z nicoho nic vypne pocitac

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
pato83
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa pato83 »

Ja som mal este pred polrokom podobne zelezo. CPU som mal 2200, taktiez Semprona. S boxom, ak sa dobre pamatam, nesla teplota v zatazi nad 50C pri full otackach. Skus dat dole chladic, prefukat, ocistit od starej pasty a naniest novu. A potom daj teploty.

p.s.: Stare mozno, ale ako sledujem uzivatelov v praci, ci kamaratov, tak v drvivej vacsine pripadov postacujuce. :)

p.s.: Vidim, ze poriadok v skrinke ti nic nehovori... :D
drdi21
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drdi21 »

pato83 napísal:Ja som mal este pred polrokom podobne zelezo. CPU som mal 2200, taktiez Semprona. S boxom, ak sa dobre pamatam, nesla teplota v zatazi nad 50C pri full otackach. Skus dat dole chladic, prefukat, ocistit od starej pasty a naniest novu. A potom daj teploty.

p.s.: Stare mozno, ale ako sledujem uzivatelov v praci, ci kamaratov, tak v drvivej vacsine pripadov postacujuce. :)

p.s.: Vidim, ze poriadok v skrinke ti nic nehovori... :D
mno mne to na net a podobne staci.

chladic komplet vicisteny aj vybrate cpu a dana nova pasta.takze uz fakt neviem kde moze byt problem.

a k tomu poriadku.urobim si ho tam az vtedy ke bude ficat vetko ok. :D :D :D
pato83
Addict
Addict

Po vymene su teploty stale take vysoke? Skus zapnut pccko a oskusat opatrne, aky je chladic na dotyk. Podrz tam ruku na pasive, ci vydrzis. Mozno je len cidlo na figu, ktovie. Skusal si pouzit aj iny soft na meranie teplot? Napr. Central brain identifier ? Nie je len na teploty, ale je to very good soft. :wink:
drdi21
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

pato83 napísal:Po vymene su teploty stale take vysoke? Skus zapnut pccko a oskusat opatrne, aky je chladic na dotyk. Podrz tam ruku na pasive, ci vydrzis. Mozno je len cidlo na figu, ktovie. Skusal si pouzit aj iny soft na meranie teplot? Napr. Central brain identifier ? Nie je len na teploty, ale je to very good soft. :wink:
v pohode pasivak je zimny.pouzil som everesr, fresh diagnose a este dajake 2 vsetky ukazovali rovnako s odchylkou na jeden stupen.
pato83
Addict
Addict

Pokial je tomu tak, ako vravis a teda: pasiv je studený, aj napriek hodnotam v programoch a chladic je spravne osadený, pasta nanesena, tak v biose sa pozri na nastavenie teplot, kedy sa ma pocitac pri prehriati vypnut. Bud tam daj daku extremnu hodnotu alebo sa to tam mozno da aj vypnut.
drdi21
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

pato83 napísal:Pokial je tomu tak, ako vravis a teda: pasiv je studený, aj napriek hodnotam v programoch a chladic je spravne osadený, pasta nanesena, tak v biose sa pozri na nastavenie teplot, kedy sa ma pocitac pri prehriati vypnut. Bud tam daj daku extremnu hodnotu alebo sa to tam mozno da aj vypnut.
nemam to tam na sto percent pozeral som uz aj v manualy k doske nikde to tam nie je.no podla mna to bude vadny zdroj.lebo ked som uz vsetko preskusal a vylucil co sa dalo tak jedine toto.nie?? :?: :?: windowsom to nemoze byt ,je tak???ak sa mylim tak ma opravte.
Ramirez
Amateur
Amateur

Tvoj Hardware

Príspevok od používateľa Ramirez »

Pozrel som si vnutro tvojho PC, moje hodnotenie neber osobne, ale zakladna doska je total lacak, ktory casto po dvoch troch rokoch odchadza samovolne, castym pripadom su nafuknute kondiky, co som spominal vyssie, skontroloval si ich? Co sa tyka VGA, podla farby a pasivu predpokladam ze je to znacka Inno3D, co je tiez slabota - velmi poruchove a ich velkym problemom je prave prehrievanie. Podla mna v kludovom stave je teplota cez 60 °C na VGA vela. Osobne si myslim, ze problem bude prave v MB. Jej zivot asi dohasina. :?
drdi21
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Re: Tvoj Hardware

Ramirez napísal:Pozrel som si vnutro tvojho PC, moje hodnotenie neber osobne, ale zakladna doska je total lacak, ktory casto po dvoch troch rokoch odchadza samovolne, castym pripadom su nafuknute kondiky, co som spominal vyssie, skontroloval si ich? Co sa tyka VGA, podla farby a pasivu predpokladam ze je to znacka Inno3D, co je tiez slabota - velmi poruchove a ich velkym problemom je prave prehrievanie. Podla mna v kludovom stave je teplota cez 60 °C na VGA vela. Osobne si myslim, ze problem bude prave v MB. Jej zivot asi dohasina. :?
ehm.neber to osobne ale tu grafku si vobec netrafil.je to nvdia.a nemoze byt chyba v tom ze sa mi prehrieva cipset????????lebo dnes jak som as omylom dotkol pasivaku tak bol velmi horuci.
Ramirez
Amateur
Amateur

Re: Tvoj Hardware

Príspevok od používateľa Ramirez »

drdi21 napísal:ehm.neber to osobne ale tu grafku si vobec netrafil.je to nvdia.a nemoze byt chyba v tom ze sa mi prehrieva cipset????????lebo dnes jak som as omylom dotkol pasivaku tak bol velmi horuci.
ehm, neber to osobne, ale kludne to moze byt inno3D, lebo NVidia je len chip a grafiky s tymto chipom vyraba vela vyrobcov, medzi inymi aj Inno3D, ASUS, Gigabyte, Manli, Gainward, .......

A zrovna taky vyrobcovia ako Inno3D a Manli zrovna kvalitou nevinikaju!!! Co sa tyka chipsetu, tak ten sa hreje na vsetkych doskach, ale len maloktorym to vadi natolko, ze potrebuju aktivne chladenie, takze tam asi chyba nebude.
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

manli a asus sa da porovnat ako hiphone a iphone :)
no k teme: samozrejme, ze to moze byt aj chipsetom. skus tam supnut chladic a uvidis co to spravi. tiez je mozne, ze mas chladic na CPU osadeny dobre a aj teploty su nizke, ale moze byt pokazene cidlo a vyhodi ti teplotu vyssiu ako je realna. a samozrejme to vyvola poplach v biose. dalsia z moznych pricin
Napísať odpoveď