Čítanie z LPT (paralelného) portu

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
JurijRubanov
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Čítanie z LPT (paralelného) portu

Príspevok od používateľa JurijRubanov »

Zdravím vás. Môj zámer je nasledovný: Mám prepojené dva počítače cez paralelné porty. Chcel by som dokázať zachytiť na počítači č.2 všetky údaje (Byty), ktoré odošle počítač č.1 pri tlači v textovom režime (v mojom prípade ide o tlač z DOSovského prostredia). Tým pádom by som mal byť schopný vytvoriť pôvodný textový súbor na počítači č.2.

Prečítal som viacero návodov (napr. na http://lpt.hw.cz/), ale stále mi asi niečo uniká. Dokázal som urobiť program, ktorý prečíta občas nejaký Byte, ale nikdy sa mi nepodarilo prečítať všetko a postupne. Návody som hľadal pre VB a Delphi, keďže tie sa mi najjednoduchšie čítajú. Nájde sa nejaká dobrá duša, ktorá pomôže?
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

ja som kedysi skusal pomocou programu v Pascale zazinat a zhasinat LED diodu pripojenu na paralelny port... zial tie programy uz nemam, ani si nepamatam, ako to bolo zapojene, ale islo to... navod som mal z jednej knihy, ktora teraz bohviekde je :?
johny3212
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa johny3212 »

Skus Asembler, mi sme to v skole robili cez Asembler, kde sme cez paraler. port, tlacili ASCI znaky a obr. vytvorene z hviezdiciek, hehe.
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

V tomto prípade by asi bol lepší ovládač pre virtuálnu tlačiareň na paralelnom porte.
Napísať odpoveď