrovat a znie to ako vrtacka s priklepom, o tom ze tie displeje sa napriklad po restarte alebo sem tam aj po klasickom zapnuti pc nespustia ani nevravim. A ak zapnes podsvietenie zacnu pistat ako chore. Dalej taketo chladice do sasi (ako tieto http://www.alza.sk/SK/chladic-evercool- ... d77597.htm) su zas tiche, ale prietok vzduchu je priam smiesny. Preto vravim ze od evercool uz nekupujem nikdy nic.

Luxo teplovodivej pasty sa neboj, jej prinos na chladenie je sice skutocne minimalny, bola by ale skoda ju tam nedat, mal by si ju dostat v baleni ku kazdemu chladicu. Je to jednoduche priam trivialne, proste chladic aj proceror ocisti nejakym pripravkom z obsahom alkoholu, utri do sucha a potom nanes malinku (naozaj uplne tenucku) vrstvu pasty na procesor. Pozor, len na procesor, daj si bacha nech ti potom po pritlaceni chladica nepreteka cez okraje, ta vrstva musi byt fakt malicka. Ale fakt sa toho nemusis bat.
Filipito
Darca
Darca

gangy: no tak blover vrcat nemoze ja co som mal ten chladic pod hdd tak sa mi zdal ako celkom normalny nebol uplne tichy ale tak zase ani nevidaval ziadne blbe zvuky... ten chladic ktory som mu odporucilsom tam dal preto lebo na nete boli celkom pozitivne reakcie nanho
xJEDIKNIGHTx
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa xJEDIKNIGHTx »

Pokial viem,tak arctic cooling už nanáša na svoje CPU chladiče teplovodivú pastu,takže nemusíš nič riešiť,len nasadiť a je to.
Luxo
Medium Star
Medium Star

fajn, ďakujem vám, snáď sa s tým dáko popasiem, chladič bude OK, len ešte budem musieť poriešiť tie FANy, ale asi vezmem tie Rasturbo, sú tichučké a stačiť určite budú.

// Ešte sa spýtam, počítač sa mi v poslednej dobe dáko nezdá, zasekáva sa mi myš, a dosť často a pritom myšou to nieje, skúšal som viac a rôznych. Začne to keď spustím PC, musím to párkrát reštartovať a už to ide. Môže to byť grafickou ( ATI x1950xt ), procesorom, ovládačmi alebo nejakým nežiadúcim procesom ? Neviem ako by som to bližšie specifikoval, ale raz som sa s podobným problémm stretol na fóre, kde odkazovali na kartu ATi. Možno je to aj CPU, ktovie, ale teploty sú v norme. A robí to aj na nepretočenej frekvencii procesora. Je to len tak raz za par dni, ale potom vždy hodinu davam kompa dohromady aby frčal. Možno je to karta, lebo začala robiť zvláštne veci, teplota je na 71 stupnov (v zatazeni ), spustim Assassins Creed a po asi 3 minutach hrania stmavne obrazovka, akokeby sa vypne, a ked dam restartovat PC tak sa restartne, vypne, zapne a restartuje sa BIOS-ka, takze musim zase menit nasobic RAMky atd. Nevie niekto co s tym ? Inak je dost mozne ze ta karta je "poskodena" pretoze nejde ani na zakladnych frekvenciach 625, 900 v 3D rezime, ona je ajv 3D stále podtaktovaná na 2D 500,600 a keď chcem manuálne vytiahnuť frekvenciu jadra na tých 625 tak mi to nedovolí. Preženie sa už na nejakých 580 kde je hŕba artefaktov a to je teplota okolo 70 stupnov ! Wtf ? Co je s tým ? :lol:
reno23
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa reno23 »

Arctic Cooling Freezer 7 Pro vs. Akasa AK-965

Kód: Vybrať všetko

Vypadá to, že Arctic Cooling Freezer 7 Pro byl sesazen z trůnu krále levných chladičů a na jeho místo usedla Akasa AK-965
Luxo
Medium Star
Medium Star

mno neviem, akasa je pre mňa dosť neznáma cesta, ale ďakujem za link, určite si to večer prečítam

//autoeditácia príspevku ( 13 Jul 2008, 16:49 )
neviem, stále to zvažujem nad tou Akasou a Freezrom. Má niekto Akasu ? Skúsenosti ?
Napísať odpoveď