ak to pouzijes na monitore rozdiel nepocitis, ak na TV, rozdiel bude citelny. jediny rozdiel teda bude v stavbe kablu - poddajnost a druh a zlozitost koncovky
pripletiem sa do diskusie
včera som pripojil na moj NB LCD telku s HD ready (720p ak sa nemýlim) cez VGA výstup. oplatilo by sa na občasné pozeranie filmov kúpiť HDMI kábel alebo nejaký iný - lepší ako VGA?
Curuj:
no kludne zober HMDI. ak mas na ntbk vystup aj so zvukom, to ocenis najviac. + je to kabel s ktorym mas menej starosti. podstane sikovnejsi ako VGA
//autoeditácia príspevku ( 05 Jul 2008, 18:42 )
Pilifo napísal:Je nejaký rozdiel medzi DVI-d a HDMI výstupom na monitore pri HD kvalite obrazu?
Možno je to blbá otázka, ale ešte o tom skoro nič neviem
v podstate ziadny rozdiel. sice HDMI vie prenies XY GB/s a tusim aj 32bitovy signal + zvuk... je ti to nanic ak mas nejaky 8bitovy monitor. zvladne to aj DVI... ale samozrejme nespravis chybu s HDMI. ak musis kupovat kabel tak ci tak, radsej zober HDMI. to sa vzdy zide
Ešte by ma zaujímalo, aký je rozdiel medzi týmito 2 HDMI káblami. Jeden je značkový a druhý nie? Je medzi tými značkovými a neznačkovými, resp. lacnejšími nejaký rozdiel v kvalite prenášaného signálu?
ten drahsi je urcite kvalitnejsi a je aj dlhsi... ak to chces na 1080p ber ten drahsi, aj ked pre bezneho spotrebitela staci obyc. HDMI
ten za 29€ je este lacny
vikko78 napísal:na bežné používanie ti stačí aj ten prvý kábel pokial nemáš full HD tv a filmy v tejto kvalite...
No telku mám plazmu, ktorá nemá Full HD, teda presnejšie LG 42PG6000. No a filmy vo Full HD kvalite asi tiež nebudem často (skôr vôbec) pozerať. Maximálne tak rozmýšľam nad Xbox360. Takže sa mi neoplatí kupovať nejaký drahý kábel?
OK teda, tak kúpim nejaký lacnejší. Dúfam však, že pocítim a uvidím aspoň nejakú zmenu oproti SCART - u pri pozeraní nejakých DVD - čiek a tých seriálov
Tak na monitor Ti stačí DVI (bolo to spomínané hneď v prvých príspevkoch tejto témy), lebo pri HDMI by si potreboval ešte pravdepodobne ďalšiu redukciu. A výsledný obraz je takmer rovnaký. Takže sa Ti to neoplatí
Ahoj mam special konektor na doske tzv (optycky) mam nan pripojeny kabel priam do LCD FULL HD samsung new series aky je medzi Tymto opt. kablom a hdmi kabelom rozdiel? aby ste sa nepytali pripajam to do tv normalne bez redukcie lebo ten tv je vyssej triedy cize tam ma ten konektor