// je tu vela tem kde sa porovnavaju VGA nemyslis? toto je kto ma ake PC nie aka karta je lepsia
Kto ma ake PC
skor ako SPAM to moze byt poucenie pre dalsich podobnych nakupcovromerot napísal:POSLEDNYCH 15 POSTOV JE SPAM V TEJTO TEME A MOJ PRISPEVOK TIEZPROSIM MOD-OV aby to tu precistili VDAKA
navyse, preco nekupit drahu 1066 Mhz RAM ku procesoru ktory podporuje maximalne DDR2-800 Mhz ???
keby som tam strcil 800MHz ramky co by bolo lepsie? islo by to rychlejsie?zaggi napísal:skor ako SPAM to moze byt poucenie pre dalsich podobnych nakupcovpreco si za rovnake peniaze nekupit ovela lepsie veci?
navyse, preco nekupit drahu 1066 Mhz RAM ku procesoru ktory podporuje maximalne DDR2-800 Mhz ???
vravel si ze kingstony su drahe, tak A-Data ramky s taktom 800 stoja priblizne rovnako, ale ako som uz pisal na taktovanie som neprihliadal, rozdiel v cene medzi 800 a 1066 ramkami bol priblizne 400sk co vela nie je a tie ramky som nekupoval koli procaku ale koli doske, ak by som po nejakom case chcel novy procak tak by som musel vymenit aj ramky a to uz by bolo nevyhodnejsie
myslim ze nieco take si tu na fore uz raz pisal v tej teme o pocitacovom skillet0m4s3 napísal:To je zrejme tvoj nazor.
-
Daggertail
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
tak tak,dneska kupit nieco slabsie ako HD4850 je podla mna blbostzaggi napísal:lepsie ako CL5 1066MHz ramky je pre AMD procak CL4 800MHz ramky za rovnaku cenu, napr Corsair dominator ... ale tie ramky to nie je take strasne, kupit 8800GT vsak strasne jeten novy radeon4850 za par korun nie len ze valcuje 8800GT ale prekonava aj 9800GTX ...
Ja stezi vyuziem vykon tej 8800GT lebo nehram tak narocne hry, ale dokym sa nejaka grafika stane "out of date" musi prejst riadne dlha doba, jaj sory to vacsina internetu sa orientuje tymi srackami co pisu recenzenti a kazde 2-3 mesiace sa vyrobi nova karta a jej vykon je zvyseny akurat tak na papieri, nehovorim ze ta ATi od 8800GT alebo 9800GTX rychlejsia nie je ale to je tak narast vykonu o par obrazkov a pre mna by sa nezmenilo nic aj keby som kupil ATi, pretoze teraz hram WoWko s full detailami a ide to na 100fps aj v drsnych scenach. Ak pride hra na ktoru ta karta nebude stihat tak si kupim novu alebo uberiem z nastaveni grafiky, ake jednoduche ze? A novu kartu kupim mozno za 2 roky a par mesiacov +/-.
Takze ak sa ti nepaci moj komp tak veru lutujem.
Takze ak sa ti nepaci moj komp tak veru lutujem.
uplne zanedbavate fakt, ze su proste aj taki ludia, co o inej grafike ako NVIDIA a inom cpu ako INTEL ani pocut nechcu - bez ohladu na cenu, vykon atd - proste "vernost/fanatizmus" k danej znacke, pripadne davnejsia negativna skusenost s vyrobkami konkurencie. Co ovsem netvrdim, ze je aj sheepov pripad. Mozno prisiel do predajne s tym, ze ide kupit lepsiu grafiku a z tych schopnejsich bola skladom prave tato, tak neriesil a kupil co bolo - nie kazdemu sa chce cakat, zvlast teraz v obdobi, kedy sa 4850 stavaju miestami tazko dostupnym tovarom - rychlo sa vypredava.
Ale ked ten parchant minul na svoju novu grafiku vase peniaze, bez toho, aby to tu najskor preslo vyberovym konanim, tak to ho potom zderte z kozky..
romerot - teraz neviem ci ti to vazne tak vadi, alebo aspirujes na post noveho moderatora, v kazdom pripade mi podobne vykriky "do tmy" zneju smiesne
Ked sa ti nieco nepozdava, staci pouzit to sikovne tlacitko report, a ani sa tym nestrapnis pred celym forom
(btw, modi sa pise s makkym, nakolko sa jedna o mnozne cislo muzskeho rodu podla vzoru chlap, esteze si tomu nalezite ponechal veeeeeeeelikaaanske pismo, nech to udrie do oka aj slepeho) Co sa toho OT tyka - sklzli don aj admini, tak zrejme je situacia pod ich kontrolou...
Ale ked ten parchant minul na svoju novu grafiku vase peniaze, bez toho, aby to tu najskor preslo vyberovym konanim, tak to ho potom zderte z kozky..
romerot - teraz neviem ci ti to vazne tak vadi, alebo aspirujes na post noveho moderatora, v kazdom pripade mi podobne vykriky "do tmy" zneju smiesne
Nemas tak celkom pravdu, v ramci HW nemam ziadneho favorita ani ziadneho nenavideneho, ale ako vravis, pridem do obchodu a vyberam, resp. toto som objednaval cez net a na dalsi den som si po to prisiel, inak vacsinou vsetko kupujem osobne. Narozdiel od t0m4s3ho, ktory daco precita na extrahardware a pomysli si ze bude mat v crysisovi o 5 fps viac tak pojde dat tretinu vyplaty na novu kartu ktoru aj tak po par mesiacoch vymeni za daco dalsie prezentujuce srdcervucimi grafmi z benchmarkov, ja poznam svoje naroky a viem ze z takej alebo takej karty nebudem sklamany pretoze viem ake hry hram a aka vykonna je karta. Samozrejme ho nehorazne zere ze som si kupil komp aj bez toho aby som sa to pytal jeho a potom mu daval K+ za neocenitelne rady ktore vie rozdavat len on.
A nakoniec tu pride zaggi ktory odporuca ramky len na zaklade toho ako sa dobre taktuju.
Vyberam hardware predovsetkym rychlo, ked sa rozhodnem ze chcem novy komp tak ho chcem do dvoch dni, nie do dvoch mesiacov. Pricom za 2 mesiace sa clovek nacital tolkych recenzii, rad, odporucani a nazorov ze mu z toho trochu prepne a nakoniec kupi nieco co vobec nechcel, alebo prisiel iny ktory bol uchvateny super cenami na Alze ale vec sa mu pokazila takze to musel posielat naspat z opacneho konca republiky, takze ratam ze vec mohol mat tak za mesiac opat doma, cize uprednostnujem osobny odber v meste kde byvam aby som nemal problem s reklamaciami, 10 rokov mam doma pocitac, toto je moja 6ta zostava a doteraz som nemal s nicim problem.
A nakoniec tu pride zaggi ktory odporuca ramky len na zaklade toho ako sa dobre taktuju.
Vyberam hardware predovsetkym rychlo, ked sa rozhodnem ze chcem novy komp tak ho chcem do dvoch dni, nie do dvoch mesiacov. Pricom za 2 mesiace sa clovek nacital tolkych recenzii, rad, odporucani a nazorov ze mu z toho trochu prepne a nakoniec kupi nieco co vobec nechcel, alebo prisiel iny ktory bol uchvateny super cenami na Alze ale vec sa mu pokazila takze to musel posielat naspat z opacneho konca republiky, takze ratam ze vec mohol mat tak za mesiac opat doma, cize uprednostnujem osobny odber v meste kde byvam aby som nemal problem s reklamaciami, 10 rokov mam doma pocitac, toto je moja 6ta zostava a doteraz som nemal s nicim problem.
-
t0m4s3
Admin
Oh Sheep tie tvoje srdcervuce rozbory
Len pre tvoju informaciu, ja mam v kompe dva roky staru X1950Pro a ani v blizkej buducnosti neplanujem upgrade, takze o tom co kto potrebuje radsej pomlc. To, ze ti je jedno co si ostatni myslia o tvojej kupe by si dokazal tym, ze by si tu uz treti den nerozpisoval romany ... A mas pravdu, z toho ze si mi za radu ohladne HW (skus zalistovat kedy naposledy som nejaku na tomto fore dal) uz asi tretiu noc nespim a asi ani dalsi tyzden nebudem 
s tym kto co potrebuje som nezacal, ale mas pravdu, aj keby som predsa ziadal o radu tak urcite by si post nenapisal pretoze ma neznasas, ale bohuzial nemoze kazdy mat kazdeho rad, som tu hlavne vysvetlil ako nakupuje veci vacsina ludi, ja nehovorim ze poradit sa netreba, nemusi kazdy vediet ako vybrat veci ale zase naco spochybnujete to co som uz kupil nechapem, aj tak sa nic natom nezmeni, ako vazne neviem aku odpoved chces pocut na sproste otazky typu "preco si kupil kingstony a nie A-data?", "preco si kupil 8800GT a nie ATi 4850?", "snaz sa obhajit si zlu kupu" atd...t0m4s3 napísal:Oh Sheep tie tvoje srdcervuce rozboryLen pre tvoju informaciu, ja mam v kompe dva roky staru X1950Pro a ani v blizkej buducnosti neplanujem upgrade, takze o tom co kto potrebuje radsej pomlc. To, ze ti je jedno co si ostatni myslia o tvojej kupe by si dokazal tym, ze by si tu uz treti den nerozpisoval romany ... A mas pravdu, z toho ze si mi za radu ohladne HW (skus zalistovat kedy naposledy som nejaku na tomto fore dal) uz asi tretiu noc nespim a asi ani dalsi tyzden nebudem
-
t0m4s3
Admin
Otazka s grafickou kartou bola na mieste, pretoze skutocne nevidim ziadny rozumny dovod kupovat starsiu generaciu kariet ked za rovnake peniaze mozem kupit novsiu a vykonnejsiu.
"neznasam" je prilis silne slovo. Tak ako drviva vacsina si mi ako osoba ukradnuty, rob si co chces, kedy chces ako chces. Ale bavit sa na tebe bavim, to ano.
edit:
"neznasam" je prilis silne slovo. Tak ako drviva vacsina si mi ako osoba ukradnuty, rob si co chces, kedy chces ako chces. Ale bavit sa na tebe bavim, to ano.
edit:
To uz predsa davno robisSheep napísal:Ak sa bavis to je fajn, aspon viem ze prispevky pisem len tak do vzduchu, ale asi to zmenim lebo argumentovat tebe nema zmysel a zacnem pisat take vyhybave sracky ako ty.
rozdiel 2000sk predsa nie je rovnaky peniaz teda aspon pre moju ultralahku penazenkut0m4s3 napísal:Otazka s grafickou kartou bola na mieste, pretoze skutocne nevidim ziadny rozumny dovod kupovat starsiu generaciu kariet ked za rovnake peniaze mozem kupit novsiu a vykonnejsiu.
Ak sa bavis to je fajn, aspon viem ze prispevky pisem len tak do vzduchu, ale asi to zmenim lebo argumentovat tebe nema zmysel a zacnem pisat take vyhybave sracky ako ty.
-
reno23
Guru wannabe
O jakych 1000 SK ? Ved v alze stoji HD4850 4700 SK s dph a v BGS-ku dokonca 4600 SK s dph a chces mi povedat ze 8800GT 512MB najdes 3600 SK ??Nadeo napísal:Cital som si tento rozhovor, a ako uplne hroznu kupu to nemozem oznacit. ta ATi je o 1k drahsia ako 88GT ktoru kupil , no , viac sa oplatila ta ATi , ale ako velmi zlu kupu by som to neoznacil
// aha. tak sorac
Desktop:
MB: Asus A8N-E N-Force 4
CPU: AMD Athlon 64 3200+(venice,socket 939)
RAM: Legend 2x512Mb 400MHz CL 2.5 Dual Channel
GPU: Asus Nvidia GeForce 6600GT 128Mb
HDD: Seagate Baracuda 7200.10 320gb Sata2
DVD-RW: NEC 3550A
ZDROJ: Fortron Blue Storm II 500W
KEYBOARD: Logitech LX110
MOUSE: Logitech MX700
Notas od VBI:
CPU: Intel C2D T8100 2100mhz
RAM: Kingston 2gb 667mhz
HDD: Seagate 160gb 5400rpm sata
VGA: nVidia GeForce 8600GT 512mb
15,4", napalovacka, Compal v2 sasi
MB: Asus A8N-E N-Force 4
CPU: AMD Athlon 64 3200+(venice,socket 939)
RAM: Legend 2x512Mb 400MHz CL 2.5 Dual Channel
GPU: Asus Nvidia GeForce 6600GT 128Mb
HDD: Seagate Baracuda 7200.10 320gb Sata2
DVD-RW: NEC 3550A
ZDROJ: Fortron Blue Storm II 500W
KEYBOARD: Logitech LX110
MOUSE: Logitech MX700
Notas od VBI:
CPU: Intel C2D T8100 2100mhz
RAM: Kingston 2gb 667mhz
HDD: Seagate 160gb 5400rpm sata
VGA: nVidia GeForce 8600GT 512mb
15,4", napalovacka, Compal v2 sasi
-
Gizmoo
Medium Star
Momentalne som poskladal taku zostavicku =))
CPU: AMD AthlonX2 4050e OC (2,8Ghz)
FAN: SCYTHE SCSK-1000 SHURIKEN
MB: GIGABYTE MA69G-S3H
RAM: 4x1GB DDR2 800Mhz Kingston HyperX
VGA: Leadtek Winfast PX8800GT GTB 512MB GDDR3
HDD: 400GB Samsung Spinpoint 16MB cache SATAII
750GB Western Digital 16MB cache SATAII
DVDRW: 2 x Samsung SH-S183A
CASE + 450W Zdroj 4silent 12cm fan / PFC
.......
MSI GX610 -
CPU: AMD Turion64 X2 (1.8Ghz)