reklama na internete
reklama na internete
Reklama na internete je vlastne sposob prezentovania vasej stranky tak aby na nu prislo co najviac ludi.Vsetky stranky ktore su najviac vyhladavane a najlepsie hodnotene maju niekolko takychto reklam. Pisem o tejto teme preto lebo mna ako lajka co sa tyka webu zaujalo hlavne "stavanie" stranok ich tvorba a predieranie sa medzi konkurenciou . Stranok ktore takuto reklamu vykonavaju je strasne vela pri zadani vo vyhladavaci google.sk vam najde okolo 550 000 stranok mozte si to overit. Medzi prvymi sa nachadza napr: http://www.tarantula.sk/ je v prvej desiatke zo vsetkych stranok a su tam aj ine mozno lepsie ale myslim ze prva desina je seberovna . Skuste sa popozerat na vsetky stranky ponukajuce reklamu a studovat o tom je to velmi zaujimave. A preto sa tomu budem aj ja dalej venovat a dam vam vedet o dalsich novinkach . diki za pozornost
//autoeditácia príspevku ( 01 Jul 2008, 16:23 )
Kvalita stranky ma viacero kriterii napr: navstevnost, efektivita, vzhlad sposob ako zistite kvalitu stranky je taky ze si mozete nainstalovat google toolbar. To je lista na internetovom prehliadaci kde mate ramcek ze page rank. To je hodnota stranky od 1 do 10 priemer ja tak 2-3 a viac nad 5 je uz stranka velmi dobra. Ale aj tie menej hodnetene stranky su fakt dobre. Takze mozete kontrolovat kvality stranok. diki za pozornost.
//autoeditácia príspevku ( 01 Jul 2008, 16:23 )
Kvalita stranky ma viacero kriterii napr: navstevnost, efektivita, vzhlad sposob ako zistite kvalitu stranky je taky ze si mozete nainstalovat google toolbar. To je lista na internetovom prehliadaci kde mate ramcek ze page rank. To je hodnota stranky od 1 do 10 priemer ja tak 2-3 a viac nad 5 je uz stranka velmi dobra. Ale aj tie menej hodnetene stranky su fakt dobre. Takze mozete kontrolovat kvality stranok. diki za pozornost.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Dobra bieda cela tarantula.sk, staci si pozriet tie ceny. Pytat za zalozenie 2-3 tisicky je vysmech, ved to zvladne kazde sikovnejsie detsko, rovnako ako spravu.
Co sa tyka webdesignu, ktory je tam v ponuke, tak pokial ma stranka vyzerat tak, ako vyzera tarantula.sk, tak dakujem pekne, to si miesto 30 tisic co je tam za nejaky enterprise web dam radsej spravit nejakemu studentovi, ktory to zvladne za pat tisiciek a este to bude aj krasne vyzerat.
A v neposlednom rade netreba ziadny toolbar na zistenie pageranku, staci pozriet stranky ako pagerank.sk a podobne...
Co sa tyka webdesignu, ktory je tam v ponuke, tak pokial ma stranka vyzerat tak, ako vyzera tarantula.sk, tak dakujem pekne, to si miesto 30 tisic co je tam za nejaky enterprise web dam radsej spravit nejakemu studentovi, ktory to zvladne za pat tisiciek a este to bude aj krasne vyzerat.
A v neposlednom rade netreba ziadny toolbar na zistenie pageranku, staci pozriet stranky ako pagerank.sk a podobne...
www.studujem.sk sa zaobera reklamnym poradenstvom, PPP,... ?
ospravedlňujem sa za mätúce informácie, ale v zátvorkách sú napísané služby, ktoré sme realizovali. to isté platí pre weby, a to že moja stránka niekedy nešla som ešte nikdy pred tým nezachytil, skúsim to zajtra vyšetriť od webhosterov;)
možno by stálo za zmienku aj to aby sa príspevky fóra naspať vrátili od riešenia kvality niečiej stránky viac k téme.
možno by nestalo za hriech rozobrať tému zmyslu profesionálnej správy reklamných kampaní ako tu už niekto naškrtol, že to dokáže aj malé dieťa. môj názor je taký že aj dom by si vedel každý postaviť len ako bude vyzerať?? je pravda že veľa Slovákov je odborníkov na všetko. založiť kampaň v etargete dokáže každý, kto vie aspoň trošku ovládať počítač. podstatná je kvalita. na slovensku ponúka tieto služby niekoľko desiatok firiem a aj medzi nimi je dosť výrazný rozdiel v kvalite. ďalšou otázkou je čas, ja si ten svoj vážim a miesto toho aby som sa snažil robiť(naučiť) všetko sa špecializujem a to čo neviem si objednám. je to to isté ako účtovníctvo celkom do toho aj vidím, ale sledovať všetky novinky a babrať sa s tým, radšej zaplatím ženskú, ktorá v tom behá denne
pekné a úspešne dni prajem
možno by stálo za zmienku aj to aby sa príspevky fóra naspať vrátili od riešenia kvality niečiej stránky viac k téme.
možno by nestalo za hriech rozobrať tému zmyslu profesionálnej správy reklamných kampaní ako tu už niekto naškrtol, že to dokáže aj malé dieťa. môj názor je taký že aj dom by si vedel každý postaviť len ako bude vyzerať?? je pravda že veľa Slovákov je odborníkov na všetko. založiť kampaň v etargete dokáže každý, kto vie aspoň trošku ovládať počítač. podstatná je kvalita. na slovensku ponúka tieto služby niekoľko desiatok firiem a aj medzi nimi je dosť výrazný rozdiel v kvalite. ďalšou otázkou je čas, ja si ten svoj vážim a miesto toho aby som sa snažil robiť(naučiť) všetko sa špecializujem a to čo neviem si objednám. je to to isté ako účtovníctvo celkom do toho aj vidím, ale sledovať všetky novinky a babrať sa s tým, radšej zaplatím ženskú, ktorá v tom behá denne
pekné a úspešne dni prajem
-
pitbullko
Light Star
- Bydlisko: „Keby som bol postavený pred rozhodnutie medzi zbabelosťou a násilím, zvolil by som násilie“[Gandhi]
Re: reklama na internete
Potreboval by som spraviť reklamu jednej stránke zaoberajúcej sa stavebnými prácami. Čo by ste poradili? Kde ju zaregistrovať, atď.? Nikdy predtým som nič podobné neriešil. Najefektívnejšie vyzerá byť Google AddWords. Používate niekto túto službu? Je to zložité nastaviť všetko? Zvládnem to menežovať, nastaviť keď nemám s touto službou skúsenosti?
-
hojko
Site Admin
AdWords je trochu drahy podla mna, ak chces kampan, ktora bude aj viditelna, tak si priprav par stoviek na mesiac. Lacnejsi by mohol byt eTarget, okrem toho je umiestneny viacmenej len na vacsich domacich weboch, takze by to mohlo prinist viac uspechu.
-
pitbullko
Light Star
- Bydlisko: „Keby som bol postavený pred rozhodnutie medzi zbabelosťou a násilím, zvolil by som násilie“[Gandhi]
no ja som rátal tak 10€ na mesiac
. Čiže za túto sumu nie je možné sa nejako zviditeľniť na internete?
No mne ten Google AddWords prišiel ako najrozumnejšie riešenie, nakoľko google používa takmer každý. A každý kto potrebuje nejakú službu na ktorú nikoho nemá začína na googli. Jedná sa o obkladačské a dláždičské práce a stránok s touto tematikou zasa toľko nie je, teda aspoň mám taký pocit.
No mne ten Google AddWords prišiel ako najrozumnejšie riešenie, nakoľko google používa takmer každý. A každý kto potrebuje nejakú službu na ktorú nikoho nemá začína na googli. Jedná sa o obkladačské a dláždičské práce a stránok s touto tematikou zasa toľko nie je, teda aspoň mám taký pocit.
-
hojko
Site Admin
V prvom rade potrebujes vybrat klucove slova, na zaklade ktorych sa bude zobrazovat tvoja reklama. Vyberies si teda slova napriklad obkladacky, obkladacky, dlazdica, dlazdice, dlazdicky, kupelna, kupelka, wc a zachod, to su slova, ktory by mali byt pre teba najvhodnejsie. AdWords ti ukaze, aku mas konkurenciu pri tychto slovach, ci treba nieco pridat, kolko ta bude stat jeden takyto klik a zobrzovanie. U AdWords zacina klik tusim na sume 7 centov (aspon to tusmi tak bolo), ak je vacsia konkurencia a inzerti sa rozhodli, ze daju viac, tak cena stupa. Mozes tam potom nechat napriklad sumu 10 centov, ale ak niekto da sumu 15 centov, tak sa budu najskor zobrazovat jeho reklamy, okrem toho ak je tam viac zaujemcov, tak sa tvoja reklama nemusi vobec zobrazit alebo sa zobrazi vtedy, ak inzertom dojde limit na peniaze (mozes si nastavit limit, ze minut max. 4 eura za den, 164,30 eur za den, tisic, miliardu...). Cim vacsia suma, tym je iste, ze sa tvoja reklama bude zobrazovat skor a castejsie. Pri sprave AdWords uctu ti samozrejme vsetko pise a prepocitava, takze vies co to bude stat. Ale ako som napisal, za 100 eur na mesiac si spravis taku kampan, ze mozno 20-30 klikov za den, vsetko zalezi od konkurencie a cien. Niektore pravnicke spolocnosti v USA platia pri tej velkej konkurencii pravnikov aj 15 dolarov za jeden klik a teraz si vezmi, ze niekto len tak zo srandy klikne 100x na ich reklamu za den...
V tvojom pripade by bolo mozne zacat inou formou, tj. reklama v regionalnych novinach (myslim tie letaky, ktore sa hadzu do schranok), ktora stoji mozno 10-20 eur na tyzden.
PS: Za 10 eur sa zrejme nezviditelnis nikde, AdWords vari vezme len 5 eur za to, ze sa registrujes a ze spracuju udaje z tvojej kreditnej karty.
V tvojom pripade by bolo mozne zacat inou formou, tj. reklama v regionalnych novinach (myslim tie letaky, ktore sa hadzu do schranok), ktora stoji mozno 10-20 eur na tyzden.
PS: Za 10 eur sa zrejme nezviditelnis nikde, AdWords vari vezme len 5 eur za to, ze sa registrujes a ze spracuju udaje z tvojej kreditnej karty.
-
pitbullko
Light Star
vďaka hojko za užitocné rady. Vychádza mi z toho, že takýto typ reklám je skôr vhodný pre nejaké e-shopy, veľké spoločnosti. A s nejakými 10 - 20€ za mesiac to asi teda nemá zmysel.
Toto je iba obyčajný živnostník, ktorý ponúka svoje služby. Skôr to vidím naozaj na tie regionálne noviny aj keď on robí celé Slovensko.
Ale asi aj tak vyskúšam ten AdWords len tak pre srandu, čo to spraví.
Inak 15 dolárov za klik je šialené
, na druhej strane ale aj zisky niektorých korporácií sú šialené...
Toto je iba obyčajný živnostník, ktorý ponúka svoje služby. Skôr to vidím naozaj na tie regionálne noviny aj keď on robí celé Slovensko.
Ale asi aj tak vyskúšam ten AdWords len tak pre srandu, čo to spraví.
Inak 15 dolárov za klik je šialené
-
Jeremy
Medium Professional
Venujem sa reklame na interente uz par rokov. Vo firme sme nedavnos spustili novy projekt AdBOOST. Hojko vravel ze Adwords je zbytocne drahe. A prave to sa snazime zefektivnit. ANo AdBOOST nie je pre kazdeho (idealne pre eshopy a weby ktore chcu riesit konkretne reklamy na konkretne produkty (100 az 1000 reklamnych zostav)
Checknite a povedzte co si o tom myslite
http://adboost.analytics.skAdBOOST je služba tvoriaca nadstavbu na Google AdWords. AdBOOST zoberie všetky produkty z vášho e-shopu a pre každý z nich vytvorí samostatnú PPC reklamu v Google AdWords. Postará sa pritom o automatické vygenerovanie kľúčových slov aj o vytvorenie efektívnych reklamných odkazov
Checknite a povedzte co si o tom myslite
-
pitbullko
Light Star
Uvítal by som detailný popis, princíp fungovania resp., aké možnosti ponúka táto nadstavba. Máte tam iba pár všeobecných viet. Zatiaľ neviem, čo si mám o tom myslieť, firiem ponúkajúcich "efektívnu" reklamu je ako maku.
Nadstavba na Google AdWords znie síce zaujímavo, lákavo ale predpokladám, že to nebolo tvorené v spolupráci s Google.
Keďže sa týka o nadstavbu treba kampaň viesť simultánne cez Google AdWords a zároveň vašu "nadstavbu"?
Nadstavba na Google AdWords znie síce zaujímavo, lákavo ale predpokladám, že to nebolo tvorené v spolupráci s Google.
Keďže sa týka o nadstavbu treba kampaň viesť simultánne cez Google AdWords a zároveň vašu "nadstavbu"?
-
Jeremy
Medium Professional
Ahoj, detailny popis je na webe http://adboost.analytics.sk/ako-adboost-funguje.html plus prave menupitbullko napísal:Uvítal by som detailný popis, princíp fungovania resp., aké možnosti ponúka táto nadstavba. Máte tam iba pár všeobecných viet. Zatiaľ neviem, čo si mám o tom myslieť, firiem ponúkajúcich "efektívnu" reklamu je ako maku.
Nebolo to v spolupraci s Google je to samostatny tool, avsak vyuzivame Google Adwords API, na tkorom je cely tool postaveny, co sa tyka Google tak s nimi aktivne komunikujeme
Posledna otazka netreba. kukni si vpopise ako to funguje. Cele je to automatizovany system na spravu PPC kampani. Predstav si ze mas eshop s 1000 produktami. Ty si naimportujes nejaky XML feed do nasho toolu kde budes mat napr - Nazov Produktu, Vyrobcu, cenu, link na produkt, popripade daku zlavu, vytvoris si vzorove kampane a nadefinujes ze takto ma vyzerat kampan pre tychto 1000 produktov - teda napr Chladnicku (naozv produktu) od (vyrobca) si mozete kupit iba v nazov eshopu za cenu
Vyhoda je nizsia cena za klik ako pri vyoskokonkurencnych slovach a vysoka efektivita kedze uzivatelia casto hladaju konkretne produkty a nie vseobecne chadnicku