ASUS WL-520gC BroadRange WiFi Gateway HELP
-
->slavo<-
Addict
ASUS WL-520gC BroadRange WiFi Gateway HELP
ma niekto skusenosti stymto wifi routerom ?
potreboval by som nejake rychle nastavenie .
na
PC1 kde mam aj net ktory ide cey RJ45 od mojho poskytovateľa internetu chcem pripojit tento wifi router .
lenže ked idem podla navodu tak sa nikam nedostanem .
potrebujem proste dostat net dotoho wifi routru a potom sa napajat cez wifi mojho PC2(na ktorom je vista) na tento wifi router .
ale problem je ten , že moj poskytovateľl mi povoluje internet na zaklade mac adresy a ktomu mi prideli aj určitu adresu .bez ktorej to nejde . (PC2 ktore chem na tento wifirouter napojit už je povolene napojit sa do siete len neviem či ten internet prejde cez ten rouer k PC2 ked aj ten wifi router ma tiež vlastnu mac adresu . neviem či je to nejak ovplivnene
telefonoval som s ich technikom a povedal že stači ked nastavim wifirouter do stavu AP lenže taku možnost som v PC1 nenašiel.
neviem sa dostat ani do tych nastaveni cez web prehliadač . kde sa len napiše htttp 192.168.1.2 .
v PC1 mam 2 sietove karty na tej prvej mam RJ45 od poskytovateľa
kde ma m určitu ip aby to fungovalo
a potom je tu druha sietovka v ktorej je RJ45 ktore je zapojene do WIFI ROUTRA zastrčka LAN1 .
PC2 sice wifirouter najde aj sa tvari, že je to pripojene , ale akonahle sa chcem pripojit na net tak to nejde . neviem či neni problem v tej viste
. za každu radu budem vdačny . lebo som už v koncoch a neviem čo dalej .
potreboval by som nejake rychle nastavenie .
na
PC1 kde mam aj net ktory ide cey RJ45 od mojho poskytovateľa internetu chcem pripojit tento wifi router .
lenže ked idem podla navodu tak sa nikam nedostanem .
potrebujem proste dostat net dotoho wifi routru a potom sa napajat cez wifi mojho PC2(na ktorom je vista) na tento wifi router .
ale problem je ten , že moj poskytovateľl mi povoluje internet na zaklade mac adresy a ktomu mi prideli aj určitu adresu .bez ktorej to nejde . (PC2 ktore chem na tento wifirouter napojit už je povolene napojit sa do siete len neviem či ten internet prejde cez ten rouer k PC2 ked aj ten wifi router ma tiež vlastnu mac adresu . neviem či je to nejak ovplivnene
telefonoval som s ich technikom a povedal že stači ked nastavim wifirouter do stavu AP lenže taku možnost som v PC1 nenašiel.
neviem sa dostat ani do tych nastaveni cez web prehliadač . kde sa len napiše htttp 192.168.1.2 .
v PC1 mam 2 sietove karty na tej prvej mam RJ45 od poskytovateľa
kde ma m určitu ip aby to fungovalo
a potom je tu druha sietovka v ktorej je RJ45 ktore je zapojene do WIFI ROUTRA zastrčka LAN1 .
PC2 sice wifirouter najde aj sa tvari, že je to pripojene , ale akonahle sa chcem pripojit na net tak to nejde . neviem či neni problem v tej viste
. za každu radu budem vdačny . lebo som už v koncoch a neviem čo dalej .
-
bond35
Star
- Kontaktovať používateľa:
routre dokazu menit mac adresy resp mali by mat taku funkciu ze dokazu zatianit svoju mac adresu a mozes si tam dat taku na akej sa pripajas.
ja mam moj ADLS router a tam neviem najst ako sa to vola a teraz si nespomenie skusim ti to pozriet na nete
//autoeditácia príspevku ( 05 Jul 2008, 1:06 )
a najjednoduchsie by som to riesit tak ze by som zavolal providerovi ze menim sietovu kartu resp PC a ze mam nocu mac adresu nech mi ju zmeni a nadiktoval by som adresu routru
//autoeditácia príspevku ( 05 Jul 2008, 1:10 )
ako poriadne to cele nechapem inac do routru pripojis kabel od spolocnosti a potom pripojis na router jeden aj druhy PC (ci uz LAN alebo WIFI) co ine tam chcem prepajat, ako nahle bude router mat pripojeny net tak ho bude dalej zdielat.
alebo skus najst neico ako TCP/IP Settings - WAN Interface tam by sa mala dat nastavit aj MAC tvojej starej karty ako pripojenie k WAN
ja mam moj ADLS router a tam neviem najst ako sa to vola a teraz si nespomenie skusim ti to pozriet na nete
//autoeditácia príspevku ( 05 Jul 2008, 1:06 )
a najjednoduchsie by som to riesit tak ze by som zavolal providerovi ze menim sietovu kartu resp PC a ze mam nocu mac adresu nech mi ju zmeni a nadiktoval by som adresu routru
//autoeditácia príspevku ( 05 Jul 2008, 1:10 )
ako poriadne to cele nechapem inac do routru pripojis kabel od spolocnosti a potom pripojis na router jeden aj druhy PC (ci uz LAN alebo WIFI) co ine tam chcem prepajat, ako nahle bude router mat pripojeny net tak ho bude dalej zdielat.
alebo skus najst neico ako TCP/IP Settings - WAN Interface tam by sa mala dat nastavit aj MAC tvojej starej karty ako pripojenie k WAN
-
will.i.am
Darca
ja mam ten isty router. ale mam 4G, len som si nastavil podsiet, aby bolo wifi 192.168.2.1a slo to...
pokial ide o meno a heslo tak je to admin ak si to nemenil
NAT sa da zistit zo strany poskytovatela...
problem s MAC adresou je v tom, ze nie som si isty, ci pri takomto lowendovom routri pojde mac adresa zmenit...
pokial ide o meno a heslo tak je to admin ak si to nemenil
NAT sa da zistit zo strany poskytovatela...
problem s MAC adresou je v tom, ze nie som si isty, ci pri takomto lowendovom routri pojde mac adresa zmenit...
-
Metalista90
Zablokovaný
-
Metalista90
Zablokovaný
asi offtopic, nechce sa mi to citat cele, ale presne s tymto routrom som mal problem ze si nedokazal automaticky detekovat DNS servre a teda som ich musel zadat do routra manualne (pc sa tvaril ze je pripojeny na router ale nesiel net ...). Viem ze je to chyba routra lebo s inym routrom na tej istej sieti to islo no problem 
-
will.i.am
Darca
no tak nemylte sa... resetovanim a ani uvedenim routra do vyrobnych nastaveni sa meno a heslo nezmeni...
ved o com by ta bezpecnost bola??
takto by si to v urcitych pripadoch mohol hocikto resetnut, prihlasit sa a nastavit to podla seba... takze resetovanim to nepojde... tie udaje su v pamati na ktoru reset nema dosah...
takisto ako KOD telefonu v mobile. resetovanim a dokonca ani rpepalenim FW sa kod telefonu neznuluje...
takze sa rozpamataj ako si to nastavil...
ved o com by ta bezpecnost bola??
takto by si to v urcitych pripadoch mohol hocikto resetnut, prihlasit sa a nastavit to podla seba... takze resetovanim to nepojde... tie udaje su v pamati na ktoru reset nema dosah...
takisto ako KOD telefonu v mobile. resetovanim a dokonca ani rpepalenim FW sa kod telefonu neznuluje...
takze sa rozpamataj ako si to nastavil...
-
->slavo<-
Addict
O tom kode by som si stebou pokecal lebo resetovanim sa ten kod ruši nie pri každom , ale robiM to tak , ale k teme .
Dnes sa stym ešte skusim vyhrat ,ale ked sa nedostanem dotoho menu tak to pojdem bud vratit kde som to kupil, alebo predam niekomu .
teraz uvažujem že to poriešim cez wifinu od poskytovatela internetu .
za 2000sk je to premna prijatelnejšie bez starosti a hlavne s čistym svedomim
ale ajtak dakujem každy kdo sa tu aspon snažil pomoct odomna vyfasuje karmu takže aspon nejaka vdaka odomna . majte sa všeci a prajem pekny večer .
a ešte raz dik .
Dnes sa stym ešte skusim vyhrat ,ale ked sa nedostanem dotoho menu tak to pojdem bud vratit kde som to kupil, alebo predam niekomu .
teraz uvažujem že to poriešim cez wifinu od poskytovatela internetu .
za 2000sk je to premna prijatelnejšie bez starosti a hlavne s čistym svedomim
Pokial viem, tak ten router ma na zadnej strane reset tlacitko. Pokial sa to tlacitko podrzi viac ako 5 sekund tak za vymaze vsetko (aj heslo) a nastavi sa default:
User Name: admin Subnet Mask: 255.255.255.0
Password: admin DNS Server 1: 192.168.1.1
Enable DHCP: Yes (if plug in Wan cable) DNS Server 2: (Blank)
IP address: 192.168.1.1 SSID: default
Domain Name: (Blank)
User Name: admin Subnet Mask: 255.255.255.0
Password: admin DNS Server 1: 192.168.1.1
Enable DHCP: Yes (if plug in Wan cable) DNS Server 2: (Blank)
IP address: 192.168.1.1 SSID: default
Domain Name: (Blank)