chbna DVD romka

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Squee
Novice
Novice
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

chbna DVD romka

Príspevok od používateľa Squee »

cau
mam problem, moja DVD romka sa zblaznila, neberie mi DVD(prazdne, vyhlasuje (windovs) ze je poskodene alebo plne, to mi vyhlasuje na vsetky prazdne DVD( Verbatim imation philips benq) )
plne DVD (napalene) mi berie aj CD
co mam robi ???
skusal som restart, cistenie mechaniky pomocou CD, v servise mi povedali ze funguje ( nechcelo sa mi ist im to tam otrepat o hlavu tak sa pytam tu
pomoze mi niekto pls???? :?
job13bb
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa job13bb »

Ak je fakt dobra, tak potom to moze byt uz iba v tych DVD-ckach...ale podla toho co si napisal, ze vsetky tie znacky DVD-ciek ti nebere tak potom je chyba v DVD-romke. Ak je este v zaruke tak by som ju isiel reklamovat a ak nie tak ju skus vycistit rucne...normalne ju rozober a liehom alebo nejakym aspon 50% alkoholom (ale cistym: vodka, slivovica...atd) jej vycisty snimaciu hlavicu. A ak by to nepomohlo tak posledna moznost kupa novej...nova napr. LG kvalitna DVD-RW,DL, stoji tak okolo 600sk. Napr. http://www.shop-it.sk/predajpc/?Mode=Sti&StiId=91019 :wink:

Edit: Este ma napadlo ze moze byt chyba aj vo windowse...aj to je mozne :? Presne ti povedat neviem, poskusaj vsetky varianty a ked nepomoze tak uz fakt len nova DVD-romka
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

inac si vynaliezavy az prilis - pri nerozhodnosti ake I/Y sa pise v slove chybna, si preistotu neuviedol v nazve temy ani jedno :D

.. a s tou mechanikou to mas proste tak - mne si jedneho dna povedala, ze prestane citat originalne lisovane cdcka, zatial co vsetko ostatne zoberie bez problemov, a tak putovala na reklamaciu. Nikomu ju o hlavu trieskat nemusis, ten co ti to predal ozaj za to nemoze ze elektronicka suciastka sa zblbla. Pred reklamaciou vsak este mozes skusit preflashovat firmware (najdes na stranke vyrobcu), aj ked si nemyslim ze to pomoze (za predpokladu ze doteraz brala vsetko bez problemov)
Squee
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

ja mam tuto romku uz skoro5 rokov a v maji som musel preinstalovat cele pc a az potom sa zblbla
cistiit som skusal - nepomohlo :cry:
sovietman
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa sovietman »

a vies na tie dvd napalovat? ak hej tak je mechanika ok, len systemove hlasky budu nejak zblbnute.
job13bb
Light Star
Light Star

jj sovietman ma pravdu.. tam mozes mat blby len firmware...a k tomu cisteniu pomocou CD ...to je riadne na rit bo to doskriabe iba tu citaciu hlavu ale ked to rozoberes a vycistis rucne, ako som ti pisal, tak to uz pomoze...samozrejme ak je to v citacej hlave...ja som si takto uz jednu opravil. Ale ako som vravel ak ju mas este v zaruke tak ju reklamuj. :wink:
Squee
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

mne to vyhodi hlasenie ked chcem napalovat cez hocijaky program
a ked dam vlasnosti DVD cez teneto pocotac tak mi vypisuje ze je volnych 0b. vyuzitych0b. celkova kapacita 0b.
neni niekde na nete navod ako rozobrat a vycistit tu hlavicu??
FreeJay
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa FreeJay »

Skus este prepalit Firmware v mechanike ja som to uz robil cca 3 razy na novsi a novsi
Squee
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

co je firmware??? a ako sa to da prepalit???
bombastik24
Light Expert
Light Expert

sprava

Príspevok od používateľa bombastik24 »

firmware je OS pre dane zariadenie, aby mohlo vykonavat svoju funkciu. Casto byva nahrany v nejakej pevnejsej pamati na danom zariadeni (flash, eeprom, hdd), ale na trhu su aj zariadenia, ktore takuto pamat nemaju a firmware sa do nich musi nahrat vzdy po nastartovani (napriklad niektore wifi karty, ale aj ine zariadenia). Cize v tom pripade je firmware sucast ovladaca, ktory najprv musi ten firmware nahodit a nasledne so zariadenim komunikovat. (staci len skouknout internet.)
job13bb
Light Star
Light Star

jj najprv skus ten firmware...a ak nepojde tak to rozoberes jednoducho...normalne odkrutis srobiky a rozoberes...ja som na nete ziadny navod nenasiel...proste to skus nejak intuitivne....ja som to raz cital v časáku
ale neni to nic tazke...a ak je ta DVD-romka uz nanic tak aj ked ju rozoberes a daco pokazis tak s tym nic nestratis.... :? 8)
Napísať odpoveď