F1 2009

O športe...

Kto vyhrá titul šampióna F1 pre rok 2009

Kimi Raikkonen
23
18%
Felipe Massa
19
15%
Lewis Hamilton
10
8%
Heikki Kovalainen
1
1%
Robert Kubica
5
4%
Nick Heidfeld
0
Žiadne hlasovania
Fernando Alonso
8
6%
Jenson Button
38
30%
Sebastian Vettel
12
10%
Rubens Barrichello
10
8%

Celkom hlasov: 126

t0m4s3
Admin
Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Prave kvoli zmene klasifikacie by som tymto cislam velku vahu neprikladal. Ta prave v Lewisovom pripade hrala velku rolu, kedze bol takmer stale na bedni.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

a kazdy jeden z farebne zvyraznenych zacinal v slabsom teame- okrem vyboldovaneho lewisa. tym mu ale neuberam velku buducnost co ho pravdepodobne caka, len to chce cas a ocividne viac trpezlivosti, hlavne z jeho strany :wink: .
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Silverstone bude nahrazen Donington Parkem
f1sports.cz

Donington Park čeká obnova za 100 milionů liber
f1sports.cz
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

t0m4s3 napísal:Silverstone bude nahrazen Donington Parkem
f1sports.cz
Určite krok dobrým smerom, Donington je krásna trať, predpokladám že sa pôjde na dlhej verzii a nejako to nezkazia prestavbou trate alebo niečím podobným a upravia iba zázemie. Ešte by sa napríklad Donington mohol po rokou striedať s Brands Hatch, ale aj tak som spokojný. :P
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Kratku verziu si v F1 dost dobre nedokazem predstavit :-)
Hacket
Star
Star

Príspevok od používateľa Hacket »

Cha,Mark Webber je moj chlapík!Dobre že ho nezlanarili mercedesácia ferrari.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Celkom slusna zostava tam v predu, start bude velmo zaujimavy, tipujem ze Hamik pojde po starte pre Raikonnena aj keby furiky padali :-)

//autoeditácia príspevku ( 06 Jul 2008, 14:05 )
Presne podla predpovede :-)

//autoeditácia príspevku ( 06 Jul 2008, 15:45 )
Zaujimavejsie preteky uz dlho neboli. Vysledok pre Mclaren vyborny, skoda, ze Kovi nedokazal zajazdit rychlejsie. Skoda, ze dnes neboli piloti a technika Ferrari konkurencieschopne mohlo to byt este zaujimavejsie.
bizzy
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bizzy »

Dobre preteky, Hamilton genialne, Ros Brawn a Rubens (RB-team) paradicka, skoda Kubicu a Koviho.

Ale zase ten Raikonnen ma hnevá, pregumoval sa, 3x otocka, jazdil priemerne casy (az na 1. etapu pred dazdom) a aj tak skoncil 4. ; proste stale sa mi viac zda ze ma viac a viac stastia. no offence, ale nic nezajazdil.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

bizzy napísal:Dobre preteky, Hamilton genialne, Ros Brawn a Rubens (RB-team) paradicka, skoda Kubicu a Koviho.

Ale zase ten Raikonnen ma hnevá, pregumoval sa, 3x otocka, jazdil priemerne casy (az na 1. etapu pred dazdom) a aj tak skoncil 4. ; proste stale sa mi viac zda ze ma viac a viac stastia. no offence, ale nic nezajazdil.
No ti za nim zajazdili este menej...o tom to cele je :)
Inak gratulujem Lewisovi, z toho co som videl to vyzeralo, ze jazdil zodpovedne a dostal za to aj peknu odmenu.
Kimi sa len tocil a tocil, no nakoniec to nastastie ustal a za 4te miesto moze byt rad.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

vy uz to nedokazete rozoznat ani podla prilby? kimi sa dvakrat dostal do hodin. vsetky ostatne boli massove :wink: .
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Hura! Kimi iba dvakrat :D
profik
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa profik »

konecne zase zaujimava velka cena(ta prva bola v Monaku :D )ale z masu som sa nasmial, zo zaciatku sa dostal 2-3krat do hodin za 5min :D :D :D LOL ten tam co robil(ale to sa dalo cakat, na vode mu to velmi nejde). Gratulujem Hamiltonovi, podal zodpovedny vykon(co ma dost prekvapilo, lebo v minulych VC robil dost vela kixov) a zasluzene vyhral :aasmile1: .
bizzy napísal:jazdil priemerne casy (az na 1. etapu pred dazdom) a aj tak skoncil 4. ; proste stale sa mi viac zda ze ma viac a viac stastia. no offence, ale nic nezajazdil.
ak si si vsimol po prvej zastavke v boxoch neprezul(tak isto aj masa a renault) a vsetci isli pomaly narozdiel od Hamiltona, Haidfelda, Kubicu...
A este tie Haidfeldove predbiehacie manevre raz by som este pochopil, ale dvakrat predbehnut dvoch naraz :aasmile1:
Skoda Kubicu nakonci ako vyletel z trate :? :(
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

Fantasticke preteky, z mojho pohladau zaroven s fantastickym vysledkom (skoda Koviho 2 chyb, ktore ho stali poziciu). Lewis na starte vacsinou dokaze zabrat, no to co predviedol dnes musela byt lahoda pre oko kazdeho F1fana- suboj, aky prave po starte zviedol Lewis s Kovim bola jednoducho paradicka. V tomto momente si Kovi poziciu este dokazal ubranit, no presne takto si predstavujem suboje, a to aj medzi teamovymi kolegami (kolo na kolo, korekcie predneho jazdca po vyjazde na obrubnik a rychly obranny protiutok- awesome!). Lewisa tiez musim pochvalit za skvelu jazdu pocas najtazsich faz preteku (az na ten jeden maly vyjazd mimo trat, ktory vsak prakticky nemal vaznejsi vplyv na jeho dnesny vykon). Po cennom vitazstve v Monaku dalsie dolezite vitazstvo pred domacim publikom- oba preteky charakteristike tazkymi podmienkami (o to viac nasere, ked Lewis zavaha v pretekoch so standardnymi podmienkami). Akokolvek, dnes to bola nadhera, ktora sa zrodila uz na skvelom starte.

Potesil ma tiez Heidfeld, Rubinho a jeho strategia s wet-pneus, pricom som rad, ze preteky neboli poznamenane vyjazdom SC.

BTW. to co dnes predvadzalo Ferrari, a to ci uz na trati, alebo v boxoch, si tentokrat dovolim nekomentovat- zo slusnosti : )
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MP4-27 »

preco Bernie rusi Silverstone kde prislo za posledne 2 roky skoro 440 000 ludi? Jemu uz vazne J**E tymto ma uplne nasral...tej trati nic nebolo chod do p**i Bernie :twisted:
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Potešil ma Nick, snáď už konečne prestanú tie kecy ako mu Kubica nakladá každú kvalifikáciu... Rubens pekne, na vode mu to ako (starému) skúsenému harcovníkovi ide.
Zdalo sa mi, že sa STR zlepšilo (majú konečne nové diely), škoda že pršalo tak sa neukázalo ako na tom kto skutočne je.

Musím sa vyjadriť aj ku Ferrari. Podľa mňa to pokašľali aj stratégovia tímu, keď Kimimu nevymenili pneumatiky. Napriek tomu je 4. miesto výborné a Kimi zatiahol veľmi slušne. Naopak Massa zasa katastrofa. Fakt, že dnes chyboval (skoro) každý, lebo podmienky boli ťažké, ale Massa si kritiku zaslúži. Na vode proste jazdiť nevie, ukázal to už veľakrát. Dokáže vyhrávať preteky, aj byť na čele šampionátu, pretože Ferrari ma skvelú techniku, a pretože patrí medzi najlepších na 1 kolo v kvalde, ale po dnešku by sa mi znova vynárala otázka, či by iný pilot (Heidfeld, Kubica, Alonso) z rovnakým autom nejazdili oveľa lepšie preteky ako Massa. Vynárala keby som na to nemal jasný názor už dávno... Pevne verím, že Massu na konci roku vo Ferrari vymenia za kvalitnejšieho pilota. Dúfam, že sa mu nepodarí získať titul, to by si ho totiž zrejme nechali aj keď si to nevyrovnanosťou výkonov vôbec nezaslúži. Bohužiaľ to auto je rýchle a ak bude mať šťastie (ideálne podmienky - teda štart z poleposition) môže byť vysoko :roll:
MP4-23 napísal:preco Bernie rusi Silverstone kde prislo za posledne 2 roky skoro 440 000 ludi? Jemu uz vazne J**E tymto ma uplne nasral...tej trati nic nebolo chod do p**i Bernie :twisted:
Tie tisíce tam nechodia preto, lebo je to Silverstone, ale preto že sú to Briti. Briti sú skutočný fans motorizmu, a budú chodiť v takých číslach aj na Donington, o to by som sa nebál. Pozri sa na WRC, ktoré každý rok končí vo Walese (nie náhodou), vždy je Margham Park narvaný fanúšikmi, A1GP nie náhodu končí seriál v Brands Hatch, vždy vypredané, hociaký podradný lokálny Mini Cooper Cup jv hornej dolnej vždy narvaný.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Tomasito, ten lewisov vyborny start nema nahodou suvis s o5 dobabranym startom heikkyho a markovym zavretim kimiho? :wink: hlavne mark si evidentne daval vacsi pozor na kimiho a lewisovi nechal volnu polovicu trate. kazdopadne ten zbytok VC v podani lewisa - klobuk dole 8) .
profik
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa profik »

Mateq napísal:Pevne verím, že Massu na konci roku vo Ferrari vymenia za kvalitnejšieho pilota. Dúfam, že sa mu nepodarí získať titul, to by si ho totiž zrejme nechali aj keď si to nevyrovnanosťou výkonov vôbec nezaslúži.
Som fanusik ferari, ale toto podla mna nieje dobre riesenie(ferari by kludne mohli kupit Alonsa ci Kubicu-su to skveli jazdci). Skus sa pozriet ako to dopadlo minulu sezonu vo Mclerene, ked tam isiel ako jasna jednotka alonso a prisiel mladik hamilton, ktory mu mal robit dvojku a tacal jazdit lepsie a vyhravat a zacali spory oto, kto bude No.1. A chcel by si to vo ferari? Ja nie. Za masu by som dal nejakeho skuseneho jazdca-Haidfeld/Weber(Podla tych vykonov co podavaju by boli pre ferari asi to najlepsie na post dvojky za kimim)
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

Mateq napísal:Pevne verím, že Massu na konci roku vo Ferrari vymenia za kvalitnejšieho pilota.
Mozno to bude teraz zniet ako kacirska myslienka, no aby sme neboli prekvapeni, ked Ferrari kupi Kubicu, avsak... nie ako nahradu za Massu, ale za Kimiho, ktory po sezone zavesi F1 na klinec, a to bez ohladu na to, ci titul MS ziska alebo nie : )
krija napísal:Tomasito, ten lewisov vyborny start nema nahodou suvis s o5 dobabranym startom heikkyho a markovym zavretim kimiho? :wink: hlavne mark si evidentne daval vacsi pozor na kimiho a lewisovi nechal volnu polovicu trate.
Samozrejme, ze Lewisov start ma suvis so vsetkym co sa dialo pred nim, t.j. so vsetkymi troma pilotmi pred nim. Prave o tom su predsa starty z pozici za PP (pilot snaziaci sa ziskat poziciu, si musi o.i. vybrat idealne miesto a miestami sa do neho doslova natlacit). Je teda prirodzene, ze kazdy pilot vpredu si strazi v prvom rade pilota k nemu najblizsie, kedze odtial hrozi najvacsie nebezpecenstvo- toto sa samozrejme snazia vyuzit pilota za nimi. Pokial si chcel tymto bagatelizoval jeden z najlepsich startov Lewisa v sezone, nevybral si si najlepsie argumenty- rovnako by sa dal totiz bagatelizovat ktorykolvek start z poczicie 2+ ; )
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

profik napísal:Som fanusik ferari, ale toto podla mna nieje dobre riesenie(ferari by kludne mohli kupit Alonsa ci Kubicu-su to skveli jazdci). Skus sa pozriet ako to dopadlo minulu sezonu vo Mclerene, ked tam isiel ako jasna jednotka alonso a prisiel mladik hamilton, ktory mu mal robit dvojku a tacal jazdit lepsie a vyhravat a zacali spory oto, kto bude No.1. A chcel by si to vo ferari? Ja nie. Za masu by som dal nejakeho skuseneho jazdca-Haidfeld/Weber(Podla tych vykonov co podavaju by boli pre ferari asi to najlepsie na post dvojky za kimim)
Ja nie som fans Ferrari, lebo sa mi zdá že si nabral taký dojem..
Ale k veci: Alonso je podľa mňa normálny pilot. Nebol s nim problém v Renaulte, Trulli ani Fisico si nesťažovali Piquet si nesťažuje, Kubica (hovorilo sa o prechode do BMW) vravel že by nemal problém. Taktiež Massa je s Alonsom kamarát. Prečo teda bol problém z Hamiltonom?

Ja to vidím takto. McLaren: O DC sa všeličo hovorilo, že mu nebolo dobre, ale OK vynechajme ho. Montoya sa rozišiel z McLarenom v zlom, predtým nemal problém v BMW a to boli z Ralfom aký súperi kolo na kolo. V Amerike tiež nemal problém, u strieborných bol nespokojný až musel z F1 preč. Garry Paffet, zanechaľ sľubnú (šampion série) kariéru DTM, lebo ho opili rohlíkom, "keď za nás budeš testovať, dostaneš závodnú sedačku". Testoval, dotestoval, má po kariére, v DTM kam si vyžobral preloženie zostalo pre viťaza rok staré auto... To isté v DTM Alesi, jeho kariéra (po tom čo dostal tiež rok staré auto) skončila tým, že mu Norbert Haug nakázal pustiť tímových kolegov pred seba. Alesi odstavil auto úplne... v Mercedese sa už neukázal. Wurtz testoval, nechal v tíme kus tvrdej driny, nakoniec odišiel lebo chcel jazdiť a McLaren, hoc s tým Alex počítal mu to neumožnil. Alonso mal veľké problémy.
Všetci títo piloti nemali nikde problémy, až v McLarene či Mercedese. Už minule som tu kritizoval McLaren za lapsusy... Podľa mňa nie je úplne v poriadku management tímu, a jazdci sa v ňom necítia dobre (pokiaľ nie sú od dojčenskej flašky miláčikmi šéfa) . Takže myslím, že normálny managment zvládne Alonsa, aby nerobil prkotiny.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Pod toto sa musim takisto podpisat. Alonsa maju vsade za hajzla a podvrataka, kvoli afere McLarenu, za ktoru on sam ani poriadne nemohol. Navyse si myslim, ze odchodom Alonsa stratil McLaren vela, pricom prichodom Kovalainena ako mozme vidiet neziskal absolutne nic - velmi priemerny az podpriemerny jazdec na to aku techniku ma k dispozicii.
Napísať odpoveď