LCD TV

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
smejo
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

LCD TV

Príspevok od používateľa smejo »

viem, ze par tych tem tu uz je, ale kedze su relativne stare a technologia ide dopredu, tak zakladam novu :)

chcel by som poradit vo vybere LCD TV s uhloprieckou 82, pripadne 94cm (ak sa robi aj nejaka velkost medzi tym, tak kludne aj taka) a cenou okolo 20k (strop je variabilny), urcite vsak nie vyssou ako 30k (najlepsie okolo tej dvadsiatky)... zatial som nakloneny v prospech samsungov, ale necham si poradit, kedze sa v tom nevyznam

chcel by som sa v tom trosku zorientovat, takze:
-po akych znackach sa obzerat?
-ake parametre si vsimat (rozlisenie, kontrast, svietivost, odozva) ?
-privitam aj link na konkretny model :)

+ chcel by som k tomu napojit aj DVD player + repro (genius sw 5.1 hf5000) - budem potrebovat nieco specialne (okrem kablov :) )

...vdaka...
alfo
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa alfo »

smejo
Addict
Addict

tusim k6 to niekde pisal pripadne som to niekde pocul, ze sony lcd-cka boli/su najviac reklamovanymi... aka je to v reale?
->slavo<-
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ->slavo<- »

určite LG alebo samsung .
Samsung LCD TV LE32S86BD
http://xtron.ekatalog.biz/zbozi/samsung ... ?p=z:96806
LCD TV 32" (81 cm), 16:9, dynamický kontrastní poměr 7 000:1, svítivost 500 cd/m2, 100% podání barev (color gamut), vestavěný tuner pro příjem analogového a digitálního televizního vysílání, HD rozlišení 1366 x 768, doba odezvy 8 msec, 3D hřebenový filtr, pozorovací úhel 178°, SRS Trusurround, DNIe technologie, PIP (1 tuner), Teletext 1000 stran, On/Off Timer, A2/NiCAM, herní režim, 2x HDMI, HDMI 1.2, 2x SCART, S-Video, komponentní vstup (Y/Pb/Pr), PC vstup, hudební výkon 2 x 10W, boční reproduktory, otáčení na podstavci o 20°, celková hmotnost 14,8 kg, rozměry s podstavcem/nohou š*h*v (874,3 x 291,3 x 577,2 mm)

celkom vpohode cena 23 000 sk

pekny obraz ma to aj digital .tuner

ajtak by som odporučil
http://xtron.ekatalog.biz/zbozi/samsung ... ?p=z:96801

vidim ho častejšie u kamarata a je uplne super .
ale zasa cena 32 .tak neviem či ti vyhovuje. 8) snad som poradil
ahoj :)
alfo
Medium Expert
Medium Expert

to napisal zase niejaky profik :roll:

inac pisal ze tak okolo 20000sk :?
smejo
Addict
Addict

fajn, vdaka zatial... vie mi niekto povedat aj niektore podstatne parametre, ktore si vsimat, pripadne co nie je podstatne

taktiez aj ohladom tych znaciek, ktore ano a ktore nie :)

alfo - mas aj nejake racionalne argumenty preco prave sony?

// :roll: :roll: alfo, vsimaj zvyraznenie ;)

//nielen chladnicky, ale aj auta, dokonca ;)
alfo
Medium Expert
Medium Expert

Sony udáva pri tohtoročných LCD 178-stupňový uhol, čiže obraz možno pozerať takmer z každej časti miestnosti bez zmeny farieb a jasu.

Maju vysoky kontrast , pozorovacie uhly , ...atd...

Smej=o pre mna zamna si zober LCD od Oravy :lol: ...
http://www.talkive.sk/index.php?page=sh ... t&Itemid=1

Sony patri medzi lepsich vyrobcov LCD

Samsung robi aj chladnicky :roll:
prask
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa prask »

sony kupuje panely od samsungu. takze ich vlastne tam bude ramik :D
ber samsung to je istota. samozrejme ani so sony nespravis chybu
Rattata
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Rattata »

jj sony a samsung su momentalne najlepsie. Medzi nimi nepozeraj na znacku, obe su najlepsie na trhu takze tak... Parametre ktore si musis vsimat je KONTRAST (dynamicky, staticky - myslim ze dynamicky je prechod zo sedej do sedej a staticky z bielej do ciernej takze staticky je smerodajnejsi a byva nizsi ako dynamicky, ale zas mozes brat je tv s vysokym dynamickym ma automaticky vysoky staticky) dalej si vsimaj SVIETIVOST tj pocet farieb na bod, potom samozrejme v tejto dobe DVB-Tuner, pocet HDMI portov, kvalita zvuku ale hlavne velkost... Radsej kup vacsi TV ako mensi, urcite neolutujes.... radsej tu 94

prask: to mas tak, lcd panely vyraba firma HANSOL LCD ktora je hlavny dodavatel pre Samsung a od nich nejako cerpa sony...
alfo
Medium Expert
Medium Expert

Sony zrejme bude mat aj kvalitnejsi zvuk a lepsie servisne zastupenie oproti tomu Samsungu.

Časť výrobcov totiž udáva takzvaný statický kontrast a časť zase dynamický kontrast. Statický kontrast (používa ho napríklad Sony) je číslo udávajúce pomer medzi čiernou a bielou farbou v ktoromkoľvek okamihu. Je to teda minimálny kontrast.

Dynamický kontrast predstavuje maximálnu možnú hodnotu. Ak ich obe porovnáme, dynamický kontrast 3 000 ku 1 nezodpovedá ani statickému kontrastu 500 ku 1.
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

na cisla sa vykaslite, chodte si obraz obkukat priamo do predajne
vtedy pocitite rozdiel ked mate 2 lcd vedla seba a ide na nich rovnaka scena
Rattata
Light Professional
Light Professional

mas recht, to je najlepsie ale druha vec su nastavenia na kazdom lcd tv. Shop Mode sa totiz moze lisit... a okrem toho je to celkom fuk kedze v obchode su silne HD videa co doma na telke najlbizsich par rokov nepustis... proste treba najst tv s dobrymi parametrami a kvalitnou znackou za dobru cenu a kupit, pohlad na pustene hd video v obchode moze niekoho zmiast k horsej kupe v niektorych situacich, to musis uznat sam

okrem toho, smejo sa pytal na podstatne parametre :)
smejo
Addict
Addict

ale snad ked prehraje kvalitu lepsie, tak aj menej kvalitny zdroj by to mohlo reprodukovat krajsie :)
v obchode uz ked stojim 5 minut, tak mi vsetko pride rovnake (akoby som vyberal parfem), no celkom sa mi tam pacili samsungy, panasonic a dost mozne, ze niekde sa mi pacilo aj lg

a k rozliseniu - staci tych 1366 * 768, alebo vyuzijem v reale aj napr. 1920 * 1080 ? + odozva - staci 8ms ?
alfo
Medium Expert
Medium Expert

SONY ma lepsi tuner, lepsi panel, vacsiu prirodzenost farieb a napriklad podstatne lepsie zvladnutu technologiu motion compensation.

v prvom rade netreba pozerať na obraz v nejakých obchodných domoch ako NAY...obraz sa dá krásne nastaviť a napr. v NAY majú na každóm TV inak nastavený panel takže na jednom sa ti zdá že obraz je sýtejší a ostrejší ako na inom konkurenčnom paneli...trebars inej značky.
Rattata
Light Professional
Light Professional

alfo, preco mam pocit ze v poslednych dvoch prispevkoch pises to iste co ja?

smejo... chod radsej po vacsom rozliseni, nikdy nevies co na tom budes kedy prehravat :) ja to berem tak ze ces ten tv na dlhsie... a 8 ms staci...
alfo
Medium Expert
Medium Expert

Rattata napísal:alfo, preco mam pocit ze v poslednych dvoch prispevkoch pises to iste co ja?
napsial som to o poznanie zrozumitelnejsie jak TY. :idea:
prask
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Rattata napísal:prask: to mas tak, lcd panely vyraba firma HANSOL LCD ktora je hlavny dodavatel pre Samsung a od nich nejako cerpa sony...
no samsung ma vlastne tovarne neviem preco by nieco kupoval od hansolu :)

co sa tyka reprakov. ci je to 10 alebo 15W je to uplne jedno. na dobry pozitok zo zvuku ti televizor samotny nestaci.
a full HD rozlisenie za cenu okolo 20k asi nezozenes.
smejo
Addict
Addict

planujem tam napojit tie spominane 5.1ky, takze integrovane ma moc netrapi... videl som nejake tv s rozlisenim 1920 * 1080 za nejakych 26-28k (net ceny, v kamennych to asi za taku cenu nezozeniem)
Rattata
Light Professional
Light Professional

prask napísal:no samsung ma vlastne tovarne neviem preco by nieco kupoval od hansolu :).
Hansol LCD Slovakia s.r.o. is a Korea-based company that is engaged in the design, development, production and sale of electronic components used for televisions, laptops and monitors.
This company belongs to one of the biggest subsuppliers of Samsung Electronics LCD Slovakia s.r.o.

smejo... tv sa sa oplati kupovat z netu, napr hej.sk atd.... preco chces z kamenneho obchodu ?
prask
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Samotný Samsung Electronics LCD Slovakia spustil začiatkom januára vo Voderadoch sériovú výrobu. Prvé LCD moduly do širokouhlých televízorov boli určené pre sesterskú spoločnosť Samsungu v Galante a pre závod Sony v Nitre, ktoré sa zaoberajú montážou finálnych televízorov s LCD obrazovkami. Plnú výrobu by mal voderadský závod dosiahnuť v roku 2012.
http://ekonomika.hnonline.sk/2-22798910-k01000_d-f0
http://www.google.sk/search?source=ig&h ... meta=&aq=f

a aj tak "This company belongs to one of the biggest subsuppliers of Samsung Electronics LCD Slovakia s.r.o." takze je to samsung
Napísať odpoveď