Zdroj - je horúci...

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
imanerikli
Amateur
Amateur

Zdroj - je horúci...

Príspevok od používateľa imanerikli »

Zdravím...

Mám zdroj 280W a prehrieva sa... Môže zhorieť? :D Mám kúpiť nový? Alebo len ventolátor?

A je to vôbec zdroj? :D
Prílohy
Screen teplôt
Screen teplôt
chrono
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa chrono »

Je pravdepodobnejšie, že obe teploty sú pre CPU. Jeden snímač je priamo v jadre a jeden je niekde "vonku" (aspoň môj procesor má dva teplotné snímače).
imanerikli
Amateur
Amateur

A ako zistím či mám aj ja 2 snímače? :Dä

// a ako to mám vyriešiť?
chrono
VIP
VIP

Neviem, ako to zistíš (možno to bude napísané v špecifikácii toho procesora). Ak je to naozaj teplota procesora, tak to vyriešiš tak, že si ten program nebudeš spúšťať (54 stupňov nie je pre procesor veľa).
imanerikli
Amateur
Amateur

Aha... Tak prepáč, ale ja som si mylslel, že keď tam je ikonka "ohníka", že je to asi trošku moc nie?
chrono
VIP
VIP

Aký procesor vlastne máš?
imanerikli
Amateur
Amateur

AMD Athlon 2200+
chrono
VIP
VIP

Je otázne, aká teplota to vlastne je. Pri procesoroch sa často meria teplota priamo v jadre a ďalší snímač býva v sockete (tam býva teplota nižšia o pripližne 10 stupňov). Ak sa ti tam zobrazuje teplota jadra, tak tá teplota je OK (ten procesor môže fungovať bez problémov až po 85 stupňov).
Problém je, že niektoré základné dosky zobrazujú iba teplotu pri sockete. V takom prípade by len jedna z tých teplôt patrila CPU.
Inak tá maximálna teplota je (pravdepodobne) nastavená v Bios (a preto ten program zobrazuje, že je vysoká; on pravdepodobne nedokáže zistiť, čo vlastne ten snímač meria, takže sa musí spoľahnúť na údaje, čo získa z Biosu).
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

chrono napísal:....Inak tá maximálna teplota je (pravdepodobne) nastavená v Bios (a preto ten program zobrazuje, že je vysoká; on pravdepodobne nedokáže zistiť, čo vlastne ten snímač meria, takže sa musí spoľahnúť na údaje, čo získa z Biosu).
Len ta poopravim, je to otazka len toho programu. Ma nastavene, aby pri 50C akehokolvek zdetekovaneho HW, dalo taku ikonu ohna. Ono to treba nastavit priamo v tom programe. To co je v biose nastavene pre CPU, kedy ma upozornit, pripadne vypnut pc, nema s tymto docinenia. Jedneho casu som sa s tym babral, tak snad sa nemylim. :)
chrono
VIP
VIP

Tak potom to je ešte zbytočnejšie, ako som si myslel. :)
Napísať odpoveď