Wifi a kodovanie

Všetko ohľadom Linuxu...
zvukarmiso
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Wifi a kodovanie

Príspevok od používateľa zvukarmiso »

Zdravím Vás
Mam nasledovný problém.

Mám doma wifi router a chcem nastaviť kódovanie, Tak povolím WEP key a dám tam 64 bit kódovanie de zadám kľúč a 5 ciferný kód. Na win mi to ide aj ma konektne ale prídem do Linuxu a tu nie a nie zobrať heslo. Mam pocit že j to preto lebo mam 64 bit kódovanie ale iné som zatiaľ neskúšal. Skúste poradiť aké kódovanie použiť
Filtrovanie MAC adresou neprichádza do úvahy.

A ešte mam druhy problém. Keď chcem spustiť loclahost tak musím byt pripojený k pc sieti. nedá sa nejak nastaviť localhost tak aby šiel aj keď nemám zapnuté wifi alebo pripojený sieťový kábel ??

Ďakujem vopred
filippo
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa filippo »

Asi to nebude odpoveď na tvoju otázku, ale pokiaľ tvoj router podporuje WPA, tak vyskúšaj šifrovanie WPA, s tým som zatiaľ nemal problémy, s WEP áno a nepodarilo sa mi to vyriešiť.
tuti
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa tuti »

k druhemu problemu: nevidim dovod preco by si musel mat zapojeny kabel aby ti isiel localhost. skus zistit kedy sa ti startuje apache (apache2). pripadne ho skus spustit (u mna sa nachadza v /etc/init.d/ ) , je treba rootove prava
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Ako ten localhost vlastne spúšťaš?
zvukarmiso
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zvukarmiso »

1. Problem vyrieseny dal som WPA a vsetko slape
2. No pouzivam 127.0.0.1 alebo localhost ani jedno mi nezobere vyhodi ze stranka neexistuje. Ked pripojim kabel zrazuide
Napísať odpoveď