Nove autoradio + zostavicka k tomu

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

no tlmenia mas neurekom. poznam magorov, co to vytlmili lepenkou a funguje to :D
vsade kde predavaju audio je dostat aj tlmiace materialy, napr. sprej "noisekiller" za 500-600 sk, ale to nekupuj, je to obycajny sprej na dutiny (gumoasfalt) v lepsom obale, origo spray Body-cko stoji 200-250... da sa tlmit aj gumoasfaltom teda, bodyckom na dutiny a podvozky, asfaltove platy, tecsound, ... ale to uz ide do penazi, ale zas hudba stoji zato, ja som si nalepil asfaltove platy a vystriekal noisekillerom a rozdiel priepastny :) uz hrkaju len okna ked su pootvorene :lol:
Rattata
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Rattata »

Velmi dobre pisal Kibo predomnou (k+) este by som doplnil ze si Mozes kupit ANS penu, to je taka pena s trojuholnikmi ktora zachytava vibracie, tu narves do prazdnych priestorov vo dverach, kupis ju v elektromaxe alebo objednas cez net, to je lacne. Ako som uz pisal oplati sa kupit velku pixlu gumoasfaltu a nahrubo nou natret cele dvere zvnutra, je to lacne a podla mna lepsie ako platy, ale zase platmi zalep diery vo dverach. Kludne pouzi aj NOISE Killer. Ked to urobis takto, tlmenie ta vyjde lacno a kvalitne, ale treba sa s tym pohrat.

Neviem, ja mam celu zostavu napojenu na zosik a ten mam do radia, je to ale narocne na zapojenie... rob ako myslis
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

jop, na tu penu som zabudol. ta ma okrem ineho aj vedlajsi ucinok ten, ze zadrzuje cast hluku v vnutri, je to vlastne kompaktna verzia peny co sa pouziva v nahravacich studiach na odhlucnenie a utlmenie akychkolvek vibracii. ak budes tlmit, tak urcite vytlm vnutorne plechy na dverach a nepodcen to, plus ked uz bude dole tapacirung, tak by som sa pohral aj s tym. na tapacir staci aj ta pena. pocul som, ze to chalani vylepili molitanom... je to sice lacne, ale aky efekt to prinesie netusim, jedine co ti poviem je, ze to budes moct pouzivat ako spongiu :D plus nezabudni na piate dvere ak pojdes davat sub. hlavne prilep znacku, nech nedrnci o plech :) principom tlmenia je zatazit velke plochy, ktore by sa vibraciami z reproduktorov rozkmitali a tym vlastne rezonovali. tym ze to natres gumoasfaltom, plech zmeni ako keby svoju vlastnost, bude tazsi a na to aby si ho rozrezonoval budes musiet vyvinut vyssi hudobny vykon :)
satelitik11
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa satelitik11 »

velmi pekne ste mi to vysvetlili dakujem naozaj K+
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

satelitik11 napísal:velmi pekne ste mi to vysvetlili dakujem naozaj K+
to nie je tesnenie, ale tlmenie :D a nemas zac :)

este aby som nezabudol
tie velke plochy - klasika dvere + piate dvere, strecha, podlaha sa zvykne tlmit, kufor, zadne blatniky (tie najviac ak tam bude sub)... samozrejme zalezi od mnozstva aparatury co ides montovat, ak das iba repro a mensi sub, tak to tlmenie nemusi byt az take dokladne, napr. podlahu mozes vynechat, lebo nebudes hravat vykony ako na diskoteke. v podstate sa zamyslis co vsetko by ti mohlo hrkat a porozmyslas co s tym. napr. ked do zadneho plata das repro, nemusi ho udrzat tak ho vymenis za dosku. ked by ti hrkali dvere tak sa pozries kde hrkaju najviac a ci to treba vytlmit, alebo staci prisrobovat tapacir, alebo co je vo veci. proste sa s tym musis vyhrajkat :)
Rattata
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Rattata »

ale zas ho nestras s tlmenim podlahy atd... vytlm si dvere, namontuj a ked bude nieco drncat, dodatocne dorob :) ja som napr predne dvere vytlmil na 2krat, lave na 3krat.... uvidis co bude treba
Napísať odpoveď