audio zostava do auta

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
morpheus2
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

audio zostava do auta

Príspevok od používateľa morpheus2 »

Ahojte,

vsimol som si ze sa tu rozoberaju aj taketo temy (ozvucenie auta). Ak by sa dalo mohli by ste mi napisat nazor na tuto zostavu (popr. odporucit nieco lepsie za podobnu cenu):

Radio: RADIO SONY CDX GT616U (http://ishop.nay.sk/sk/catalog/product- ... d=1019616A)

Predne repro: SONY XS-F 1735 (http://ishop.nay.sk/sk/catalog/product- ... d=10201735)

Zadne repro: MAGNAT edition 693 (http://ishop.nay.sk/sk/catalog/product- ... d=4120693E)

Sub: MAGNAT ACTIVE REFLEX 300A (http://ishop.nay.sk/sk/catalog/product- ... d=4120300B)
alebo JBL BASSPRO (http://ishop.nay.sk/sk/catalog/product-detail?pid=93201)

vopred vdaka za postrehy. ja sa v tom moc nevyznam preto si rad necham poradit :)

a este jedna vec by ma zaujimala. ako je to s prevadzkovanim niecoho takehoto ked je vypnuty motor? nevycuca to baterku do prazdna za 10min? ;)
Rattata
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Rattata »

tak poporade.... NEKUPUJ z nayu, je strasne predrazeny v tychto veciach

dalej... vsimol som si ze chyba zosilovac co je divne ked chces zapojit subik, predne aj zadne repro...

dalej... napis aky mas cenovy strop a auto

dalej... baterku to vycucava slusne, ja som si kupil novu silnejsiu, ale ked mas dostatocne silnu tak pohodka ja som mal stary shit....

potom sa da radit lepsie :)
morpheus2
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Rattata napísal:tak poporade.... NEKUPUJ z nayu, je strasne predrazeny v tychto veciach

dalej... vsimol som si ze chyba zosilovac co je divne ked chces zapojit subik, predne aj zadne repro...

dalej... napis aky mas cenovy strop a auto

dalej... baterku to vycucava slusne, ja som si kupil novu silnejsiu, ale ked mas dostatocne silnu tak pohodka ja som mal stary shit....

potom sa da radit lepsie :)
ok takze doplnam info :)

1. chcel by som zapojit 4 repraky na radio (4x50W) + aktivny sub. takze by to teoreticky malo ist aj bez zosilovaca :)

2. cenovo by som si to predstavoval tak okolo 15-20l (blizsie k tym 15 :))

3. a malo by to byt do fabie combi (co som cital tak je tam nejaky problem s tym ze do prednych dveri treba tensie repro..)
Rattata
Light Professional
Light Professional

dobre si cital, fabie maju uzsie dvere, tam sa robia rozne slim edicie reprakov, bezne repro tam nezapojis bo sa tam nevojde... ako zadne ovaly by som ti odporucil skor nieco od ground zero, sinus live alebo blaupunkt a radio pozri alpine, panasonic, pioneer, blaupunkt vhodne je aj s usbckom je to velmi prakticke :) ... ked das dobre silne ovaly basak mozno ani nebudes potrebovat, ak ano neni problem dokupit... este nezabudaj ze peniaze vycalujes za kabelaz, tak isto aj tlmenie ale to ti potom odporucam kupit pixlu gumoasfaltu...

do 15-20 by som isiel aj do zosiku bez basaku, ten potom dokupis lahko ak by ti chybal... za tu cenu sa da zlozit uz peckova zostava

a popozeraj si eshopy, usetris a das tam lepsie veci... ked budem mat cas mozem sa ti na to mrknut
morpheus2
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

ak by si mal cas a chut navrhnut mi nejaku zostavicku bol by som vdacny :)
Pedro109
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Pedro109 »

Rattata
Light Professional
Light Professional

dobra zostava, ale tie predne repro nie su slim su?

nieco som nasiel na nete, moze sa ti hodit :

Oddělení předních středobasových reprodokturů od výškových je vzhledem k umístění v pořádku. I laik se však ve voze této cenové relace pozastaví nad výběrem reproduktorů, při němž asi největší prim hrála cena. U obou verzí se konstruktéři dopustili prohřešku proti zákonům akustiky, neboť existuje přímé propojení prostoru přední strany membrány s prostorem její zadní strany, čímž je vytvořen akustický zkrat. Tento akustický zkrat je znatelný u předních reproduktorů a u verze combi i u zadních reproduktorů, kde není akusticky oddělen prostor větracích mřížek od prostoru pro reproduktory. Umístění zadních výškových reproduktorů nebylo také nejštastnější, neboť čím více bude přední sedačka posunuta dozadu, tím jsou slyšitelnější zadní výškové reproduktory a tím více ztrácí řidič nebo spolujezdec prostorový efekt. Zadní výškové reproduktory jsou cca 5x blíže k předním sedadlům než přední výškové reproduktory.

Proč výrobce více nedbal na kvalitu ozvučení v tomto voze není naše záležitost. Avšak pouze kritika bez viditelné snahy o zlepšení nikdy nikam nevedla, takže si nyní trochu projdeme možnosti vylepšení ozvučení tohoto vozu.

COMBI,SEDAN: Rozměr předních středobasových reproduktorů je průměr 170 mm a hloubka maximálně 46 mm. Pro odstranění akustického zkratu u předních reproduktorů doporučujeme vytmelit stávající prstenec pod reproduktorem a odshora utěsnit prostor mezi bočnicí dveří a reproduktorem např. hmotou Bofoam.

COMBI: Existuje více možností instalace zadních reproduktorů. První z možností je odstranit akustický zkrat oddělením prostoru pro větrací mřížky a prostoru pro reproduktory přepážkou, např. z MDF nebo plastu. Další problém vyplývá z toho, že použité reproduktory mají malou plochu membrány, z čehož plyne, že nejsou schopny zahrát nižší kmitočty. Proto doporučujeme zadní výškové reproduktory a zadní středobasové reproduktory odpojit a předpřipravit prostor plastové bočnice pátých dveří tak, aby se zde umístily reproduktory 6x9" nebo průměru 20 cm, a výškové reproduktory přemístit do prostoru nad shrnovací roletu. Plastová bočnice pátých dveří se pak potáhne kobercem v barvě interiéru vozu.
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Point »

nie je zosik? sak ten subik je aktivny .. uzsie dvere..zase nie je problem supnut tam dreveny podlozny kosik a supnut to do laminatu
Matej18
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Matej18 »

nechce sa mi veriť že by sa tam nevošli nejake tie hertze riadne do tých dverí to je nejaká blbost nie ? šak by to malo byť nejak normalizovane ? no nie ked repro tak hertz a nejaké poriadne. radio od pioneer - alebo sony ale tie vyššie rady - no a kabeláž určite nie tá čo tam je ! to sú také nanič kable nekvalitne a o ničom treba poriadne min 3mm alebo 5 mm šak nech to ide cez kvalitu. hm z basakom je to horšie každý má svoj špecificky zvuk zaleží to aj podla auta aké je velke a podobne. No ale ked bass tak poriadny ale zas nie že to bude vrčať alebo iné zvuky vydavať neviem ako vnímaš hudbu.

Osobne som videl aj takých čo majú 5.1 system doma a eqwalizer je všetko na plno basy výšky stredy úplne hore a on vraví že je to ok :) to hej

ja chcem tiež niečo robiť v mojej kare ale všetko pomaly a nechcem do toho dať zas moc šak moje auto nie je showcar
morpheus2
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

poznate niekto tieto repro:

http://www.autodax.cz/shop//Reproduktor ... EPRO-FABIA

oplati sa do toho investovat? osobne mi ta znacaka vela nhovori :(
Rattata
Light Professional
Light Professional

Impulse je vynikajuca znacka sam mam v aute 6.5 s tymito reprakmi nemam skusenost kedze som nikdy nekupoval slim ale rozhodne nimi nic nepokazis prave naopak..

dozadu si pozri nejake ovaly najlepsie ground zero, sinus live alebo hertz v cene okolo 2500-3300sk pozri recenzie, mozes kupit toho pioneera (radio) co niekto pisal a zosik a mas kompletku... ked ti budu chybat basy tak dokupis subik ale to zistis az po par tyzdnoch ked rozohras membrany (lebo nove repraky nehraju hned tak ako maju, treba postupne pridavat hlasitost, nevytacat hned naplno)... hlavne kup silne ovaly mne bohato nahradzaju subwoofer, tym mozes usetrit... potom musis kupit asfaltove platy zacpat diery a nalepit za reprak a pixlu gumoasfaltu a natriet nou nahrubo cele dvere zvnutra. Kabelaz nevyjde nejak draho, najlepsie je kupovat na metre z kotucov HRUBSIE kable

odporucam moje
http://www.hicar.sk/sekcia.php?id=387&s ... omponentne

dufam ze som trocha poradil :)
morpheus2
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

jasne, vdaka moc :)
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Clean_Up »

Máte niekto skúsenosti s tými to repro?
http://www.alpine.sk/products/details/c ... 1750s.html
Juicy
King
King

Príspevok od používateľa Juicy »

S jednym kamosom sme riesili podobny problem, menil komplet audio zostavu vo Fabii len s tym ze tam nedaval subak. Toto si vybral:
Predne repro: http://www.fancarhifi.cz/www-fancarhifi ... SXE-1750S/
Zadne repro: http://www.fancarhifi.cz/www-fancarhifi ... lassic-269
S tym ze na zadne repro si robil redukciu z dosky aby to mohol uchytit.
Radio: Volil by som nejaky Kenwood alebo Alpine ale urcite nie z NAY

Clean UP pozeram ze sa pytas akurat na tie repro co si kamos montoval, co ta zaujima?
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Clean_Up »

Juicy > Takže som sa informoval čo a ako. Keďže chcem dobre basujúce repro (lebo nemám basák), a tie Alpiny sú není zrovna na basy, skôr majú dobré výšky, tak mi boli ponúknuté tieto: http://www.prohifi.cz/reproduktory-do-a ... rbass-s-6c navyše majú aj plnohodnotnú výhybku. Budem to montovať do MDF podložiek a vytlmovať dvere (aj keď ešte nie som rozhodnutý čím). Rádio mám toto: http://www.alpine-europe.com/slovakia/p ... 1r-rm.html
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Nechcem zakladat novu temu, tak to hodim sem: ako je to s pripojenim vysuvacej anteny radia? Ide o Mazdu 626 rv 2001, treba tam vymenit radio a neviem ci sa mozem obzerat po akomkolvek (zatial to vychadza na nejake Sony za cca 100 €) alebo je potrebne hladat nejaky konkretny typ s touto funkciou. Mate s tym nejake skusenosti?
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

malo by to fungovat tak, ze ked zapnes radio, mala by sa automaticky vysunut aj antena... to je len cisto elektrika, nejde tu o ziadnu specialnu funkciu autoradia, myslim, ze tento kontakt je aj sucastou ISO konektoru...
plusminus
King
King

Príspevok od používateľa plusminus »

autoradio SONY prosiim nieee
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

plusminus napísal:autoradio SONY prosiim nieee
Na bežné počúvanie stačí... GothaR nejde stavať High-end zostavu :-)
PAuLi3
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAuLi3 »

plusminus co mas proti sony? ja mam v aute sony GT616U a nemozem si ho vynachvalit
Napísať odpoveď