lukostrelba

O športe...
TFT-kenny
Light Star
Light Star

lukostrelba

Príspevok od používateľa TFT-kenny »

Zaujima sa tu niekto o lukostrelbu? Ja som bol vcera na jednej akcii a bola tam sutaz v lukostrelbe a celkom sa mi to zapacilo a aj sa mi darilo strielat stym lukom. Chcel som len vediet ci by ste mi nevedeli poradit aky luk a kde by som si mal ako zaciatocnik kupit co odporucate a neake tie vlasne skusenosti. :roll:
Steju
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: lukostrelba

Príspevok od používateľa Steju »

TFT-kenny napísal:Zaujima sa tu niekto o lukostrelbu? Ja som bol vcera na jednej akcii a bola tam sutaz v lukostrelbe a celkom sa mi to zapacilo a aj sa mi darilo strielat stym lukom. Chcel som len vediet ci by ste mi nevedeli poradit aky luk a kde by som si mal ako zaciatocnik kupit co odporucate a neake tie vlasne skusenosti. :roll:
kedysi som sa venoval, je to celkom fajn sport (ale bikovanie mam radsej no :) ), najlepsie by bolo najst si daky obchod u vas v meste, alebo nejaky sportovy klub ktory sa tym zaobera a tam ti odpovedia na vsetky otazky. schopny luk sa da zohnat okolo 1000 SK (aspon ked som sa tomu este venoval) potom rozne sipy zalezi od kvality (drevo, hlinik a pod.) k tomu dake tie veci (tulec, chranice na ruku, prsty...) potom sa uz len zapisat do dakeho kruzku, klubu alebo coho a strielat :]
TFT-kenny
Light Star
Light Star

no ja som rozmyslal ze si kupim klasicky luk kopiu madarskeho luku stoji okolo 3000 sk a je to dovoz az z KE trosku premna blbe ked ja som z TT no a rozmyslal som ze si spravim neaky terc unas na zahrade a tak budem strielat lebo nwm o niakych kruzkoch v meste
Steju
King
King

TFT-kenny napísal:no ja som rozmyslal ze si kupim klasicky luk kopiu madarskeho luku stoji okolo 3000 sk a je to dovoz az z KE trosku premna blbe ked ja som z TT no a rozmyslal som ze si spravim neaky terc unas na zahrade a tak budem strielat lebo nwm o niakych kruzkoch v meste
da sa aj tak, tiez som si spravil terc na zahrade :)
TFT-kenny
Light Star
Light Star

asi mi nevies poradit aky tym luku si mam kupit trosku konkretnejsie.... :?:
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

ja osobne som skusal kusu, tiez celkom sranda ked vam tetiva prejde po spickach prstov :D ale luk je luk, to je fakt, akurat nikdy som to s nim nemyslel tak vazne, aby som vysolil peniaze na tieto veci... :( snad casom :)
Rammer
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Rammer »

Tiez som raz skusal strelbu z luku a pacilo sa mi to. Nie vsak natolko, aby som do toho investoval tisice. Ale tak rekreacne, v nejakych kluboch, by som si este rad zastrielal :)
Steju
King
King

TFT-kenny napísal:asi mi nevies poradit aky tym luku si mam kupit trosku konkretnejsie.... :?:
no kedze sa v tych kruhoch uz dlho nepohybujem velmi neviem. ale myslim ze taky 'obycajny' sportovy luk ti staci, nedaval by som za neho viac ako 3000... (dolezite su aj sipy a hlavne dobra muska :) )
Molitan
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Molitan »

lukostrelec.cz
genaro
Novice
Novice

Príspevok od používateľa genaro »

TFT-kenny napísal:asi mi nevies poradit aky tym luku si mam kupit trosku konkretnejsie.... :?:
zdravím. ja by som ti poradil Lavita Bow 32lb (http://www.lukostrelba.sk) mám ho už dlhšie a pre začiatočníka je dostačujúci. cena 2800+tetiva,zakládka,opierka,zameriavač,chránič prstov a predlaktia= 4670sk

viete poradiť ako to je s lukom a zbrojným pasom? kamoš mi tvrdí že na tento luk už potrebujem zbroják.

//autoeditácia príspevku ( 10 Jul 2008, 8:48 )
trochu som sa hrabal v zákonoch a našiel som toto:

zákon 190/2003 Z. z. o strelných zbraniach a strelive
§ 7
Zbraň kategórie D
Zbraňou kategórie D je
a) palná zbraň určená na streľbu nábojmi typu flobert s energiou strely na ústí hlavne do 7,5 J,
b) plynová zbraň, pri ktorej kinetická energia strely na ústí hlavne dosahuje najviac 15 J,
c) expanzná zbraň,
d) mechanická zbraň, ktorej napínacia sila je väčšia ako 150 N,
e) historická zbraň,
f) iná zbraň neuvedená v kategóriách A až C.
§ 14
Zbraň kategórie D alebo strelivo do tejto zbrane môže nadobudnúť do vlastníctva právnická osoba alebo fyzická osoba staršia ako 18 rokov, ktorá je v plnom rozsahu spôsobilá na právne úkony. Držiteľ skupiny A a C zbrojnej licencie vedie evidenciu o predaji zbraní kategórie D v záznamovej knihe, ktorej spôsob vedenia a náležitosti ustanoví všeobecne záväzný právny predpis, ktorý vydá ministerstvo.
Zbraň kategórie D nepodlieha ohlasovacej a evidenčnej povinnosti.

takže ak má luk 32lb=14,5kg=145N nemusím mať ani len 18 rokov a už vôbec nie nejaké papiere. ak by mal nad 150N stačí dosiahnutý vek 18r.

opravte ma ak sa mýlim. moc sa v zákonoch nevyznám, ani neviem ako je to s platnosťou tohoto a či som si ho vôbec dobre vyložil.
kecka
Novice
Novice

Príspevok od používateľa kecka »

hej, prave som si precitala vase rozhovory ohladom lukov....mam momentalne jeden luk a jeho prislusenstvo k dispozicii a rada ho posuniem-predam dalej. Bol parkrat pouzivany, ale je v suprovom stave...len sipi su uz viac pouzite. Ak ma niekto zaujem, [email protected]
Inac som z Martina, ale aj jeho okolie je pre mna v pohode...a aj Zilina.
Co sa ceny tyka, kupila som ho za 4000CZK ale dokazem ho pustit za 2000Skk.

:wink:

//autoeditácia príspevku ( 24 Jul 2008, 14:40 )
to som este ja...ten moj luk vyzera tak isto ako ten na obrazku, len s oranzovym osadenim. Mam k nemu aj chranic na ruku, prsty, 6 hlinikovych sipov a dobry prenosny, ochranny kufor.

8)
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

Borci aky je stav k dnesnemu dnu ??? :-D Asi si idem kupit daky kus laminatu s tetivou a skusat strielat je tu dakto kto sa v tom torska pohybuje ??? :-)
AXO
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa AXO »

Niekto zo Žiliny ? Neviem najst na nete ziadnu poriadku predajnu lukov v ZA, neviete niekto o niecom ?
Diky moc
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

Trosku to ozivim, tiez uvazujem o loveckom luku. Niekto kto poradi kupu loveckeho luku pre zaciatocnika? Je v ZA a okoli nejaka moznost nechat si poradit od odbornika / vyskusat luky?
PAPA_CHUBBY
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAPA_CHUBBY »

Pre Zilincanov mozem poskytnut kontakt na jeden spolok/klub. I ked sa venuju klasickej lukostrelbe (longbow), urcite by vedeli poradit a pripadne u nich na treningu by ste sa dozvedeli viac. Ja osobne som som svoj luk objednaval odtialto: http://lukostrelba.sk/
Veduci obchodu je celkom zhovorcivy a velmi rad poradil.
mattti
Novice
Novice

Príspevok od používateľa mattti »

mohol by si pls dat kontakt na ten klub v ziline? dakujem
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Ešte k tomu zbrojáku na luky: V zákonie nie je špecifikované, v ktorom bode náťahu má byť maximálna sila 150N. Som zvedavý, či je niekto fakt taký blbec, aby tým "zakázal" klasické luky a kladkové, ktoré sa dajú napnúť jedným prstom hoci sú "silnejšie," povolil.

//autoeditácia príspevku (14 Aug 2012, 0:41)
Dovolím si oživiť túto tému. Ak tu niekto strieľa, aký luk by ste odporučili na barebow 3D, prípadne sem-tam terče. Pokukujem po http://www.luk.sk/luky_lovecke_olympijs ... .htm?pls=4 konkrétne Hoyt dorado, len tá cena... ja ako začiatočník, čo už síce párkrát luk natiahol, no žiadny expert ba ani extra pokročilý nie som...ho zrejme nedocením. No rád by som niečo tomu podobné - teda nie celkom klasický moderný olympijský luk, skôr viac "lovecké" - kombinácia drevo/kov, tenšie ramená... a nič čo má v názve Samick :D Cenovo tak do 250e? Je vôbec také niečo?
alwarez
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa alwarez »

Sarger
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Sarger »

Venuje sa tu niekto športovej lukostreľbe?
alwarez
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa alwarez »

Tak asi takto pro vysvetleni lovecky luk nejmene potrebuje miti 45 liber tahu a dostreli sip 200 m aby mel dostatek pary prostrelit vse v Evrope a tento luk kdyz jej napnete na 30 palcu delky dostreli ten dreveny sip 200m a je to cvicny luk pro nej potrebuje neco co ma 55 liber, ale ja mu rikam nepopichat na to co chce strilet zatim postacuje na sipu je nejdulezitejsi spicka co musi mit urcity rozmer a musi byt ostra ,ze temer holi a sip musi byt tezky asi 1,5 unce a siky nesmi byt nic lehkeho tercovy hrot pouzivame jen na malou zver i kdyz ja davam prednost malemu plochemu hrotu ....
Napísať odpoveď