Vážny problém: úzky chrbát

O športe...
Martinus
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Martinus »

kali520 napísal:Rovnako by mohli uskodit aj ostatne cviky. V podstate je jedno ci robi pritahy v predklone alebo mrtvy tah ak pri tom robi spravnu techniku a neprahna to s vahami.
DL by som jemu este neodporucal, ale pritahy ci zdvihat sa na hrazde (siroky uchop) tak to urcite, ked teraz zacne z lahsimi (vkastnymi) vahami, od 15r moze zacat tvrdo makat, a bude mat taky chrbat ako dexter jackson ;)
dair
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dair »

ARNOLD radil ze ked ma niekto slaby hrbat, v dni ked cvici chrbat musi spravit 50 pritahov k hrazde (so sirsim uchopom). Hoci by to slo zo zaciatku po jednom, dvoch.... 50 je to cislo :!: :D
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

dair napísal:ARNOLD radil ze ked ma niekto slaby hrbat, v dni ked cvici chrbat musi spravit 50 pritahov k hrazde (so sirsim uchopom). Hoci by to slo zo zaciatku po jednom, dvoch.... 50 je to cislo :!: :D
Vzhladom na to aka bola vtedy doba a ake doplnky vtedy leteli, tak moc by som tieto rady nebral vazne.
dair
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

kali520 napísal:Vzhladom na to aka bola vtedy doba a ake doplnky vtedy leteli, tak moc by som tieto rady nebral vazne.
vzhladom na to ze to bolo par rokov dozadu a vzhladom na to ze kde to arnie dotiahol a vzhladom na to asi vie viacej ako ty a je to podlozene rokmi skusenosti, vzhladom na to, ty si idiot (bez urazky)....
A este ze si spomenul doplnky... to si sa zhodil uz uplne.... suplementy ti chrbat nevypracuju :lol:
kali520
Darca
Darca

Dair, sucasne studie povazuju trening tej doby za nie uplne efektivny. Napriklad, Arnold robil asi 15-20 serii na biceps, naco ked stacia 4-6 serii.

Skus cvicit arnoldov trening bez roznych suplementov resp naturalne a mozno viac hmoty spalis ako ziskas.

Dalej, naco robit 50 zyhybov sirkym uchopom, ked vacsie zapojenie chrbtovych svalov je pri uzkom uchope a este vacsie pri pritahoch v predklone.

Dalsia vec, Arnoldove rady berem vzdy s rezervou, kedze sa mi do ruk dostala kniha Neschvaleny zivotpis Arnloda Schwarzeneggera, kde mnoho ludi tvrdilo, ze jeho rady boli podavane roznymi posmeskami alebo nejakymi uplnymi vymyslami. Samozrejme treba brat s rezervou aj tuto knihu, ale aspon som videl druhy pohlad na ospevovaneho, najlepsie, najdokonaljesieho a najkrajsieho Arnolda.
dair napísal:A este ze si spomenul doplnky... to si sa zhodil uz uplne.... suplementy ti chrbat nevypracuju
Ake suplementy? Skoro kazdy kulturista tej doby priznal, ze uzival AS, Arnold podla mna nebol vinimka.
dair
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Mal si v ruke jednu knihu od kretena a vsetko tam padlo za svetu pravdu...
ZARTUJES?
Ak by si posiloval a kusok o kulturistike a historii cital tak by si vedel ze zvecsa co kulturista, to iny trening. Zatial co ARNIE trenoval 3hodiny :!: 5 dni do tyzdna :!: , mal na to super genetiku a ked stihal regenerovat tak preco nie? Ini kulturisti napr cvicili 3X do tyzdna po 1.5 hodke a boli vecsi ako Arnold. Niekto pucil brucho na kocky a iny zase len posilovanim zvysku tela dosiahol bez namahy to co niekto hodinami treningu brucha...
Co sa tyka arnieho tak ten si vsetko vydrel. Boli aj lepsi ale....
A co sa tyka suplementov, OPET len dokazujes ze nic moc nevies. ZIADNY kulturista bez toho aby sypal, nedosiahol takych rozmerov. Steroidy vlastne posuvaju hormonalne telo do mladosti kde ma schopnost svalov stale sa rozvijat, kdezto napr ked si 30 tak sval porastie len do urc velkosti a vekom sa to len zmensuje. TAKZE KAZDY KULTURISTA BERIE STEROIDY. Ak by si nevedel.

A ked sa vratim k teme. Chalanko je velmi mlady takze ziadne supplementy by som neodporucal. A ta tvoja rada s uzkym uchopom? BOL SI NIEKEDY V GYME? Cim ides na uzsi uchop, tym viacej cvicis biceps, cim uchop rozsirujes, viacej sa to prenasa na chrbat.
Neviem ci je to pycha alebo kretenizmus co ti brani uznat nieciu pravdu ale takto to proste je. Ak by si cvicil seriozne tak by si to vedel (ANO ja cvicim seriozne tak to viem). Opytaj sa inde ked mas problem s tym co pisem.
kali520
Darca
Darca

dair napísal:Mal si v ruke jednu knihu od kretena a vsetko tam padlo za svetu pravdu...
ZARTUJES?
kali520 napísal:Samozrejme treba brat s rezervou aj tuto knihu, ale aspon som videl druhy pohlad na ospevovaneho, najlepsie, najdokonaljesieho a najkrajsieho Arnolda.
Mas nejaky problem s citanim?
dair napísal:Ak by si posiloval a kusok o kulturistike a historii cital tak by si vedel ze zvecsa co kulturista, to iny trening. Zatial co ARNIE trenoval 3hodiny Exclamation 5 dni do tyzdna Exclamation , mal na to super genetiku a ked stihal regenerovat tak preco nie? Ini kulturisti napr cvicili 3X do tyzdna po 1.5 hodke a boli vecsi ako Arnold. Niekto pucil brucho na kocky a iny zase len posilovanim zvysku tela dosiahol bez namahy to co niekto hodinami treningu brucha...
A prave z tohoto dovodu je ten trening pre chalana nevhodny. V tej odlisnosti treningov nemas az tak uplne pravdu. Treningy maju sice kulturisti odlisne ale su aj velmi podobne. Sposobom akym cvicil Arnold tak velmi podobnym cvicili aj ostatny kulturisti jeho generacie. Tie treningy boli zalozene najma na mnozstve cvikov a serii, kde sa partia precvicila minimalne dvakrat do tyzdna. V sucasnej dobe podobnym sposobom necvici takmer ziadny kulturista, zmensil sa pocet serii a aj frekvencia treningu, viac volna atd.

A mimochodom arnold trenoval 6 krat do tyzdna :wink:
dair napísal:A co sa tyka suplementov, OPET len dokazujes ze nic moc nevies. ZIADNY kulturista bez toho aby sypal, nedosiahol takych rozmerov. Steroidy vlastne posuvaju hormonalne telo do mladosti kde ma schopnost svalov stale sa rozvijat, kdezto napr ked si 30 tak sval porastie len do urc velkosti a vekom sa to len zmensuje. TAKZE KAZDY KULTURISTA BERIE STEROIDY. Ak by si nevedel.
A prave preto odporucaju a radia take ko*ot ako Arnold.
dair napísal: A ta tvoja rada s uzkym uchopom? BOL SI NIEKEDY V GYME? Cim ides na uzsi uchop, tym viacej cvicis biceps, cim uchop rozsirujes, viacej sa to prenasa na chrbat.
A ja to poviem inac, cim sirsi uchop tym viac pracuju zadne delty.
http://new.biomag.sk/show_article.php?id=181
last_knight
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa last_knight »

neviem preco ta trapi ze mas uzky chrbat, mas 13r cize si sa poriadne este nezacal ani "formovat" nepoviem nic, keby ta to trapilo v 20tich rokoch, ale teraz?
... ale aj tak ak chces zvacsit chrbat, tak skus plavanie a cvicit mozes s vlastnym telom v primeranych davkach. cize nejake kliky, pripadne hrazda (siroky uchop) a pod. moznosti je hodne.
dair
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

SORRY KALI ALE TY SI IDIOT, najprv vsetko co som napisal vyvracias a teraz potvrdzujes?
BTW ty si zacal o inej dobe a inych supplementoch a neviem ako to suviselo s chalankovym problemom.
Fakt ze sa zacnes zdvihat na hrazde co to da, ver ze sa to na chrbate prejavi a tak arnoldova rada bola na mieste.
A totalne to klincujes na zaver ze vraj SKOR DELTOIDY sirsim uchopom.... To akoze su delty sucastou bicepsu a nie skor chrbatu?
Uz BTW nemienim na teba reagovat lebo to nema zmysel.
kali520
Darca
Darca

Dair, nikde som nehovoril ze zdvihanie na hrazde nema ziaden vpliv na chrbat. Hovorim ze tie Arnoldove rady a aj rady inych kulturistov netreba brat az tak vazne.

Este raz zopakujem, naco sa bude zdvihat na hrazde sirokym uchopom, ked na rozvoj chrbta su lepsie pritahy v predklone. Naco sa bude zdvihat 50 krat ked staci urobit nejakych 4-6 serii resp ked ten chrbat odcvici nejakym bars akym inym sposobom overenym nejaku studiou ktory je ovela efektivnejsi?
dair napísal:A totalne to klincujes na zaver ze vraj SKOR DELTOIDY sirsim uchopom.... To akoze su delty sucastou bicepsu a nie skor chrbatu?
Chces povedat, ze pri sirokom uchope sa zadne delty nezapajaju?
Hi
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Hi »

Tak ci tak su pritahy lepsie ako zhyby,tak sa uz nehadajte o zhyboch :wink:
pepan90
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa pepan90 »

ked uz pritahy tak ako? podhmat/nadhmat uchop: na uzko/na siroko hm??
Začiatok Konca
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Začiatok Konca »

Chlapi, táto téma bola vytvorená chlapcom, ktorého niečo trápi.. a vy sa tu hádate a presviedčate, ktorý úchop je na čo a či Arnold hovoril dobre, alebo nie.. Čo je pri chlapcovom probléme bezpredmetné.. namiesto presviedčania ste mohli radšej vybrať nejaký the best ľahký cvik na chrbát. Ak sa chcete ďalej baviť o hovadinách, je tu na to iná téma...
Napísať odpoveď