Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa jackb »

violator napísal:...a ostatni asi na tom budu podobne :wink:
nn, to mylis sa
nas, roznavsky, biskup chodi na prestarnutej Lagune. ... najchudobnejsia dieceza...
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

otec biskup Stolarik ako pomocny biskup z Kosickej arcidiecezy chodi na starsom Leone. Miestny farar chodi na VW Polo.

Nova Octavia stoji v zakladnej vybave pod 500 tisic, cize ak maju nahodou moznost kupovat bez DPH, tak mohol mat biskup taketo auto za cca 400 000 korun, co nie je az tak vela. Musite si uvedomit, ze knazi vseobecne, a biskupi o to viac, maju auta nie pre radost, ale ako pracovny nastroj. Stavim sa, ze ak by ste robili v sukromnej firme na pozicii, ktora od vas denne vyzaduje nachadzat sa v priebehu povedzme tych 8 hodin na 4 roznych miestach, brali by ste sluzobne auto ako samozrejmost.
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa peterkozel »

Fabo napísal:otec biskup Stolarik ako pomocny biskup z Kosickej arcidiecezy chodi na starsom Leone. Miestny farar chodi na VW Polo.

Nova Octavia stoji v zakladnej vybave pod 500 tisic, cize ak maju nahodou moznost kupovat bez DPH, tak mohol mat biskup taketo auto za cca 400 000 korun, co nie je az tak vela. Musite si uvedomit, ze knazi vseobecne, a biskupi o to viac, maju auta nie pre radost, ale ako pracovny nastroj. Stavim sa, ze ak by ste robili v sukromnej firme na pozicii, ktora od vas denne vyzaduje nachadzat sa v priebehu povedzme tych 8 hodin na 4 roznych miestach, brali by ste sluzobne auto ako samozrejmost.
heh pracovny nastroj??oni aj pracuju??? - priatelu pracuju ovecky a nakoniec aj tie drahe auta maju vdaka makajucim oveckam - nechapem ako moze byt knaz statnym zamestnancom
Ujo Marky
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Ujo Marky »

Peterkozel tvoj post je prikladom nezmyselnosti a celkovej zavisti...
Zjavne o tom co hovoris nemas ani paru a len odrapkavas to co Ti doma alebo v skole alebo neviem kde melu do hlavy. Ja nabozenstvo berem s rezervou. Ale poviem Ti jednu vec, nasa katechetka v skole nema ziadny svoj majetok ani len deku, kazdy den si odmaka cely den v skole (kazdy den v inej) ako kazdy iny ucitel, potom ide odniest niake jedlo alebo nieco do nemocnic/chorym/postihnutym/starym a nepyta si zato ziadne peniaze a vsedko co zarobi si musi delit s celym radom, vecer chodi na vypomoc fararovi do kostola, cez vikend sa zucastnuje birmovaneckych stretavok a stretavky poradenstva. A Ty povies ze nepracuje.
Zjavne pracujes ovela tvrdsie..

// Hlavne ze Ty si nam dokonaly, to mi robi radost :cookies:
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

fizz napísal:Ja som hlboko neveriaca, ale zas napisat, ze knazi a spol. nepracuju... vies, praca moze byt aj dusevna, nemusi kazdy na pracu pouzivat lopatu :wink:
to jo taka praca by sa mi pacila - kazdu nedelu povedat oveckam ze pokladnicka na peniaze je tam v rohu a nabuduce bude zbierka na stavbu chramu a vobec aky ma zmysel ta ich tazka drina - urcita cast ludi v kostole sa tam chodi pozerat kto ma na sebe ake oblecenie, dalsia cast je tam z donutenia - hlavne mlady - ktorych tam poslali rodicia aby si skludnili svedomie, dalsia cast su najklebetnejsie svine

//autoeditácia príspevku ( 30 Jun 2008, 14:41 )
Ujo Marky napísal:Peterkozel tvoj post je prikladom nezmyselnosti a celkovej zavisti...
Zjavne o tom co hovoris nemas ani paru a len odrapkavas to co Ti doma alebo v skole alebo neviem kde melu do hlavy. Ja nabozenstvo berem s rezervou. Ale poviem Ti jednu vec, nasa katechetka v skole nema ziadny svoj majetok ani len deku, kazdy den si odmaka cely den v skole (kazdy den v inej) ako kazdy iny ucitel, potom ide odniest niake jedlo alebo nieco do nemocnic/chorym/postihnutym/starym a nepyta si zato ziadne peniaze a vsedko co zarobi si musi delit s celym radom, vecer chodi na vypomoc fararovi do kostola, cez vikend sa zucastnuje birmovaneckych stretavok a stretavky poradenstva. A Ty povies ze nepracuje.
Zjavne pracujes ovela tvrdsie..
chvala tvojej katechetke, cest vynimkam, ja zas poznam xy fararov napr.aj v nasej farnosti co vajcakuje na zadku ma novu oktavku vlastnu kucharku,statny plat,saunu a jedine pri com sa zapoti je 2x omsa do tyzdna - co sa tyka tychto veci uznavam reholne sestri ktore sa staraju o chorych...ale tychto teplych farnikov nepapam
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

PK: tomu ver, ze na jedina robota knaza je odsluzit dve omse o ktorych ty vies :roll:
uz ta vidim ako si pripraveny ist davat posledne pomazanie do nemocnice alebo ku autonehode kde je clovek rozbity na sracky v akukolvek dennu ci nocnu hodinu... alebo ako si pripravujes kazne pre ludi, vyuky pre prvoprimajuce deti, pre birmovancov, pre buducich manzelov...alebo viest cirkevnu matriku vo svojej farnosti a ak by si bol katolicky knaz uz vidim ako by ti siel celibat... o modleni 3x denne nehovoriac
taky job by si hned bral, vsak?
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

jackb napísal:PK: tomu ver, ze na jedina robota knaza je odsluzit dve omse o ktorych ty vies :roll:
uz ta vidim ako si pripraveny ist davat posledne pomazanie do nemocnice alebo ku autonehode kde je clovek rozbity na sracky v akukolvek dennu ci nocnu hodinu... alebo ako si pripravujes kazne pre ludi, vyuky pre prvoprimajuce deti, pre birmovancov, pre buducich manzelov...alebo viest cirkevnu matriku vo svojej farnosti a ak by si bol katolicky knaz uz vidim ako by ti siel celibat... o modleni 3x denne nehovoriac
taky job by si hned bral, vsak?
ano mas pravdu akurad s tym poslednym pomazanim ale ten zbitok je uplne na kkt, kazne pre ludi su na kkt lebo bud tomu nik nerozumie alebo nepocuva a ta vyuka pre deti je taktiez na kkt,decka nech sa radsej hraju ako by im mal niekto vnucovat kktiny do hlav a co sa tyka manzelov je to iba dalsia kktina iba na oko, preco sa vsetci hraju na svatych a chodia na nauky ku fararovi a pritom pravidlo 1 je - sukat az po zlozeni manzel.slubu - cele je to len poje**** divadlo...
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Vies ty co? Chcel by som vediet dve veci.

1. Bol si vobec niekedy v kostole, na nauke pre prvoprimajucich/birmovancov, na manzelskych rekolekciach atd. alebo si len cucas z prsta to, co ti vyhovuje?

2. Ako by si ty zvladal co i len jediny tyzden prace knaza v priemernej farnosti. Podla mna by si to absolutne nezvladol.
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

axXis napísal:a kupil si to za prachy, ktore dostal od babiek na omsi ^_^
ludia vy ma nicite
Ja som nepisal o tom,ze za co si to kupil..Viem len za co si to nekupil-urcite nie za svoj fararsky plat...
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

riesite viac fararov ktori su svine a je ich ako safranu a jazdia na autach za jeeeees 700 tisic.....kokso nevidim od zhrozenia na monitor.....ako janka pociatka... si dajte dokopy 5 a 5 .. bud nehrajte formy ze vas to velmi trapui alebo ak vas to trapi tak mate co robit lebo dnes je trend hrabať hrabať hrabať
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Martin44 »

Ak knazi nepracuju, tak potom nepracuju ani psychologovia, psychiatri, pravnici, polici... vlastne nikto okrem ciganov na verejnoprospesnych pracach kde kopu kanalizaciu. :wink:
Indigo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Indigo »

SRneC napísal:riesite viac fararov ktori su svine a je ich ako safranu a jazdia na autach za jeeeees 700 tisic.....kokso nevidim od zhrozenia na monitor.....ako janka pociatka... si dajte dokopy 5 a 5 .. bud nehrajte formy ze vas to velmi trapui alebo ak vas to trapi tak mate co robit lebo dnes je trend hrabať hrabať hrabať
Takto, je mi jedno na com jazdia, ked je rozpocet a mozu mu to dovolit, nech jazdi aj na batmobile. Skor mi vadi to, a teraz ma teda opravte ak som zaspal dobu niekde, ze ako slovak, platim na katolicku cirkev. Je jedno, ci som zid, moslim, neveriaci, mimozemstan, alebo hroch, platim si za nieco, v co neverim, pripadne k tomu ani nemam uctu.

Ak niekto rad prispieva na kostol a farara napriklad, tak budis, ja to nikomu vyhovarat nebudem, ale vadi mi, ked som v podstate sucastou niecoho, coho vlastne ani byt nechcem.

Poznamka na okraj: Totalna volovina zavidiet fararovi auto. Pome rovno zavidiet politikom drahe obleky ...

No a este, vsetky zamestnania na p su nepracovne :D Pravnik, psycholog ani politik nepracuje :D
Ujo Marky
Light Professional
Light Professional

Odkedy sa dane platia na to co potrebujes?
Mas nieco z rodinnych pridavkov co idu ostatnym a socialnym a bohvieakym dalsim?
Mas nieco z toho ze platis nemocnicia a tak ked niesi chory?
To ze cirkev dostava privilegia a urcite eniaze z dani vyplyva z toho ze mame v ustave napisane ze sme krestansky stat.
Ked sa to niekou nepaci moze sa kludne stat politikom a menit ustavu alebo rovno zrusit dane :D
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

Fabo napísal:Vies ty co? Chcel by som vediet dve veci.

1. Bol si vobec niekedy v kostole, na nauke pre prvoprimajucich/birmovancov, na manzelskych rekolekciach atd. alebo si len cucas z prsta to, co ti vyhovuje?

2. Ako by si ty zvladal co i len jediny tyzden prace knaza v priemernej farnosti. Podla mna by si to absolutne nezvladol.
ano ty chitrolin, do kostola som chodil 3x do tyzdna, mam za sebou prve svate aj birmovku a ak sa tu kur*a fix chcete stale hadat o pracovani a peniazoch tak mi vysvetli do krista toto - v kostole nepocujes nic ine len - kajajte sa, budte skromny a nesnazte asa byt materialisticky - tak co keby sa podla toho zacali spravat farnici, nehovorim ze maju chodit otrhany a na voze s konom ale nepresvedcis ma v tom ze ty vierozvescovia su na poslednom mieste co sa tyka toho kdo tu komu pomaha - je podla vas fakt tak super spravne investovat napr.100.melonov do stavby nejakeho vykurveneho kostola a v nom potom prosit aby boli hladny nakrmeny a aby sa ten plesnivy dedo vo vatikane dozil dlheho veku??? - a vobec mal som uplne dost ked nasa skola zacala patrit pod nejaku diecezu ci co, - zacali sa diat take veci ze klobuk dole, ty vyje*** su zakernejsi ako bol moj ucitel patologie...
kubodinho
Professional
Professional

Príspevok od používateľa kubodinho »

peterkozel napísal:ano ty chitrolin, do kostola som chodil 3x do tyzdna, mam za sebou prve svate aj birmovku a ak sa tu kur*a fix chcete stale hadat o pracovani a peniazoch tak mi vysvetli do krista toto - v kostole nepocujes nic ine len - kajajte sa, budte skromny a nesnazte asa byt materialisticky - tak co keby sa podla toho zacali spravat farnici, nehovorim ze maju chodit otrhany a na voze s konom ale nepresvedcis ma v tom ze ty vierozvescovia su na poslednom mieste co sa tyka toho kdo tu komu pomaha - je podla vas fakt tak super spravne investovat napr.100.melonov do stavby nejakeho vykurveneho kostola a v nom potom prosit aby boli hladny nakrmeny a aby sa ten plesnivy dedo vo vatikane dozil dlheho veku??? - a vobec mal som uplne dost ked nasa skola zacala patrit pod nejaku diecezu ci co, - zacali sa diat take veci ze klobuk dole, ty vyje*** su zakernejsi ako bol moj ucitel patologie...
suhlas a este vec ze cirkev ma nespocetne vela nehnutelnosti a majetku , ale prenajimaju to za nekrestanske prachy , ale my mame zit skromne . z celej cirkvi mi je na grc
Indigo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Ujo Marky napísal:Odkedy sa dane platia na to co potrebujes?
Mas nieco z rodinnych pridavkov co idu ostatnym a socialnym a bohvieakym dalsim?
Mas nieco z toho ze platis nemocnicia a tak ked niesi chory?
To ze cirkev dostava privilegia a urcite eniaze z dani vyplyva z toho ze mame v ustave napisane ze sme krestansky stat.
Ked sa to niekou nepaci moze sa kludne stat politikom a menit ustavu alebo rovno zrusit dane :D
Dobry nazor a la, drz pi*u a krok a nevykracuj z rady. Vyborne.
Ujo Marky
Light Professional
Light Professional

Kazdy si moze povedat ze precu ide z nasich dani tam kde to ja nepotrebujem...
A nemusis stat v rade kludne si vypocitaj kolko % ide na cirkev a to neplat.. Stihat budu Teba nie mna :P
Indigo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Alebo mozem zastavat nazor, nech to je ako v susednom Rakusku, kde podla vierovyznania platis na svoju cirkev.
clupka
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa clupka »

:!: suhlasim s tymi ktori napisali ze boh je vymysel nasich predkov ktori si nevedeli vysvetlit mnohe javy a pod. Pred 2000 rokmi sa mozno naozaj narodil nejaky jezis ktorý dokaza l na tu dobu robit zazraky dnes sa daju aj vysvetlit, ale ze aj po 2000 rokoch mame verit takym talafatkam tak to mi pripada velmi hlupe piseme 21. storocie tak dokedy budeme verit bajkam? :?:
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Hlavne ze ludia nemaju problem verit horoskopom, vesticiam a pod :)

Indigo: Penieze dostávajú všetky cirkvi. Smolu majú len tí bez vyznania.

PS: clupka, vysvetli ako zmenit 750l vody za prvotriedne vino, zaplatim ti provizie z predaja ;)
Napísať odpoveď