e-shop
-
neo250
Star
- Kontaktovať používateľa:
e-shop
Ludia chcem sa opýtať, či sa dá normálne z php spraviť e-shop, proste aby mohli ludia bezproblémov nakupovať a ostatné veci, je na to nejaký príkaz, alebo program alebo šablona.... za pomoc vopred diky 
chlapci uz prestante ... zabijate ma ... e-shop v c++ ? a to co akoze robis nejaky zazracny mega-activeX ?johny3212 napísal:presne tak free shop, to sa da aj vyguglit take veci, bo pochybujem ze nieco take by si vedel naprogramovat, ked tu davas taku temu. Ja tet na niecom takom pracujem , ale v C++.
-
audiotrack
VIP
-
johny3212
Star
no ja som to robil ako semestralku, vtedy to bol iba jednoduchy program na 500 riadkou mal som to za B, boli tam porobene triedy obiekty a nakupovanie s tym atd. no tet to rozsirujem o vela veci ako registracie, obiednavky, pladba, na vsetko si tvorim vlastne kniznice a tak, ale to mam len vo volnom case. Ale vsetko je to len v konzolovom rieseni, no zatial. hehzaggi napísal:chlapci uz prestante ... zabijate ma ... e-shop v c++ ? a to co akoze robis nejaky zazracny mega-activeX ?
-
poltergeist
Novice
LOOOL dalsi super programator ktory ohuruje ludi svojimi frazami ktore su vygooglil .johny3212 napísal:presne tak free shop, to sa da aj vyguglit take veci, bo pochybujem ze nieco take by si vedel naprogramovat, ked tu davas taku temu. Ja tet na niecom takom pracujem , ale v C++.
Nwm ale tato tema je dost od veci by som povedal.
Jasneze sa v PHP da napisat eshop.
Ale je to trosku nepresne budes potrebovat este aj znalosti Sql, nakolko bez databazi sa nezaobides.
Ale ako tu sudruhovia spomenuli ak sa PHP len ucis tak odporucam nejaky system .
ALE ROZHODNE TO NEROB V C++ AKO JOHNY3212 LEN TO SA AKURAT ZLAMERIS.
LOL JOHNY radsej si nieco aj precitaj o C++ nez tu kecat pakoviny lol:D
e-shop v C++
Skus ale urobit forum cez DirectX , som v novom case cital zevraj v juhoafrickej republike to robia len cez DX.
To, že ty si nepočul o tom, že sa môže webová stránka urobiť aj C++ neznamená, že sa to urobiť nedá (a že sa to tak aj nerobí). Minimálne pokiaľ ide o výkon je C++ oveľa výhodnejšie ako Php. Ak máš vhodné knižnice, tak to až tak rozdielne, od objektového programovania v Php, nie je.
PS: Možno by si si ty mal niečo prečítať o C++ a DirectX.
PPS: A možno by si si mal niečo prečítať aj o CGI.
PS: Možno by si si ty mal niečo prečítať o C++ a DirectX.
PPS: A možno by si si mal niečo prečítať aj o CGI.
-
johny3212
Star
No maas pravdu, este musiis vela citat, inak PHP je sestersky jazyk C++, bolo z neho vyvyjane, no dal, ja som nevravel ze idem z toho robyt web stranku, isto kebyze cem web, tak to robym sam v php. Mnoho programov hlavne v linuxe je tvorenych v C++. Inak nikoho nezaujima co si ty cital v novom case. No co sa tyka DirectX, DirectX nema taku bubucnost ako OpenGL, uz len preto ze DirectX podporuje len windows a Xbox a OpenGL uplne vsetko co poznam od mobilov po PC a hracie konzoly. Programujem v OpenGL a programy v opengL maju mensiu narocnost ako DirectXpoltergeist napísal:LOOOL dalsi super programator ktory ohuruje ludi svojimi frazami ktore su vygooglil .
Nwm ale tato tema je dost od veci by som povedal.
Jasneze sa v PHP da napisat eshop.
Ale je to trosku nepresne budes potrebovat este aj znalosti Sql, nakolko bez databazi sa nezaobides.
Ale ako tu sudruhovia spomenuli ak sa PHP len ucis tak odporucam nejaky system .
ALE ROZHODNE TO NEROB V C++ AKO JOHNY3212 LEN TO SA AKURAT ZLAMERIS.
LOL JOHNY radsej si nieco aj precitaj o C++ nez tu kecat pakoviny lol:D
e-shop v C++:D vacsiu blbost som ete nepocul.
Skus ale urobit forum cez DirectX , som v novom case cital zevraj v juhoafrickej republike to robia len cez DX.
A to forum isto nerobia len cisto v DirectX, to je skor iba taky pekny 3D doplnok, ale podstata fora je isto php alebo nieco ine, co? DiractX vobec neovladam, takze nevem ako sa pracuje z jeho kniznicami.
za prve si mylis pojmy nie je to directX vs openGL ale direct3D vs openGL (cely directX toho zahrna omnoho viac)johny3212 napísal:No co sa tyka DirectX, DirectX nema taku bubucnost ako OpenGL, uz len preto ze DirectX podporuje len windows a Xbox a OpenGL uplne vsetko co poznam od mobilov po PC a hracie konzoly. Programujem v OpenGL a programy v opengL maju mensiu narocnost ako DirectX
za druhe si zase zadrel ... direct3D ma buducnost zarucenu lebo ju takisto ako windows vyvija microsoft a na windowse teda dostava zo systemu maximum ... direct nebude mat buducnost ak nebude mat buducnost ani windows a vsetci ludia switchnu na nieco ine (vysoko nepravdepodobne) ... openGL sa presadzuje len tam kde je nevyhnutna kompatibilita na viacerych platformach (profesionalna grafika, "pani grafici" pracujuci na osX a pod.)
-
johny3212
Star
direct3D, jasne len si ma upresnil shlasim, ale svet nie je len Microsoft, kt. nemam rad.
, a tie slova nie su z mojeh hlavy ale citujem odbornikov co som cital na nete. Inak setky hracie konzoly okrem Xbox, aj telefony pracuju OpenGL.
kukni toto video, ale do konca, ten je naj.
, len tak pomimo, ja som sa nasmial.
kukni toto video, ale do konca, ten je naj.
no, ale vsetky herne konzole su robene na TV ... skus napojit konzolu na monitor v rozliseni 2560*1600 a potom porovnaj pc hru beziacu pod direct3D a nejaku playstation hru robenu openGL 
druha vec, odbornici ktorych spominas urcite nie su herny vyvojari, skor nejaky vedci ktory sa zaoberaju modelovanim
nuz a beryl?? ako mal som linux, aj som sa s tym hral ... na jednej strane je to pekne ale z mojho pohladu az prilis detske, nepotrebujem aby mi hybanie s oknom robilo ohnostroj na monitore, selijako sa mi to zuzovalo a skakalo ... to potesi mozno nejake 6 rocne dieta nie dospeleho cloveka ... vista aero je sice chudobnejsie na tieto "nepotrebne" efekty, avsak posobi ovela profesionalnejsim dojmom ... nemam s nim pocit ze sedim za nejakym OS Children Edition
druha vec, odbornici ktorych spominas urcite nie su herny vyvojari, skor nejaky vedci ktory sa zaoberaju modelovanim
nuz a beryl?? ako mal som linux, aj som sa s tym hral ... na jednej strane je to pekne ale z mojho pohladu az prilis detske, nepotrebujem aby mi hybanie s oknom robilo ohnostroj na monitore, selijako sa mi to zuzovalo a skakalo ... to potesi mozno nejake 6 rocne dieta nie dospeleho cloveka ... vista aero je sice chudobnejsie na tieto "nepotrebne" efekty, avsak posobi ovela profesionalnejsim dojmom ... nemam s nim pocit ze sedim za nejakym OS Children Edition
-
johny3212
Star
ako mas aj ty nieco pravdu, ale jedine co ma fakt dojalo, je hlaska ze windows je profesionalnejsi ako linux, mne je z winu na grc, vsetko co mam vo winwe zakazene mozem v line robyt bez problemov, nic lepsie na programovanie nepoznam.
Inak hry pre mna nehybu svetom, ale to ostatne.
Win sa nechyta na linux ani osX a to ani z daleka, nejde len o 3D prostredie, ale konciim bo toto je vojna
Inak hry pre mna nehybu svetom, ale to ostatne.
Win sa nechyta na linux ani osX a to ani z daleka, nejde len o 3D prostredie, ale konciim bo toto je vojna
Kokoz, to su co za nazory, ze radsej daky ecommerce abo podobne. Ved to je hnus, malo moznosti modifikovania. Sami pouzivame vlastny e-shop a kedykolvek ho mozeme prisposobovat situacii, je to lepsie ako byt zavisly na moznostiach free e-shopov.
Jediny problem je, ze ked nevies poriadne php a nemas za sebou aspon dake testovacie e-shopy, tak vysledok asi nebude stat za to. Ak si budes davat robit na zakazku, tak pozaduj portfolio a nech je tam obsiahnuty aj daky e-shop.
Jediny problem je, ze ked nevies poriadne php a nemas za sebou aspon dake testovacie e-shopy, tak vysledok asi nebude stat za to. Ak si budes davat robit na zakazku, tak pozaduj portfolio a nech je tam obsiahnuty aj daky e-shop.
-
jurko.info
Medium Expert
trošku filozofovania
TROŠKU FILOZOFOVANIA
1. e-shop je chúlostivá aplikácia pracujúca s osobnými informáciami internautov a preto by sa do jej programovania mal pustiť len ten, kto je naozaj profík a nie niekto, kto sa obracia na ostatných s informáciami typu "ako?" (autor témy, neber to osobne) - ja sa držím zlatého pravidla: Ak nemám nakódiť niečo kvalitnejšie alebo aspoň rovnako dobré, tak sa do toho nepúšťam - strata času
2. na nete existujú stovky vypracovaných e-shopov a tak je rozumnejšie nejaký stiahnuť a prispôsobiť si ho a nestrácať týždne programovaním kvalitnej aplikácie (dobré e-shopy boli vyvýjané celými tímami programátorov)
----------------------------------------------------------------------
MALÁ RADA MALEJ LAMKY
open-source má jednu nevýhodu, že jej zdrojáky sú verejne prístupné a tak je tam aj väčší predpoklad "nabúrania" aplikácie, útočník nemusí hádať, ale ide na isto, ľahšie sa mu hľadajú diery a slabé miesta
preto je vhodné si takéto zdrojáky upravovať, ale to vyžaduje ich analýzu, čo je zas o niečom inom
osobne si takto upravujem prevzaté aplikácie:
1. pridaním nejakej podmienky if alebo jej rozšírením
2. zmenou názvoslovia súborov a štruktúry adresárov
3. zmenou názvov premenných, konštant a definícií
atď.
(sú na to špecializované funkcie v texťákoch - hold, rád sa hrám)
1. e-shop je chúlostivá aplikácia pracujúca s osobnými informáciami internautov a preto by sa do jej programovania mal pustiť len ten, kto je naozaj profík a nie niekto, kto sa obracia na ostatných s informáciami typu "ako?" (autor témy, neber to osobne) - ja sa držím zlatého pravidla: Ak nemám nakódiť niečo kvalitnejšie alebo aspoň rovnako dobré, tak sa do toho nepúšťam - strata času
2. na nete existujú stovky vypracovaných e-shopov a tak je rozumnejšie nejaký stiahnuť a prispôsobiť si ho a nestrácať týždne programovaním kvalitnej aplikácie (dobré e-shopy boli vyvýjané celými tímami programátorov)
----------------------------------------------------------------------
MALÁ RADA MALEJ LAMKY
open-source má jednu nevýhodu, že jej zdrojáky sú verejne prístupné a tak je tam aj väčší predpoklad "nabúrania" aplikácie, útočník nemusí hádať, ale ide na isto, ľahšie sa mu hľadajú diery a slabé miesta
preto je vhodné si takéto zdrojáky upravovať, ale to vyžaduje ich analýzu, čo je zas o niečom inom
osobne si takto upravujem prevzaté aplikácie:
1. pridaním nejakej podmienky if alebo jej rozšírením
2. zmenou názvoslovia súborov a štruktúry adresárov
3. zmenou názvov premenných, konštant a definícií
atď.
(sú na to špecializované funkcie v texťákoch - hold, rád sa hrám)